Vacature Beleidsmedewerker/onderwijskundige in Utrecht

Onderwijs

Over MBO Utrecht

Naam school
MBO Utrecht
Contactpersoon
Mevr. A. Jansen
Plaats
Utrecht
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving
MBO Utrecht is een kleinschalige organisatie voor middelbaar beroepsonderwijs in Utrecht en omgeving. We bieden zo’n 75 verschillende opleidingen. Ons accent ligt op de hoogste niveaus van het mbo, met name in de zakelijke dienstverlening, leisure & entertainment, techniek en zorg. Onze hoogwaardige beroepsopleidingen sluiten aan op het vervolgonderwijs, de processen in het maatschappelijk verkeer en bedrijfsprocessen. Hiermee spelen we in op de snel veranderende arbeidsvraag naar hoger geschoolde mbo-ers. Het grootste deel van de studenten volgt een BOL-opleiding (90%).

In ons onderwijs staat de student centraal. We geven onze studenten meer dan een opleiding. We bieden ze een opstap naar een volwaardige rol in de maatschappij als vakman, werknemer en verantwoordelijke, zelfbewuste burger. Bij ons vinden studenten een inspirerende en levendige leer- en werkomgeving waar ze zich snel thuis voelen. Als zelfstandige organisatie bieden wij een kleinschaligheid die de betrokkenheid en verbondenheid bevordert. Daardoor komen ieders persoonlijke kwaliteiten optimaal tot ontwikkeling. Vanuit onze wortels in het interconfessionele
onderwijs staan wij open voor studenten van alle levens- en geloofsovertuigingen en hechten wij aan waarden als respect, persoonlijke aandacht en geborgenheid. Ondernemend gedrag, maatschappelijke betrokkenheid en burgerschap staan bij ons nadrukkelijk op de agenda.

De kernwaarden die ons waardevol en onderscheidend maken voor studenten, medewerkers en andere doelgroepen zijn persoonlijk, ondernemend en ambitieus.
MBO Utrecht is kleinschalig georganiseerd. In 13 Academies worden opleidingen aangeboden aan 4.500 studenten. We bieden onderwijs op vier MBO niveaus.
Bijzonderheden
Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Vacature

Functietitel
Beleidsmedewerker/onderwijskundige 
Plaatsingsdatum
5-10-2018
Met ingang van
01-12-2018
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0 fte
Omschrijving
Voor de Dienst Onderwijs en Kwaliteit van MBO Utrecht zijn wij op korte termijn op zoek naar een beleidsmedewerker (0,8 - 1,0 fte). 

De Dienst Onderwijs & Kwaliteit is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en vernieuwen van onderwijsbeleid van MBO Utrecht. De beleidsmedewerker ondersteunt en adviseert de onderwijsdirecteuren bij een effectieve implementatie daarvan. Daarnaast adviseert en ondersteunt de dienst het College van Bestuur ten aanzien van strategisch beleid. Bij de dienst werken we samen aan onder andere studentbegeleiding, positief leerklimaat, portfolio-ontwikkeling, vermindering schooluitval, passend onderwijs en internationalisering. Naast de brede adviserende rol naar onderwijsdirecteuren beheert iedere medewerker binnen de dienst enkele inhoudelijke portefeuilles.
In de samenstelling van het huidige team zoeken we naar expertise op het terrein van VSV, passend onderwijs, verzuim,leerplicht en pedagogisch en didactisch handelen.

De beleidsmedewerker die wij zoeken:
 • volgt regionale en landelijke strategische ontwikkelingen, zowel op het gebied van onderwijs, met nadruk op het beroepsonderwijs, als op maatschappelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar de onderwijsorganisatie;
 • draagt zorg voor verbindingen tussen ontwikkelingen op centraal niveau naar de academies van MBO Utrecht;
 • legt gemakkelijk contacten en onderhoud deze ook. Is een spin in het web voor de gemeente en de ons omringende onderwijsinstellingen;
 • werkt in nauwe samenwerking met het College van Bestuur, de onderwijsdirecteuren, collega beleidsmedewerkers/adviseurs en andere ondersteunende diensten zoals Personeel en Organisatie (P&O), Communicatie, Studentzaken, Huisvesting, ICT en Financiën;
 • denkt vanuit perspectief van de student en de impact van beleid op het primaire proces;
 • kan schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel.
 
 

Eisen

Functie-eisen
Van de toekomstige collega/medewerker verwachten wij het volgende:
 • Je beschikt over een relevante academische opleiding, bijvoorbeeld onderwijskunde;
 • Je hebt ten minste 3-5 jaar ervaring in het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO);
 • Je beschikt over projectmanagement vaardigheden gericht op het ontwikkelen van (meerjarige) projecten/programma's en weet deze op passende wijze in de organisatie te implementeren.
 • Je beschikt over een eigen visie, brede kennis, inzicht en ervaring in maatschappelijke ontwikkelingen en specifieke kennis en ervaring in onderwijsorganisatie en - ontwikkeling;
 • Kan uitstekend samenwerken;
 • Je bent een netwerker die in staat is om externe afspraken te vertalen naar acties binnen MBO Utrecht;
 • Je inspireert, enthousiasmeert, initieert;
 • Uitstekende contactuele eigenschappen;
 • Je bent proactief, resultaatgericht en hebt overtuigingskracht;
 • Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden (waarbij je uitblinkt in schrijfvaardigheden);
 • Je beschikt over vaardigheden om eventuele verschillen van inzicht op gepaste wijze te richten naar een win-win situatie.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Schaal 10 of 11 CAO MBO
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden:
 • Een afwisselende baan;
 • Een organisatie die volop in beweging is, met ambitieuze en lerende collega’s;
 • In eerste instantie een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand en opleidingsmogelijkheden;
 • Salariëring volgens cao MBO, in schaal 10 (max. € 4.019,- bruto per maand) of in schaal 11 (max. € 4.553,- bruto per maand) bij een fulltime aanstelling, afhankelijk van ervaring en aantoonbare kennis en capaciteiten.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Solliciteren?
Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan per mail contact op met de dienst Onderwijs en Kwaliteit (O&K), mevrouw A. (Agnes) Jansen, hoofd Onderwijs en Kwaliteit, emailadres: a.jansen@mboutrecht.nl. Je sollicitatie (CV + brief) kun je richten aan mevrouw A. Jansen en alleen versturen via Meesterbaan. Reageren kan tot en met 6 januari 2019. 
 
Er wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur. Deze vacature is opnieuw opengesteld. Wij verzoeken sollicitanten die op de eerdere vacature hebben gereageerd niet nogmaals te reageren.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.