Vacature Klassenleerkracht in Rotterdam

Onderwijs

Over Rudolf Steiner College

Naam school
Rudolf Steiner College
Contactpersoon
Mevr. D. Maclean
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Vrijeschool
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo
Beschrijving
Rudolf Steiner College is een school voor vwo, havo en vmbo-tl middenin de stad Rotterdam.
De school maakt, samen met de vrijescholen voor voortgezet onderwijs in Leiden en Den Haag, deel uit van de Stichting Vrijescholen Zuidwest Nederland (ZWN).
De school werkt vanuit een leerplan dat gebaseerd is op het gedachtegoed van Rudolf Steiner en geeft de leerlingen de ruimte ‘te worden wie ze zijn’. Daarbij is de school een vrijeschool van deze tijd, waarin docenten bewust zijn dat zij onderwijs geven voor hoofd, hart en handen.
Met 920 leerlingen en 100 betrokken en enthousiaste medewerkers is het Rudolf Steiner College een overzichtelijke school waar leerling en leraar zich in een veilige en inspirerende omgeving kunnen ontwikkelen.
Werken op het Rudolf Steiner College betekent werken in een lerende organisatie. Een omgeving waarin mensen durven te onderzoeken, te leren en graag met elkaar bespreken hoe de lessen en het w
erk zo goed mogelijk gedaan kan worden. Zij kunnen het antroposofisch gedachtegoed vertalen naar de huidige onderwijspraktijk. Een ondernemende houding, ambitie en initiatiefkracht worden gewaardeerd.
Er is een intern scholingsprogramma door docenten onderling, met intervisie en uitwisseling. Het volgen van scholing buiten de school wordt gestimuleerd en ondersteund.
Als je interesse hebt in werken op onze school, kun je dat, ook als er geen vacatures open staan, kenbaar maken door het sturen van een open sollicitatie naar info@rudolfsteinercollege.nl. t.a.v. Mw. Maclean
.
Van docenten wordt verwacht dat zij minimaal een 2de graads-bevoegdheid hebben.

Vacature

Functietitel
Klassenleerkracht 
Plaatsingsdatum
10-10-2018
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Omschrijving
Vacature Klassenleerkracht (mentor) klas 7 en 8, ongeveer 0,4-0,7 fte (in overleg)
 
het Rudolf Steiner College is een school voor vwo, havo en vmbo-tl in Rotterdam.
De school werkt vanuit een leerplan dat gebaseerd is op het gedachtegoed van Rudolf Steiner en geeft de leerlingen de ruimte ‘te worden wie ze zijn’. Daarbij is de school een vrijeschool in en van deze tijd.
 
Met 935 leerlingen en 110 betrokken en enthousiaste medewerkers is het Rudolf Steiner College een overzichtelijke school waar leerling en leraar zich in een veilige en inspirerende omgeving kunnen ontwikkelen.
 
Wij zijn per direct op zoek naar een klassenleerkracht (mentor).
 
Voor de middenbouw (de brugklas) van het Rudolf Steiner College in Rotterdam zoeken we een enthousiaste en ondernemende klassenleerkracht.
Een docent die het leuk vind om de leerlingen wegwijs te maken in de eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs.
Als klassenleerkracht middenbouw op de vrijeschool ben je verantwoordelijk voor het geven van in ieder geval periodelessen. Op de vrijeschool wordt gedurende een periode van drie weken iedere ochtend aan de leerlingen periodeles aangeboden. Dit zijn lessen in bijvoorbeeld biologie, aardrijkskunde, Nederlands en geschiedenis.
 
Daarnaast geef je ook een aantal vaklessen aan je eigen klas en verzorg je de invulling van het mentoruur. In deze klassen van het voortgezet onderwijs verwachten we dat je vooral als pedagoog werkzaam bent. Je zorgt voor een prettig en veilig werkklimaat voor de leerlingen zodat zij leren zelfstandig te leren. Je vertaalt zelf de lesinhoud op creatieve en kunstzinnige wijze naar werkvormen die alle leerlingen aanspreekt.
 
  • je staat open voor het antroposofische mensbeeld en het curriculum van de vrijeschool
  • je weet je eigen ideeën in te brengen
  • je bent inhoudelijk, pedagogisch en didactisch sterk
  • je hebt een 1e of 2e graad lesbevoegdheid, bij voorkeur in Duits of Engels.
  • je bent vijf dagen beschikbaar in ieder geval van 08.30 tot 10.00 uur in verband met periodeonderwijs
 
Het is belangrijk dat je in overeenstemming met de pedagogische uitgangspunten van het vrijeschoolonderwijs werkt en de identiteit van de school onderschrijft.
 
Standplaats:
Werkzaam op het Rudolf Steiner College in Rotterdam op de locaties Tamboerstraat en Oudedijk. Een VOG is een vereiste bij aanvang van de werkzaamheden.
 
Schrijf een motivatiebrief en stuur deze samen met je CV naar Daphne Maclean, dma@vszh.nl, voor 1 november 2018. Voor vragen kan je contact opnemen met Suzanne Verveer, svr@vszh.nl.
 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.