Vacature Docent techniek in Zaandijk

Onderwijs

Over Saenredam College

Naam school
Saenredam College
Contactpersoon
Dhr. Wilbert Roeleveld
Plaats
Zaandijk
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo
Beschrijving
Het Saenredam College is een vmbo-school in Zaandijk met ruim 760 leerlingen. Wij werken vanuit onze kernwaarden veiligheid, duidelijkheid en betrokkenheid aan een leeromgeving, waarin individuele talenten van alle leerlingen tot bloei kunnen komen. Wij zijn samen Saenredam: kansen bieden, inspireren en leren van en met elkaar.
 
Hoofd, hart en handen
Kinderen zijn gebaat bij sterke sociale vaardigheden, naast hun kennis en kunde. Een kind dat weet wat het kan, zicht heeft op wat een ander kan en weet en kan samenwerken, is sterk genoeg om zijn weg te vinden. Het is onze taak hieraan bij te dragen.
 
Structuur biedt ruimte
Op het Saenredam College krijgen onze leerlingen steeds meer de regie over hun eigen leerproces. Er valt bij ons veel te kiezen, zowel qua aanbod als niveau. Wij helpen onze leerlingen om zelf invulling te geven aan hun leren en leven.
 
Docent als lerende professional
De leraar heeft een coachende, activerende en inspirerende rol. De leraar gidst de leerling, zodat deze leert om zelf kennis en vaardigheden te verwerven en zich te ontwikkelen tot een verantwoordelijke burger.
 
Onze extra’s
Anglia English, extra vakken: Frans, geschiedenis, aardrijkskunde, nask1 en 2, tekenen en textiele werkvormen als examenvakken voor de theoretische leerweg; patisserie, meubelmaken, geüniformeerde dienstverlening en podium als keuzevakken beroepsgericht; mindset, doorzettingsvermogen en mediawijsheid in de onderbouw).
Bijzonderheden
Het Saenredam College is onderdeel van OVO Zaanstad. OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze ruim 750 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan bijna 6500 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Kijk voor meer informatie over OVO Zaanstad op www.ovo-zaanstad.nl.

Vacature

Functietitel
Docent techniek 
Plaatsingsdatum
9-10-2018
Met ingang van
1 november 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,76
Aantal uren
19
Omschrijving
Het Saenredam College is volop in ontwikkeling om de school om te vormen naar een mavo/havo-school per schooljaar 2019/2020. De beroepsgerichte leerwegen worden afgebouwd en houden op te bestaan in 2021.

Als docent van het Saenredam College lever je aan de opbouw van de nieuwe school een bijdrage en zijn je lessen op orde.

De lessen techniek vormen een onderdeel van het profiel Dienstverlening & Producten (D&P). D&P is opgebouwd uit de vakgebieden media, food, ICT, sport en techniek. Dit betekent dat van de docent vaardigheden worden gevraagd die ‘techniekbreed’ zijn. Hij/zij moet over kennis en vaardigheden beschikken om basisvaardigheden aan te leren over elektrotechniek, meubelmaken/bouwtechniek, metaaltechniek en ict/procestechniek en robotica. Het profiel is erop gericht dat leerlingen de juiste keuze maken in hun vervolg beroepsopleiding.

Het gaat om 19 lesuren aan leerlingen van de onder- en bovenbouw van de basisberoepsgerichte leerweg.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Je bent in het bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid op het gebied van techniek, of je bent hiervoor in opleiding. Verder voldoe je aan de competenties van een docent.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB of LC
Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de duur van het huidige schooljaar. De functie wordt gewaardeerd in schaal LB (min. € 2662, max. € 4071) of LC (min. € 2679, max. € 4748).

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Daarnaast heeft OVO Zaanstad de 8ste school: de drijvende kracht achter innovatie op onze scholen. Enthousiaste teams en ambitieuze docenten ontmoeten en inspireren elkaar in de 8ste school. We nodigen ook jou uit om in de 8ste school jouw visie te delen op buitengewoon goed onderwijs.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de OVO Academie. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Eventuele vragen over deze vacature kun je stellen aan Wilbert Roeleveld (afdelingsleider) via w.roeleveld@saenredam.nl. Ben jij de enthousiaste docent techniek die wij zoeken? Dan zien wij je graag bij ons voor de klas. Stuur je sollicitatie met duidelijk cv uiterlijk zondag 28 oktober Wilbert Roeleveld, via w.roeleveld@saenredam.nl. Je kunt ook reageren via onderstaande button. De gesprekken vinden plaats in de week na de herfstvakantie.

Let op: vanwege de herfstvakantie is de school gesloten van 20 t/m 28 oktober. Gedurende periode is de school niet in staat om te reageren op vragen of sollictaties.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.