Vacature Teamleider onderbouw vmbo in Enschede

Onderwijs

Over Bonhoeffer College

Naam school
Bonhoeffer College
Contactpersoon
Zie omschrijving
Plaats
Enschede
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Meer informatie over het Bonhoeffer College in Enschede vind je op: www.bc-enschede.nl.

Bonhoeffer College is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Alle vacatures bij deze stichting vind je hier.

Vacature

Functietitel
Teamleider onderbouw vmbo 
Plaatsingsdatum
10-10-2018
Met ingang van
01-01-2019
Referentienummer
3111
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0
Omschrijving
Heb je een groot hart voor het vmbo? Ben je een ervaren leidinggevende en is het jouw tweede natuur om mensen met elkaar te verbinden? Kom je op voor het belang van jouw team en leerlingen? Kijk je daarnaast graag over de muren van je eigen afdeling heen, omdat je ervan overtuigd bent dat samenwerken loont? Kom dan het managementteam van onze locatie versterken!

Teamleider onderbouw vmbo bk
Als teamleider onderbouw stuur je het team (ongeveer 25 medewerkers) aan dat onderwijs verzorgt aan leerlingen in de eerste leerjaren van het basis- en kaderberoepsgericht vmbo. 
Je bepaalt de hoofdlijnen voor het teamplan en hebt een leidende rol in de opbouw van de afdeling. Onder jouw bevlogen leiding komen de locatie, het team en de teamleden verder tot bloei. Je stuurt, verbindt en coacht. Op een open manier bouw je aan wederzijds vertrouwen en stimuleer je een professionele cultuur waar ruimte is voor feedback.

Als leidinggevende adviseer je de locatiedirecteur over het te voeren onderwijsbeleid en draag je zorg voor de uitvoering van onderwijsvernieuwingen. Speciale aandacht heb je hierbij voor de speerpunten uit het locatieplan: gepersonaliseerd leren, verbindend onderwijs en goed werkgeverschap. 
Met je team werk je verder aan de ontwikkeling van de (maatschappelijke) stage en zorg je voor adequate toepassing van (de systemen voor) leerlingbegeleiding en kwaliteitszorg. 
Als teamleider onderbouw ben je tevens ambassadeur van de school en profileer je de schoollocatie bij ouders en het basisonderwijs. 

Deze functie biedt meer: Samen met de locatiedirecteur en twee andere teamleiders vorm je de locatiedirectie van de locatie Wethouder Beversstraat. Jouw portefeuilles zijn passend onderwijs, ondersteuning en  PR. Door o.a. veel te sparren met collega teamleiders draag je ook bij aan andere portefeuilles. Jouw helikopterview helpt je hierbij. 
Als echte verbinder kijk je verder dan je eigen afdeling zoek je actief samenwerking met andere teams binnen de locatie, en indien nodig ook met andere locaties van het Bonhoeffer College. De belangen van je eigen team en de vmbo-leerlingen verlies je hierbij nooit uit het oog. 

Jouw profiel
  • Je beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau en hebt een relevante managementopleiding (professionele master) afgerond of bent bereid deze te volgen. 
  • Je hebt relevante leidinggevende ervaring in het onderwijs.
  • Je beschikt over kennis en ervaring binnen het vmbo en hebt affiniteit met de volle breedte van het vmbo.
  • Je bent ervaren in het opbouwen en benutten van relevante netwerken die bijdragen aan goede contacten binnen en buiten de school. 
  • Ervaring met en kennis van passend onderwijs en zorgstructuren is een pre. 
Wij zoeken een schoolleider die oog heeft voor de menselijke maat. Een betrokken, toegankelijke, leidinggevende met verbindend vermogen die met plezier collega's coacht. Je bent een mensen-mens, toont empathie en hebt persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Je geeft anderen ruimte en verantwoordelijkheden maar je bent ook duidelijk en consequent. Je houdt jezelf én anderen aan afspraken en bent niet bang om te confronteren waar nodig. Je communiceert open, tijdig en transparant en stimuleert anderen dit ook te doen. 

Jouw werkplek
Het Bonhoeffer College is een interconfessionele scholengemeenschap die alle onderwijsvormen aanbiedt. De school is gevestigd op zes locaties in Enschede. Hierdoor zijn kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voor elke leerling gewaarborgd. Het Bonhoeffer College biedt onderwijs van hoge kwaliteit waarin het optimale uit leerlingen wordt gehaald. We zien onze taak en opdracht breder dan alleen het overdragen van kennis, inzicht en vaardigheden. In het belang van de leerling én docent willen we een school zijn met een inspirerend leer- en leefklimaat waarin we leerlingen in staat stellen zich breed te ontwikkelen en hen uitdagen tot actief en zelfstandig leren.
 
Op de locatie Wethouder Beversstraat verzorgen we vmbo basis- en kaderberoepsgericht. Wij bieden onderwijs in de sectoren Techniek, Zorg en Welzijn en Economie.
Wij geloven dat leerlingen het best leren in een omgeving met veel persoonlijk contact. In een school waar leerlingen zich veilig en gezien voelen.

Ons aanbod
Wij bieden een afwisselende baan van 0,8-1,0 fte bij een lerende organisatie en een locatie die volop in ontwikkeling is. Daarnaast is er veel ruimtes voor eigen (inhoudelijke) ontwikkeling. 
De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Salarisindicatie: maximaal 5.403 euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 12). 

Bonhoeffer College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. 
Carmel hecht veel waarde aan professionalisering van het management. Het beleid is erop gericht dat alle leidinggevenden beschikken over een masteropleiding op het gebied van leidinggeven of bereid zijn deze te volgen. Een managementfunctie bij Carmel biedt ook toegang tot een aantrekkelijk en ruim onderwijsnetwerk.

Meer weten?
Wil je meer weten over onze organisatie? Bekijk het locatieplan en de verschillende websites: www.bc-enschede.nl, www.carmel.nl

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Mevrouw M. ter Haar, P&O, beantwoordt ze graag. Neem contact op via: 06 - 41 41 92 41. Tijdens de herfstvakantie van 20 t/m 28 oktober kun je eventueel vragen stellen via m.terhaar@bc-enschede.nl.  

Let op, solliciteren doe je via de sollicitatiebutton op de website. Sollicitaties die via bovenstaande e-mail binnenkomen kunnen we helaas niet in behandeling nemen. 

Solliciteren
Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen jouw reactie graag uiterlijk dinsdag 30 oktober 2018.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
OOP 12
Arbeidsvoorwaarden
Maximaal 5.403,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 12). Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, collectieve ziektekostenverzekering, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, telefoonvergoeding, laptop, opleidingsmogelijkheden, groot Carmelnetwerk.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.