Vacature Docent Techniek in Schiedam

Onderwijs

Over Lentiz Life College VMBO

Naam school
Lentiz Life College VMBO
Contactpersoon
Mevr. M. Metselaar
Plaats
Schiedam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Lentiz | LIFE College is een unieke school voor vmbo en mbo, gehuisvest in een gloednieuw gebouw, vlak bij het station Schiedam en de A20. Hier kunnen alle leerlingen terecht die voor het vmbo kiezen. Wij verzorgen een breed pakket aan opleidingen. De leerwegen zijn verdeeld over de sectoren: Economie (met de afdeling administratie), Techniek (bouwtechniek, metaaltechniek, metalektro, motorvoertuigentechniek en elektrotechniek) en Zorg & Welzijn (met de afdeling verzorging). We hebben ook een aantal intersectorale opleidingen zoals Sport, Dienstverlening & Veiligheid en Multimedia & Digital Design (2M2D). In de onderbouw bieden we bovendien sportklassen aan. Naast het aanbod over de gehele breedte van het vmbo hebben we een uitgebreide zorgstructuur voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Tevens bieden we de theoretische leerweg. Het Lentiz LIFE College kenmerkt zich als veilige school voor leerlingen en het personeel. Iedereen voelt zich er snel thuis.

Naast het vakinhoudelijke leren zijn er ook andere activiteiten, zoals diverse projecten, excursies, dagjes uit en schoolavonden voor de leerlingen. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel.

De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs. De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Vacature

Functietitel
Docent Techniek 
Plaatsingsdatum
10-10-2018
Met ingang van
1-1-2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.8 - 1.0 fte
Omschrijving
Vacaturenummer: LIFE – vmbo – oktober - 28
Publicatiedatum: 10 oktober 2018

 
Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Lentiz biedt onderwijs aan in voltijd, deeltijd en in de vorm van contractactiviteiten. De ontwikkeling van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. Lentiz onderwijsgroep bestaat in totaal uit 14 scholen. Het onderwijs binnen Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij iedere onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft.
 
Voor Lentiz | VMBO LIFE college in Schiedam zoeken wij een:
 
Bevlogen docent Techniek & Technologie (m/v)
 
Ingangsdatum: 1 januari 2019
 
Werktijdfactor:  0,8 - 1,0
 
Lentiz | LIFE College is een unieke school voor vmbo en mbo in een grootstedelijke omgeving, gehuisvest in een prachtig gebouw, vlak bij het station Schiedam en de A20. Het concept van de school is gebaseerd op drie pijlers:
 • Talentontwikkeling van jongeren als uitgangspunt: we helpen onze jongeren te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en vertalen dat in een passende loopbaan van vmbo naar mbo naar arbeidsmarkt.
 • Meer dan onderwijs alleen: voor onze jongeren is onderwijs alleen niet genoeg. Samen met het jongerenwerk van DOCK en de Bibliotheek Schiedam bieden we de leerlingen onder en na schooltijd de kans om hun horizon te verbreden en in aanraking te komen met zaken die ze zelf niet zo snel zullen ontdekken.
 • Vmbo en mbo in een doorlopende leerlijn, in een samenhangende organisatie.  
  In het vmbo zijn alle leerwegen aanwezig, zo ook leerwegondersteunend onderwijs.
   
  Samen met werkgevers bouwen we aan dynamisch en uitdagend onderwijs waarbij, naast talentontwikkeling, doorstroom naar vervolgonderwijs en/of arbeidsmarkt centraal staat. We hebben een bijzonder onderwijsconcept waarbij de merkwaarden respect, steun, eerlijk zijn, aandacht en gastvrijheid centraal staan. 
   
  De school is stabiel, staat sterk in de belangstelling van ouders, toeleverende scholen en vele anderen door haar unieke aanpak. Het team is evenwichtig samengesteld met kundige en betrokken collega’s die staan voor hun vak.  Onze Technoplaza is volop in ontwikkeling. We werken met het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE). Onze jongeren krijgen een brede oriëntatie op het gebied van Techniek en Technologie.Het profiel
  Wij zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega die creatief is en bereid is zich blijvend te ontwikkelen. Je bent breed inzetbaar in alle vormen van techniek waarbij kennis van installatietechniek een absolute pré is. Je hebt interesse voor nieuwe technologieën zoals automatisering, Robotica en Domotica. Je bent een teamspeler die flexibel is en communicatief vaardig.
   
   Het profiel
  Wij zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega die creatief is en bereid is zich blijvend te ontwikkelen. Je bent breed inzetbaar in alle vormen van techniek waarbij kennis van installatietechniek een absolute pré is. Je hebt interesse voor nieuwe technologieën zoals automatisering, Robotica en Domotica. Je bent een teamspeler die flexibel is en communicatief vaardig.
   
   
   

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Taakomschrijving:
 • Verzorgen van de lessen Techniek;
 • Stuurt het leerproces aan en geeft een aanzet tot het leren leren;
 • Speelt in op de leefwereld van leerlingen in het vmbo en begeleidt leerlingen in het leerproces;
 • Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het team en de doorlopende leerlijnen binnen en buiten het vak Techniek & Technologie.
 
Functie-eisen:
 • In het bezit van een onderwijsbevoegdheid voor het vak Techniek of in een afrondende fase van de opleiding;
 • Kennis van installatietechniek.
 • Duidelijke affiniteit met het onderwijsconcept van Lentiz | LIFE College;
 • Kennis van didactische methoden en technieken en de bereidheid om die blijvend te ontwikkelen
 • Vaardig in het motiveren van leerlingen;
 • Vaardig in het inspelen op veranderende onderwijsvragen;
 • Is bekend met de actualiteit op je vakgebied
 
Benodigde competenties:
 • Onderwijskundig wendbaar;
 • Pedagogisch wendbaar;
 • Communicatief vaardig;
 • Enthousiasme voor het vak Techniek & Technologie.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO - VO
Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden:
 • cao vo is van toepassing.
 • Het dienstverband start met een aanstelling van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
 
Heb je belangstelling voor deze functie?
De heer Arij Hoogendijk, teamleider van de Technoplaza, (per mail: ahoogendijk@lentiz.nl of telefonisch 010-4735377) geeft je graag meer inlichtingen over de vacature.

Voor informatie over arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met mw. Roeja Dobbelstein,
Sr. HRM adviseur (per mail: rdobbelstein@lentiz.nl).
Wij ontvangen je CV en motivatiebrief graag vòòr 28 oktober via de mail: sollicitatie-LFV@lentiz.nl
 
 
 

 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.