Vacature Decaan in Maassluis

Onderwijs

Over Lentiz Reviuslyceum

Naam school
Lentiz Reviuslyceum
Contactpersoon
Mevr. M. Metselaar
Plaats
Maassluis
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Lentiz | Reviuslyceum Het Lentiz | Reviuslyceum is gevestigd in Maassluis in een rustige wijk bij het Wipperspark en aan het water. Het is een interconfessionele school voor havo en vwo. De sfeer in de school is vanwege de kleine omvang gemoedelijk. Iedereen kent iedereen. Er zijn diverse extra’s voor de leerlingen. Zo worden er in de brugklus allerlei interessante onderwerpen behandeld als sterrenkunde, mythologie, etc. In het tweede en derde jaar wordt er het extra vak Spaans gegeven. Maar ook in de bovenbouw onderscheidt deze school zich door het geven van de vakken management en organisatie, informatica en filosofie. Daarnaast is er het hele jaar door veel aandacht voor allerlei culturele activiteiten. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs. De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Vacature

Functietitel
Decaan 
Plaatsingsdatum
9-10-2018
Met ingang van
1-1-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4 fte
Omschrijving
Vacaturenummer; REV-2018-oktober-03
Publicatiedatum; 9 oktober 2018
 
Lentiz onderwijsgroep is een innovatieve scholengroep voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in de regio’s Nieuwe Waterweg Noord, Midden-Delfland en het Westland. Lentiz staat voor goed onderwijs voor alle leerlingen, is ondernemend en ontwikkelt innovatieve onderwijsprojecten in samenwerking met de regio. Lentiz onderwijsgroep telt 11 scholen met 7500 leerlingen en 800 medewerkers.
 
Voor Lentiz | Reviuslyceum en Lentiz | Revius MAVO in Maassluis zoeken wij een:
 
Decaan

Ingangsdatum:            1 januari 2019 t/m 31 juli 2019,
Werktijdenfactor:         0,4 fte
Tijdelijk dienstverband vanwege vervanging 
 
Lentiz | Reviuslyceum vormt samen met Lentiz | Revius MAVO dé school voor mavo-, havo- en vwo-onderwijs in Maassluis. Het is een betrokken school die eigentijds onderwijs op hoog niveau aanbiedt. We zijn vastbesloten om de leerlingen vanaf de brugklas uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Lentiz | Reviuslyceum gelooft in de meerwaarde van ICT in het onderwijsproces. Er wordt onder andere veelvuldig gebruik gemaakt van digitale leermiddelen en we hechten veel waarde aan de kwaliteit en veelzijdigheid van de leeromgeving. Daarnaast staan internationalisering en burgerschapsvorming hoog in het vaandel. Zo willen we leerlingen optimaal toerusten om als volwaardig mens in een internationaal georiënteerde samenleving te kunnen functioneren. Voor leerlingen die meer aankunnen dan het reguliere vwo-programma is er de Comeniusleerlijn, waarbij verdieping en verbreding wordt aangeboden in de vorm van versterkt taalonderwijs en een leerlijn Life and Science. Meer informatie? Kijk dan op: http://www.lentiz.nl/reviuslyceum
 
 
Functieomschrijving
We zijn op zoek naar een enthousiaste decaan, liefst met werkervaring in het vo-onderwijs. Je verzorgt de lessen in de onderbouw gericht op het samenstellen van het profiel voor in de bovenbouw (havo/vwo). Je geeft informatie en advies over studie- en beroepsmogelijkheden en -profielen aan leerlingen en hun ouders/verzorgers en werkt nauw samen met je collega van het decanaat en met het docententeam.
 
Taakomschrijving:
•           Het verzorgen van de lessen loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) in de onderbouw;
•           Het verstrekken van informatie over studie- en beroepsmogelijkheden en het geven van advies aan leerlingen en hun ouders/verzorgers
  • Het voorlichten van docenten en mentoren op het terrein van LOB;
  • Het verzorgen van voorlichtingsbijeenkomsten;
  • Het initiëren en coördineren van activiteiten in het kader van LOB;
  • Het voeren van gesprekken met leerlingen die zijn gericht op hun profielkeuze en hun latere studiekeuze;
  • Het deelnemen aan overleg met collega-decanen en deelnemen aan externe bijeenkomsten;
  • Het verzorgen van de (administratieve) afhandeling inzake de keuzes die de leerlingen maken.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige
Functie-eisen
Functie-eisen:
•           In het bezit van een afgeronde hbo-opleiding en bij voorkeur in het bezit van een onderwijsbevoegdheid;
•           Duidelijke affiniteit met het vo-onderwijs en het lesgeven in de onderbouw;
•           Kennis van vervolgstudies;
•           Kunnen inspelen op de verschillende vragen en leefwereld van de leerlingen;
•           In staat om informatie duidelijk over te dragen;
*           Bekend met de trends in het onderwijs en kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast ben je bereid om waar
             nodig cursussen te volgen. 
 
Benodigde competenties:
•           Communicatief sterk en goed kunnen luisteren naar de vraag;
•           Adviesvaardigheden;
•           Goed kunnen samenwerken (teamspeler).
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO-VO
Arbeidsvoorwaarden
Conform CAO Voortgezet onderwijs

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je belangstelling voor deze functie? Mevrouw Eline de Winter, Decaan Lentiz | Reviuslyceum (010 – 591 58 83 of edwinter01@lentiz.nl , geeft je graag meer inlichtingen over de vacature.
 
Voor informatie over arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met
Marrit van Sprundel, Sr. HRM‑adviseur (010 - 434 99 25).
 
Reageren
Je kunt solliciteren via email: sollicitatie-REV@lentiz.nl, stuur je CV mee als bijlage. Je kunt uiterlijk tot 22 oktober 2018 reageren.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.