Vacature Onderwijsassistent in Zaandam

Onderwijs

Over Compaen VMBO

Naam school
Compaen VMBO
Contactpersoon
Dhr. Jan Willem van der Duin
Plaats
Zaandam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo
Beschrijving
Compaen VMBO is een school met 789 leerlingen, gelegen in de Zaandamse wijk Westerwatering. De visie van Compaen VMBO is: ‘leren met ruimte en houvast’. Dat proberen we zowel met leerlingen en studenten als met docenten voor elkaar te krijgen. We benutten elkaars kwaliteiten en leren en werken in een inspirerende omgeving.
 
Hoofd, hart en handen
Onze leerlingen krijgen een evenwichtige oriëntatie en opleiding. Voor ons is vaardigheid en vorming dan ook gelijkwaardig aan kennis. We geven onze leerlingen graag de gelegenheid zich breed te ontplooien, zodat ze succesvol zijn in hun volgende opleiding.
 
Structuur biedt ruimte
Goed onderwijs is ambitieus en daagt álle leerlingen uit steeds een stapje extra te zetten. Structuur is uiteraard van groot belang, maar we zien ook dat onze leerlingen groeien als ze meer ruimte en verantwoordelijkheid krijgen.
 
Docent als lerende professional
De kwaliteit van onze docenten bepaalt de kwaliteit van ons onderwijs. Een bekwame docent heeft passie voor zijn vak, een goede relatie met de leerlingen, sterke didactische vaardigheden en resultaatgericht en autonoom.
 
Onze extra’s
Afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie met lesrestaurant, keuzevakken (o.a. beeldhouwen, theater, droomhuis ontwerpen, Spaans, fitness en dans), samenwerking met culturele instelling FluXus, topsportvriendelijke school, gezonde schoolkantine.
Bijzonderheden
Compaen VMBO is onderdeel van OVO Zaanstad. OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze 800 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan bijna 6300 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Kijk voor meer informatie over OVO Zaanstad op www.ovo-zaanstad.nl.

Vacature

Functietitel
Onderwijsassistent 
Plaatsingsdatum
11-10-2018
Met ingang van
1 november 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6
Omschrijving
Voor het leerplein van bovenbouw van de beroepsgerichte leerweg zijn wij op zoek naar een onderwijsassistent met een no-nonsensmentaliteit. Je begeleidt onze leerlingen op het leerplein en bent ondersteunend aan de docenten van dat team. De bezetting van het leerplein is dagelijks van 8.45 tot en met 14.15 uur.

De werkzaamheden die we van je verwachten zijn afwisselend. Elementen die in elke dag terugkomen zijn:
  • Toezichthouden op het leerplein
  • Ondersteunen van leerlingen bij vragen
  • Uitgestuurde leerlingen opvangen
  • Administratieve taken voor buitenschoolse activiteiten
  • Ondersteunen bij lesoverstijgende activiteiten
De visie van Compaen VMBO is: ‘leren met ruimte en houvast’. We benutten elkaars kwaliteiten, leren en werken in een inspirerende omgeving. Iedere leerling kan zijn of haar talenten ontdekken en zo het beste uit zichzelf halen. Wij geven vernieuwend onderwijs en onderwijs waarbij rekening wordt gehouden met verschillen. Onze verschillende leerpleinen geven de ruimte voor samenwerking tussen leerlingen en docenten. Werk jij hier graag aan mee?

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
  • Je beschikt over mbo-werk- en denkniveau. Een opleiding tot onderwijsassistent zien wij als een pré;
  • Je werkt graag met leerlingen en weet hoe je ze moet aanspreken op gedrag en hoe effectief complimenten kunnen zijn;
  • Je bent zelf ook bereid te leren en kunt reflecteren;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en bent handig met computers;
  • Je bent beschikbaar van maandag tot en met vrijdag.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
6
Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een tijdelijke aanstelling tot de zomervakantie. De functie wordt gewaardeerd in schaal 6 (min. € 1807, max. € 2626).

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Daarnaast heeft OVO Zaanstad de 8ste school: de drijvende kracht achter innovatie op onze scholen. Enthousiaste teams en ambitieuze docenten ontmoeten en inspireren elkaar in de 8ste school. We nodigen ook jou uit om in de 8ste school jouw visie te delen op buitengewoon goed onderwijs.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de OVO Academie. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen, dan kun je daarvoor terecht bij Jan Willem van der Duin (afdelingsleider bovenbouw beroepsgericht), via j.vanderduin@compaenvmbo.nl of 075 6126303.

Ben jij de gedreven onderwijsassistent die wij zoeken en sta jij voor dezelfde waarden als Compaen VMBO? Dan zien wij je graag bij ons op het leerplein. Stuur je sollicitatie met cv naar Monique Joosten (managementassistente), via m.joosten@compaenvmbo.nl. Je kunt ook solliciteren via onderstaande button. De sluitingsdatum voor deze vacature is 28 oktober.

Let op: in verband met de herfstvakantie is de school gesloten van 20 tot en met 28 oktober. Gedurende die periode is de school niet in staat te reageren op vragen en sollicitaties.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.