Vacature Onderwijsassistent groep 3 en 4, Gelinckschool Schiedam in Rotterdam

Onderwijs

Over Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Naam school
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Recruitment
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs is de expert voor jeugdigen met complexe gedragsproblemen. Met innovatieve onderwijskundige, pedagogische en didactische methodieken stimuleert Horizon jongeren en hun ouders om zelf de regie over hun leven te (her)pakken. Horizon Onderwijs (1850 leerlingen) telt 23 SO / VSO scholen in heel Zuid-Holland, van Alphen aan den Rijn tot Oostvoorne. Er is ook een locatie in Harreveld. Op onze scholen krijgen leerlingen in de leeftijd van 4 - 23 jaar in kleine klassen individueel gericht onderwijs op VMBO niveau of hoger of praktijkonderwijs. Ons doel is leerlingen te stimuleren richting actief burgerschap via vervolgonderwijs, het behalen van een diploma of certificaat of toeleiding naar de arbeidsmarkt.

Bij Horizon bieden we je een uitdagende, leerzame functie bij een dynamische organisatie. In samenwerking met de mede-professionals op jouw locatie haal je het meest optimale uit de leerling. We hechten veel waarde aan jouw ontwikkeling en bieden hiervoor trainingen aan via onze Horizon Academie, zoals Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag en Veilig Vakmanschap. Via deze trainingen werk je aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen die onze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen.
Bijzonderheden
-

Vacature

Functietitel
Onderwijsassistent groep 3 en 4, Gelinckschool Schiedam 
Plaatsingsdatum
11-10-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.475
Omschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Als expert in kennisoverdracht (onderwijs) en gedragsverandering (behandeling) sluit Horizon aan op wat iemand wel kan ontwikkelen. Iedere dag zetten wij deze expertise in om jeugdigen met complexe problemen en hun ouders te behandelen, begeleiden en te onderwijzen. Zodat zij weer grip krijgen op hun gedrag en op hun leerresultaten. Dat zowel jeugdigen als hun ouders weten wat ze willen en weten wat zij moeten doen om daar te komen. Horizon faciliteert hen om regisseur van hun eigen bestaan te worden.
 
Gelinckschool Schiedam
De Gelinckschool Schiedam is een school waar kinderen van 6 tot 12 jaar met complexe leer- of gedragsproblemen onderwijs op maat krijgen. De school trekt leerlingen vanuit Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland. Horizon biedt haar expertise ook extern aan vanuit het Samenwerkingsverband Onderwijs dat Past. Het samenwerkingsverband organiseert passend onderwijs in de regio Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Voor onze school zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige:
 
Onderwijsassistent groep 3 en 4
Speciaal Onderwijs
19 uur per week(Woensdag, donderdag en vrijdag)

 
Wat ga je doen?
Als onderwijsassistent ondersteun je de leerkracht bij het geven van lessen en aanvullende activiteiten in een klas, bestaande uit maximaal 14 leerlingen in de basisschoolleeftijd. Het onderwijs wordt gegeven volgens de afspraken in de groepsplannen en het ontwikkelingsperspectiefplan (OPP).
 
Je bent in staat een band op te bouwen met de kinderen en zorgt voor een goede sfeer in de klas. Daarnaast geef je ondersteuning en begeleiding op een wijze die past binnen de onderwijskundige visie van de school. Je stimuleert de leerlingen en hun ouders/opvoeders om zelf de regie over hun leven te pakken. Verder lever je een bijdrage aan een goed pedagogisch en didactisch klimaat op de school.
 
Wie ben jij?
Om jouw functie zo goed mogelijk te vervullen, breng je de volgende ervaring en kennis mee:
 
  • Je bent in het bezit van het MBO diploma Onderwijsassistent;
  • Je hebt affiniteit en relevante ervaring met kinderen met complexe gedragsproblematieken.
Als persoon ben je een doorzetter, proactief, flexibel, enthousiast en sta je stevig in je schoenen. Je kunt goed omgaan met conflicten en je probleemoplossend vermogen is sterk ontwikkeld. Ook heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben je integer en communicatief vaardig.
 
Wat mag je van ons verwachten?
Bij Horizon bieden we je een uitdagende, intensieve functie bij een dynamische organisatie. De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao Primair Onderwijs en de functie Onderwijsassistent is ingeschaald in schaal 4 (max. €2.298  o.b.v. een 40-urige werkweek). Daarnaast zijn er aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering) en kun je je volop blijven ontwikkelen door middel van diverse trainingen.
 
Heb je nog vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Christie Langstraat, schoolleider, via telefoonnummer 06-23653818.
 
Solliciteer!
Wil jij graag het verschil maken voor een doelgroep die extra aandacht nodig heeft? We ontvangen je sollicitatiebrief en CV graag uiterlijk 28 oktober 2018, via de knop “Direct Solliciteren” op onze website http://www.horizon.eu/werken-bij/.
 
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne sollicitanten hebben voorrang in de procedure.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.