Vacature Docent Rekenen in Almere

Onderwijs

Over Helen Parkhurst

Naam school
Helen Parkhurst
Contactpersoon
Dhr. W. de Gooijer
Plaats
Almere
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Dalton
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo, technasium
Beschrijving
Helen Parkhurst
Helen Parkhurst is de openbare school voor voortgezet daltononderwijs in Almere. Een school waar leerlingen een diploma kunnen halen voor mavo, havo en vwo en zich kunnen ontwikkelen tot verantwoordelijke jonge mensen.
 
Leerlingen verdienen een onvergetelijke en leerzame schooltijd. Daarom bieden we hen ruimte voor eigen initiatief, voor het doen van onderzoek, voor leren op heel verschillende manieren. Daar horen medewerkers bij die openstaan voor ideeën en bereid zijn om zich blijvend te ontwikkelen. Leren van elkaar, leren met elkaar, in een veilig klimaat. Met ruimte voor eigen keuzes en talentontwikkeling.
 
Daltonschool Helen Parkhurst is in 1998 gestart en telt ruim 2.100 leerlingen. De school valt bestuurlijk onder de Almeerse Scholen Groep. Op Helen Parkhurst gaat speciale aandacht uit naar bèta-onderwijs, ict en milieu-educatie. Wij zijn officieel technasium voor havo en vwo. Naast reguliere en technasium-klassen zijn er bèta mavo-klassen. Onze school heeft de Groene Vlag, een in Europa erkende onderscheiding voor duurzaamheid. Als Topsport Talent School begeleiden we jaarlijks ook circa vijftig topsportleerlingen.
 
Elke afdeling heeft een eigen afdelingsleider en een vaste groep docenten. Iedere docent is tevens mentor. Teamvergaderingen en sectievergaderingen vinden tweewekelijks plaats. De docenten van de vaksecties overleggen regelmatig. De afdelingen zijn zoveel mogelijk ingedeeld naar schoolniveau en richting met een onderscheid tussen boven- en onderbouw.
 
Helen Parkhurst is één van de Almeerse Academische Opleidingsscholen. We begeleiden studenten van lerarenopleidingen van diverse hogescholen en de Universiteit van Amsterdam.
 
Wil jij een bijdrage leveren aan de opleiding van jongeren? Heb jij plezier in het werken met mondige leerlingen tussen 12 en 18 jaar?  Ben je flexibel, geduldig en in staat om naar jezelf te kijken? Misschien word jij dan onze nieuwe collega!
 
 
Bijzonderheden
Helen Parkhurst maakt deel uit van de Almeerse Scholen Groep (ASG), bestaande uit 8 middelbare scholen en 40 basisscholen in Almere. Daltonschool Helen Parkhurst voor mavo, havo en vwo is openbaar, heeft een technasium voor havo en vwo en een bèta mavo. Helen Parkhurst is daarnaast Topsport Talent School en heeft de ‘Groene Vlag’, een internationaal keurmerk voor duurzaamheid. Onlangs is Helen Parkhurst opnieuw voor vier jaar geaccrediteerd door de Nederlandse Dalton Vereniging.

Vacature

Functietitel
Docent Rekenen 
Plaatsingsdatum
12-10-2018
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
ca. 0,5 fte
Aantal uren
10
Omschrijving
De Almeerse Scholen Groep is voor Daltonschool Helen Parkhurst op korte termijn op zoek naar een

Docent Rekenen
werktijdfactor circa 0.5 fte
voor rekenlessen in de onder- en bovenbouw

Het betreft een aanstelling waarin per dag 2 lessen rekenen gepland staan, dus een aanstelling van ca. 0,5 fte voor 5 dagen per week.
Bent u niet beschikbaar voor 5 dagen dan is het ook mogelijk om te solliciteren voor een kleinere werktijdfactor op basis van 6 lessen, verdeeld over 3 dagen.

Wij zoeken:
Docenten met een passie voor rekenen, die met veel plezier willen werken met mondige leerlingen tussen 12 en 18 jaar.

Werkt u in het Primair Onderwijs?
Om te 'proeven' van het Voortgezet Onderwijs nodigen wij PO-docenten van harte uit om te solliciteren op deze vacature, die je een ideale mogelijkheid biedt ervaring op te doen met het lesgeven aan leerlingen in een andere fase van hun ontwikkeling.  

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads of Leraar in opleiding of Overige of Pabo
Functie-eisen
Wij vragen:
  • Een relevante opleiding
  • Bij voorkeur enkele jaren ervaring
  • Initiatief
  • Flexibiliteit
  • Goed kunnen samenwerken
  • Veranderingsbereidheid
  • Structureren.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden:
  • Een prettige werkomgeving in een professionele organisatie
  • Inschaling volgens CAO VO.
De functie betreft de periode tot het eind van het schooljaar, met mogelijk een verlenging voor een jaar. 

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Interesse?
Wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met Wim de Gooijer, afdeling Personeelszaken, via pz@helenpark.nl of kijk voor meer informatie over Daltonschool Helen Parkhurst op www.helenparkhurst.nl en voor werken bij de ASG op www.werkenbijasg.nl.

Solliciteren?
Spreekt deze functie je aan en pas je binnen het beschreven profiel, dan zien wij graag je motivatiebrief en CV tegemoet. Klik op de sollicitatiebutton op deze pagina.

Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 28 oktober 2018.
De gesprekken staan gepland op donderdag 1 november tussen 13:00-15:00 uur. Als u geselecteerd bent, kunt u kort na de sluitingsdatum een uitnodiging voor een gesprek verwachten. Ontvangt u geen bericht, dan mag u ervan uitgaan dat u niet voor een gesprek wordt uitgenodigd. Het is onze intentie om sollicitanten over de status van onze vacature(s) op de hoogte te houden, bij een groot aantal reacties kan dat echter vertraging oplopen.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.