Vacature Medewerker mediatheek/absentenadministratie (16 uur per week) in Haarlem

Onderwijs

Over Eerste Christelijk Lyceum

Naam school
Eerste Christelijk Lyceum
Contactpersoon
Mevr. I. Ubbens
Plaats
Haarlem
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium
Website
Beschrijving
Het Eerste Christelijk Lyceum is een school in Haarlem voor gymnasium, atheneum en havo met circa 1250 leerlingen en ruim 130 medewerkers. Het ECL heeft 2 locaties; ECL-kade en ECL-vaart, waar de brugklassen een eigen lokaal hebben.

Op school heerst een open en informeel klimaat. Respect, tolerantie en aandacht voor elkaar en de omgeving vormen het uitgangspunt. Leerlingen, ouders en personeel zijn nauw betrokken bij de activiteiten van de school.

Het ECL is zowel een cultuurprofielschool als Jet-Net school en aangesloten bij Bèta-partners en GLOBE. We verbinden leren aan cultureel bewustzijn: weten waar je vandaan komt en verbeelden waar je naartoe kunt. Waarneming, verwondering en verbeeldingskracht zien wij als startpunt voor de kennis van de toekomst. 

Het ECL is een erkende academische opleidingsschool. Dit betekent dat wij in samenwerking met de aangesloten lerarenopleidingen van hogescholen en universiteiten zelf nieuwe docenten opleiden en veel stagiaires begeleiden.
 

Vacature

Functietitel
Medewerker mediatheek/absentenadministratie (16 uur per week) 
Plaatsingsdatum
11-10-2018
Met ingang van
01-12-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4051 (16 uur)
Omschrijving
De mediatheek
De mediatheek vervult een spilfunctie binnen het ECL, zowel voor leerlingen als voor docenten. Leerlingen hebben de beschikking over 30 werkplekken, 34 computerwerkplekken, een mediaruimte voor foto- en filmbewerking en een stilteruimte. In de mediatheek vindt ook de absentenadministratie plaats. Van de nieuwe medewerker wordt verwacht zowel voor de mediatheek als voor de absentenadministratie werkzaamheden te verrichten.
Het team bestaat uit een hoofd mediatheek, een assistent-mediathecaris en twee medewerkers.
 
De functie
De nieuwe medewerker zal worden belast met:
  • Het verrichten van werkzaamheden ten behoeve van de dagelijkse gang van zaken in de mediatheek, zoals het uitlenen en inwerken van boeken en andere materialen
  • Het houden van toezicht op leerlingen en hen helpen bij diverse vragen
  • Het verzorgen van de absentenadministratie, o.a. het registreren van absentiemeldingen en het onderhouden van contact hierover met ouders en docenten

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige
Functie-eisen
Wij zijn op zoek naar een medewerker die goed kan omgaan met onze leerlingen en over humor en relativeringsvermogen beschikt. De aard van de werkzaamheden vraagt om een servicegerichte en accurate werkhouding. Ervaring in een soortgelijke functie of in het werken met Magister en/of AuraOnline is een pré.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
4
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een tijdelijke benoeming tot 1 augustus 2019.
De baanomvang is 16 uur per week, de werktijden zijn maandag en woensdag van 8.15 - 16.45 uur. Inschaling in schaal 4, conform de CAO-VO. De CAO-VO kent, naast een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering, een ruime vakantieregeling. Het ECL hecht aan de ontwikkeling van haar medewerkers; er zijn dan ook voldoende mogelijkheden tot na- en bijscholing.

Het ECL maakt onderdeel uit van Stichting IRIS (www.stichtingiris.nl).
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Een motivatiebrief met CV ontvangen wij graag uiterlijk 26 oktober 2018. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 5 november 2018. Meer informatie over deze vacature is in te winnen bij Liesbeth Alblas, hoofd mediatheek, op telefoonnummer 023-5319042.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.