Vacature Afdelingsleider met een mavo-hart in Arnhem

Onderwijs

Over Montessori College Arnhem

Naam school
Montessori College Arnhem
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
Arnhem
Type onderwijs
Montessori
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Montessori College Arnhem is een school voor havo/mavo met 725 leerlingen. De school heeft een tweejarige brugperiode. "Leer me het zelf te doen" (Montessori) en "ieder kind te helpen worden wat het is" (Boeke), zijn de uitgangspunten van de school. Montessori College Arnhem wil dat leerlingen bij het verlaten van de school zelfvertrouwen hebben en zelfstandig zijn. Vanaf de start van hun schoolcarrière krijgen leerlingen medeverantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Zij worden daarbij begeleid door docent en mentor. Met behulp van weektakenplanningen leren zij keuzes maken. In de bovenbouw kunnen leerlingen in keuzewerktijd bij docenten extra hulp krijgen of huiswerk maken. Via ItsLearning en Magister kunnen ouders thuis de ontwikkeling van hun kind volgen. De school werkt nauw samen met de ouders via de communicatiedriehoek 'leerling, ouders en school'. De visie van de school is, dat je niet alleen leert met je hoofd, maar ook met je hart en handen. In het eerste jaar komt dit in de leergebieden en in de keuzecursussen tot zijn recht. In de hogere leerjaren zijn er per leerjaar verschillende vakoverschrijdende thema's in het onderwijscurriculum opgenomen. Sfeer maak je samen. Leerlingen worden daarom betrokken bij verschillende activiteiten zoals duurzaamheids- en goede doelen acties, schoolfeesten, het aankleden en opruimen van de school en het geven van voorlichting aan kinderen en ouders. Montessori College Arnhem ligt vlakbij het station en is prima bereikbaar met de fiets, bus of trein.
 

Vacature

Functietitel
Afdelingsleider met een mavo-hart 
Plaatsingsdatum
8-10-2018
Met ingang van
ZSM
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Omschrijving
DE UITDAGING
Heb je een gezonde dosis lef, beschik je over een groei-mindset en heb je ook nog eens een groot hart voor mavo-onderwijs? Lees dan verder! In verband met een interne organisatiewijziging zoeken wij voor onze prachtige school zo spoedig mogelijk een verbindende en ontwikkelingsgerichte afdelingsleider mavo bovenbouw (leerjaar 3 en 4). Een afdelingsleider die samen met zijn collega’s het mavo-onderwijs verder ontwikkelt tot een toekomstbestendige en onderscheidende Montessori leerroute. Je geeft leiding aan een team van ongeveer 20 collega’s en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van pedagogisch en didactisch handelen in je afdeling. Daarnaast heb je een beperkte lestaak, zodat je verbinding hebt met de onderwijspraktijk.

DE OMGEVING
Montessori College Arnhem (MCA) is een kleinschalige en veilige school. In pedagogiek en didactiek vormt het gedachtegoed van Maria Montessori onze inspiratiebron. Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap op alle niveaus staat daarbij centraal. Er is een cultuur die gebaseerd is op vertrouwen in elkaar en in jezelf. Het MCA heeft circa 75 medewerkers. Naast de directeur bestaat het MT uit drie afdelingsleiders (onderbouw, mavo bovenbouw en havo bovenbouw). Ieder MT-lid is verantwoordelijk voor een aantal school-brede portefeuilles en begeleidt een aantal secties. Op het MCA werken we vanuit gedeeld leiderschap.

WAT BRENG JE MEE?
Je staat stevig in je schoenen en bent een coachend leider voor je teamleden. Je verbindt collega’s, spreekt aan waar nodig en laat ruimte op het juiste moment. Je bent in het bezit van een afgeronde educatieve opleiding op minimaal hbo-niveau, bij voorkeur aangevuld met een managementopleiding. Je hebt aantoonbare ervaring met het geven van leiding aan teams en/of projecten. In jouw denken en handelen staat de leerling centraal. Je hebt affiniteit met montessorionderwijs, of bent bereid je hierin te verdiepen. In het dagelijks handelen laat je zien dat je constructief feedback geeft aan je collega’s, maar deze ook kan ontvangen én omzetten in benodigde acties.

De portefeuilleverdeling van het MT zal nog nader bepaald worden. Ervaring met ICT-/ leermiddelenbeleid is een pré. Wij zoeken nadrukkelijk een collega die zich minimaal voor enkele jaren aan het MCA wil verbinden voor deze functie.

WIJ BIEDEN
Een fijne en bruisende school waarin medewerkers, leerlingen en ouders samen de school maken. Wij willen het waardevolle Montessori gedachtegoed ook in de toekomst het kompas laten zijn voor onderwijsontwikkeling op onze school. Het team zet hier de schouders onder. Ga jij met ons de uitdaging aan?
 
Montessori College Arnhem is onderdeel van Quadraam en is daarmee één van de 14 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Arnhem, Liemers en Overbetuwe. Quadraam streeft een cultuur na waarbij samenwerken, zelfverantwoordelijkheid en eigenaarschap hoog in het vaandel staan. Vanuit vertrouwen in de talenten van het eigen personeel investeren wij in de verdere ontplooiing. Je krijgt alle middelen en mogelijkheden voor permanente professionalisering aangeboden door middel van ons eigen ontwikkelingscentrum Quriuz (www.quriuz.nl).
Van alle leidinggevenden bij Quadraam wordt verwacht dat zij omgevingsgericht zijn en samenwerking zoeken met de andere scholen van Quadraam. Ook dienen zij het goede voorbeeld te geven in het systematisch werken aan de eigen professionele ontwikkeling.

Het betreft een tijdelijk dienstverband, dat bij goed functioneren en voldoende formatie kan leiden tot een vast dienstverband. De functie is gewaardeerd conform schaal 12. De CAO VO is van toepassing.

HEB JE VRAGEN?
Meer informatie over Montessori College Arnhem staat op www.montessoriarnhem.nl.
Meer informatie over Quadraam is te vinden op www.quadraam.nl.
De contactpersoon voor deze vacature is Sander Luttje, directeur, te bereiken via telefoonnummer 026-3209830.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Je kunt tot 21 oktober op deze vacature reageren.
De vacature wordt gelijktijdig intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

LET OP!!
Alleen sollicitaties via Meesterbaan nemen we in behandeling.
De selectie- en sollicitatiegesprekken vinden plaats vanaf 29 oktober 2018.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.  
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.