Vacature Groepsleerkracht groep 1-2 in Amsterdam

Onderwijs

Over Nelson Mandela School

Naam school
Nelson Mandela School
Contactpersoon
Dhr. Ruud Sahertian
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
De Nelson heeft een deskundig, professioneel team dat van en met elkaar leert.
Ons team bestaat uit leerkrachten en ondersteunend personeel dat openstaat voor veranderingen en nieuwe inzichten; dat zich op eigen initiatief voortdurend professioneel schoolt; dat blijft bijleren van elkaar en van andere scholen door (klassen)bezoeken bij elkaar, intervisie, uitwisselen van kennis en (zelf-ontwikkeld) materiaal. De school streeft er naar de professionalisering van leerkrachten af te stemmen op het kunnen aanbieden van de juiste zorg voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

De Nelson Mandelaschool heeft als grootste prioriteit het realiseren en creëren van een veilig pedagogisch klimaat voor leerlingen, ouders en leerkrachten.
We maken hiervoor gebruik van de lesmethode De Vreedzame School. Wij betrekken leerlingen bij het opstellen en naleven van de schoolafspraken en zetten hen in als mediatoren bij onderlinge conflicten binnen en buiten de groep.
We willen dat de school een veilige, aantrekkelijke, nette uitstraling heeft.

We halen het beste uit leerlingen en team en maken gebruik van alle kwaliteiten, vaardigheden en talenten. Door gedifferentieerd onderwijs op maat, door kinderen onderzoekend, met behulp van het “VierKeerWijzer” organisatiemodel, te laten leren en zichzelf vragen te stellen. ”. Hierbij gaan de kinderen thematisch aan de slag met het ontdekken en ontwikkelen van hun persoonlijke kwaliteiten en talenten aan de hand van de theorie rondom de Meervoudige Intelligentie. Deze werkwijze biedt perspectief voor grotere differentiatie binnen de groepen/ school. Wij stellen, in dit alles, hoge, realistische eisen en verwachtingen als leerkrachten aan elkaar en aan de leerlingen en ouders.

Ook zijn wij heel trots op ons voltijds hoogbegaafdenonderwijs op de Mandela. Onderwijs voor kinderen met een IQ hoger dan 130. Wij bieden deze kinderen met ons voltijds aanbod allereerst een veilige en blije schooltijd, waarin zij veel leren en een brede kijk op de wereld meekrijgen. Zo kunnen ook zij op de juiste plek terecht komen in het voortgezet onderwijs.

 

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht groep 1-2 
Plaatsingsdatum
10-10-2018
Met ingang van
per direct
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1
Omschrijving
De Nelson Mandela VierKeerWijzer school is per direct op zoek naar een ervaren en ambitieuze groepsleerkracht voor groep 1-2

De Nelson Mandelaschool is een school die sinds 2015 in een prachtig nieuw schoolgebouw zit, aan de Laing's Nekstraat 44  midden in de Transvaalbuurt in Amsterdam Oost.

Ieder kind mag hier zijn/haar persoonlijke talenten leren ontdekken en ontwikkelen, o.a. met behulp van ons unieke onderwijsconcept: “VierKeerWijzer”.


Veiligheid en geborgenheid bieden aan de kinderen vinden wij heel erg belangrijk op onze Vreedzame school.

Op de Nelson Mandela werken wij samen met de ouders en de kinderen aan het ontwikkelen van een groot en goed gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en trots bij alle kinderen!

Het betreft hier een vacature van, in beginsel, 1 dag per week (0,2 wtf) op de woensdag. Startdatum; zo snel mogelijk! Medio november zal duidelijk worden of uitbreiding van deze vacature naar een fulltime aanstelling, per 1 december, mogelijk is op de Nelson Mandelaschool.

Als dit niet het geval is, dan zal er hoogstwaarschijnlijk, binnen één van de andere scholen binnen ons overkoepelend bestuur AMOS, wel de mogelijkheid zijn tot uitbreiding.

Wie gaat deze prachtige uitdaging aan op de eerste gecertificeerde VierKeerWijzerschool van Amsterdam?

Kijk voor meer informatie over de school op: www.nelsonmandelaschool.nl

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen

Functie-eisen
  • Een afgeronde Pabo-opleiding
  • Ervaring in groep 1-2 en VVE-programma
  • Ervaring met het VierKeerWijzer organisatiemodel is een pré
  • HBO+ werk‐ en denkniveau
  • Theoretische en praktische vakinhoudelijke, didactische en pedagogische kennis en vaardigheden;
  • Een positieve houding hebben en in staat zijn tot (zelf)reflectie
  • Communicatief vaardig zijn zowel naar kinderen, ouders als teamleden

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden:
  • Inschaling conform CAO-PO voor reguliere krachten:
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Primair Onderwijs (zie ook www.poraad.nl voor de digitale CAO tekst)

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Contact:
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met directeur Ruud Sahertian via 020-6942768 of per e-mail ruud.sahertian@amosonderwijs.nl
Om te solliciteren, stuur je CV en motivatiebrief t.a.v. Ruud Sahertian
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.