Vacature Begeleider Passend Onderwijs in AMSTERDAM

Onderwijs

Over Altra

Naam school
Altra
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
AMSTERDAM
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Beschrijving

Vacature

Functietitel
Begeleider Passend Onderwijs 
Plaatsingsdatum
11-10-2018
Referentienummer
1941ME
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6-1
Omschrijving
Stichting Altra zoekt meerdere kandidaten voor de functie van
 
 
Begeleider Passend Onderwijs
t.b.v. RvE Onderwijs, regio Amsterdam en Zaanstreek, voor minimaal 24 uur en maximaal 40  uur per week op basis van vervanging
 
 
Functie-inhoud:
De werkzaamheden van de begeleider Passend Onderwijs omvatten onderwijsondersteunende activiteiten  binnen een of meer scholen voor voortgezet onderwijs, voor voortgezet speciaal onderwijs of op het middelbaar beroepsonderwijs. Wij zoeken een specialist die zowel de ‘taal’  van de zorgfunctionarissen als het docententeam spreekt, ondernemend is en goed weet in te steken op verschillende niveaus binnen een organisatiestructuur van een school.
 
De werkzaamheden van de Begeleider Passend Onderwijs kunnen op drie verschillende niveaus uitgevoerd worden: op het niveau van de leerling, van docenten en van het systeem van de school (beleid, zorgstructuur). Afhankelijk van de opdracht van de school zou het kunnen dat je:
 • individuele leerlingen of groepen leerlingen (in sommige situaties is er ook contact met de ouders van leerlingen) begeleidt : Vaak gaat het om begeleiding van leerlingen met ondersteuningsbehoeften op het gebied van gedrag, studievaardigheden en het omgaan met beperkingen
 • individuele docenten en docententeams ondersteunt: Het geven van handelingsadviezen aan docenten om de leerling in de klas zo goed mogelijk te begeleiden. Het geven van workshops en presentaties over zorg- of onderwijsgerelateerde onderwerpen aan groepen docenten/medewerkers kan ook een opdracht zijn. Daarnaast zou ook het coachen van individuele docenten onderdeel zijn van de werkzaamheden.
 • Systeem/organisatie: Soms treed je op als adviseur binnen een school om hen te ondersteunen bij het vormgeven van Passend Onderwijs in de praktijk, bijv. bij het beleid binnen een school mbt. leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften, of de wijze waarop de eerste lijn binnen de school versterkt kan worden om te kunnen voorzien in de verschillende ondersteuningsbehoeften van leerlingen.  
  De opdrachten die er liggen vanuit de verschillende scholen zijn zeer divers. Hierbij is het nodig dat de Begeleider Passend Onderwijs constructief kan meedenken en daadkrachtig in de praktijk acteert op de mogelijke werkzaamheden. Afspraken over je werkzaamheden worden vastgelegd in een schoolbegeleidingsplan.
   
Als Begeleider Passend Onderwijs ben je inzetbaar in het gebied Amsterdam en Zaanstreek. Aandachtspunten als begeleider Passend Onderwijs  zijn: doelgericht, handelingsgericht en oplossingsgericht werken. Je legt verantwoording af aan de directie van de afdeling Begeleiding Passend Onderwijs.
 
Persoonlijke kenmerken:
Toont lef, klantgericht, ondernemend, betrouwbaar, hoog organisatie-bewustzijn, goed samen kunnen werken, initiatiefrijk, creatief, flexibel, enthousiast, maakt makkelijk contact, makkelijk benaderbaar, representatief en zelfstandig.
 
 
Functie-eisen:
Gezien de populariteit van deze functie nodigen we alleen kandidaten uit te solliciteren die aan onderstaande eisen voldoen:
 • Je bent in het bezit van een opleiding HBO Pedagogiek of universitaire opleiding psychologie of (ortho)pedagogiek en/of een afgeronde PABO-opleiding of een eerste of tweede graads docentenopleiding voor een vak dat bij Altra gegeven wordt, (zie voor meer informatie onze website bij “vacatures binnen onderwijs”);
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in het (Voortgezet) (speciaal) Onderwijs;
 • Kennis hebben van verschillende ondersteuningsbehoeften van leerlingen en docenten; 
 • Kennis van de sociale kaart en inzicht in sociale verhoudingen;
 • Toegankelijke persoonlijkheid met goede verbale en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Doelgericht en initiatiefrijk, goed in plannen en organiseren;
 • Bekend met het representeren van de eigen organisatie op een externe locatie en bewezen succesvol in netwerken;
 • Is bekend met de principes van handelings- en oplossingsgericht werken.
 • Bij voorkeur: afgeronde master EN of onderdelen van de master EN of vergelijkbare modules.  
   
Dienstverband en salariëring:

Het betreft een dienstverband van minimaal 24 en maximaal 40 uur per week. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Primair Onderwijs OOP, schaal 10. Minimaal € 2.377,- en maximaal € 3.961,- bruto per maand, bij een fulltime aanstelling). Er is geen onderhandelingsruimte mogelijk om van deze inschaling af te wijken. De gewenste startdatum is in overleg. Het betreft een tijdelijke aanstelling op basis van vervanging tot 1 augustus 2019, eventueel is er verlenging mogelijk.
 
Informatie:
Indien je vragen hebt over deze functie kun je contact opnemen met mevrouw Angela Terng, adjunct-directeur, op telefoonnummer 0633315299/a.terng@altra.nl. Meer informatie over onze organisatie kun je vinden op www.altra.nl
 
Solliciteren:
Je motivatie en Curriculum Vitae ontvangen we graag uiterlijk 17 oktober 2018 via het mail- adres werk@altra.nl t.a.v. mevrouw H. Aktas, Medewerker HR, onder vermelding van vacaturenummer 1941ME in het onderwerp.

Deze vacature is zowel intern als extern gesteld. Bij gelijke geschiktheid geniet een interne kandidaat de voorkeur. Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaardprocedure bij indiensttreding.
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.