Vacature Docent recreatie in Zaandam

Onderwijs

Over Compaen VMBO

Naam school
Compaen VMBO
Contactpersoon
Dhr. Jan Willem van der Duin
Plaats
Zaandam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo
Beschrijving
Compaen VMBO is een school met 775 leerlingen, gelegen in de Zaandamse wijk Westerwatering. De visie van Compaen VMBO is: ‘leren met ruimte en houvast’. Dat proberen we zowel met leerlingen en studenten als met docenten voor elkaar te krijgen. We benutten elkaars kwaliteiten en leren en werken in een inspirerende omgeving.
 
Hoofd, hart en handen
Onze leerlingen krijgen een evenwichtige oriëntatie en opleiding. Voor ons is vaardigheid en vorming dan ook gelijkwaardig aan kennis. We geven onze leerlingen graag de gelegenheid zich breed te ontplooien, zodat ze succesvol zijn in hun volgende opleiding.
 
Structuur biedt ruimte
Goed onderwijs is ambitieus en daagt álle leerlingen uit steeds een stapje extra te zetten. Structuur is uiteraard van groot belang, maar we zien ook dat onze leerlingen groeien als ze meer ruimte en verantwoordelijkheid krijgen.
 
Docent als lerende professional
De kwaliteit van onze docenten bepaalt de kwaliteit van ons onderwijs. Een bekwame docent heeft passie voor zijn vak, een goede relatie met de leerlingen, sterke didactische vaardigheden en resultaatgericht en autonoom.
 
Onze extra’s
Afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie met lesrestaurant, keuzevakken (o.a. beeldhouwen, theater, droomhuis ontwerpen, Spaans, fitness en dans), samenwerking met culturele instelling FluXus, topsportvriendelijke school, gezonde schoolkantine.
Bijzonderheden
Compaen VMBO is onderdeel van OVO Zaanstad. OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze ruim 750 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan bijna 6500 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Kijk voor meer informatie over OVO Zaanstad op www.ovo-zaanstad.nl.

Vacature

Functietitel
Docent recreatie 
Plaatsingsdatum
9-10-2018
Met ingang van
7 januari 2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,73
Aantal uren
19
Omschrijving
De recreatiesector groeit nog elk jaar. Een interessant vakgebied voor onze leerlingen met een groeiend aantal bedrijven die zich bezighouden met vrijetijdsbesteding; van escaperooms tot tour- en ticketbureaus. Veel van onze leerlingen kiezen voor het keuzedeel 'Evenementen'. Bij dit vak leren zij om te assisteren bij evenementen en het helpen bij het organiseren ervan. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe ze een sponsorloop moeten organiseren, een planning en draaiboek moeten maken en zijn de leerlingen actief betrokken bij de uitvoering van het door hun georganiseerde evenement.
 
Als docent recreatie weet je het onderwijsproces zo te begeleiden dat leerlingen gestimuleerd worden om zelf actief mee te doen. Niet alleen ín de les, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld bij (recreatieve) schoolactiviteiten.
 
Jouw passie voor het vak zien we ook graag terug buiten de klas of het klaslokaal. De vernieuwing van het onderwijs heeft je aandacht en daar wil je graag actief aan meewerken. Je maakt onderdeel uit van onze sectie Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) en je denkt mee over de ontwikkeling van leermiddelen, lesmateriaal en toetsen, alsmede het bevorderen van een herkenbaar pedagogisch klimaat.

Je geeft profiellessen Recreatie en het keuzendeel Evenementen aan leerlingen uit de bovenbouw van de kaderberoepsgerichte leerweg. Voor de eerste paar maanden zijn de lessen verdeeld over 4 à 5 kortere dagen, maar in het laatste blok vallen de lessen binnen drie dagen.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Je hebt ervaring met het organiseren van evenementen en je weet je kennis en ervaring goed over te brengen op onze doelgroep. Je bent bij voorkeur in het bezit van een tweedegraads onderwijsbevoegdheid of een andere relevante opleiding op het gebied van evenementen en/of recreatie. Daarnaast heb je ervaring en affiniteit met onze doelgroep en met LWOO-leerlingen. Je weet met positieve energie en commitment voor individuele leerdoelen aan te sluiten bij leerlingen in deze klassen. Net als wij sta je open voor mensen met verschillende culturele en sociale achtergronden en ben je in staat om goed met ouders en leerlingen om te gaan. Verder verwachten wij:
  • Uitstekende sociale vaardigheden;
  • Teamgeest;
  • De wil om te innoveren;
  • Empathisch vermogen;
  • Beschikbaarheid van maandag tot en met vrijdag.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een tijdelijke aanstelling van de kerstvakantie tot de zomervakantie. De functie wordt gewaardeerd in schaal LB (min. € 2601, max. € 4071).

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Daarnaast heeft OVO Zaanstad de 8ste school: de drijvende kracht achter innovatie op onze scholen. Enthousiaste teams en ambitieuze docenten ontmoeten en inspireren elkaar in de 8ste school. We nodigen ook jou uit om in de 8ste school jouw visie te delen op buitengewoon goed onderwijs.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de OVO Academie. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen, dan kun je daarvoor terecht bij Jan Willem van der Duin (afdelingsleider bovenbouw beroepsgericht), via j.vanderduin@compaenvmbo.nl of 075 6126303.

Ben jij de gedreven docent recreatie die wij zoeken en sta jij voor dezelfde waarden als Compaen VMBO? Dan zien wij je graag bij ons voor de klas. Stuur je sollicitatie met duidelijk cv naar Monique Joosten (managementassistente), via m.joosten@compaenvmbo.nl. Je kunt ook solliciteren via onderstaande button. De sluitingsdatum voor deze vacature is 21 oktober.

Let op: in verband met de herfstvakantie is de school gesloten van 20 tot en met 28 oktober. Gedurende die periode is de school niet in staat te reageren op vragen en sollicitaties.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.