Vacature Docent Burgerschap, Nederlands en rekenen in Rotterdam

Onderwijs

Over Het Praktijkcollege Charlois

Naam school
Het Praktijkcollege Charlois
Contactpersoon
Mevr. Wesdorp
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Praktijkonderwijs
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
pro
Beschrijving
Jouw stap naar de echte wereld op een hippe en moderne school
 
Ons onderwijs is praktijkgericht, dat betekent dat er naast de theorielessen er ook veel praktijklessen worden gegeven. Om goed te kunnen oefenen in de echte praktijk, wordt er veel stage gelopen. Door het aanbieden van individuele onderwijsprogramma’s op school en op stage, kunnen leerlingen bij ons op school optimaal presteren. Elke leerling leert te ontdekken waar hij of zij goed in is. De leerling leert trots te zijn op zichzelf en kan laten zien wat hij of zij allemaal kan.

Elke leerling heeft zijn of haar eigen mentor. Met deze mentor is veel contact. In de onderbouw krijgt de leerling veel les van de mentor zodat zij elkaar veel zien en spreken. Om leerlingen op school goed te kunnen begeleiden, is het contact met ouders van groot belang. Er wordt dan ook regelmatig door de school contact opgenomen met ouders. Niet alleen als er problemen zijn, maar ook als het goed gaat. Er is een aaneengesloten lesrooster, leerlingen hebben geen tussenuren.

Soms heeft een leerling extra individuele begeleiding nodig. Daar is op school veel tijd en aandacht voor. Wij hechten er veel waarde aan dat er een veilig klimaat heerst op school en dat leerlingen en personeel op een prettige en respectvolle manier met elkaar omgaan. Daar letten we samen goed op. Binnen het onderwijs staat de toeleiding naar arbeid centraal en het hele aanbod is hierop gericht. Daarnaast wordt voor een klein deel van de leerlingen MBO-entreeonderwijs aangeboden. Wij zijn er trots op als leerlingen onze school verlaten met een baan of als ze doorstromen naar een vervolgopleiding.

De school kenmerkt zich door een hoge mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de medewerkers voor hun handelen. Tevens is twee jaar geleden het vrijetaakmodel ingevoerd waarbij de docenten samen bepalen hoe de taken verdeeld worden en daarmee optimaal uitgevoerd. Deze stap past in de visie van de school wat betreft eigenaarschap en ontwikkeling van de medewerkers maar ook van de leerlingen. De school is prachtig gerenoveerd en is zeer transparant. Er zijn drie leerpleinen en een centrale aula met veel glas. Het gebouw heeft een chique uitstraling en is prikkelarm ingericht. De leerlingen kunnen net als de medewerkers trots zijn op hun leer/werkomgeving.
 

Vacature

Functietitel
Docent Burgerschap, Nederlands en rekenen 
Plaatsingsdatum
5-10-2018
Met ingang van
direct
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.6 - 0.8
Aantal uren
16-20
Omschrijving
Onze Praktijkschool ligt aan de Boergoensevliet, een van de mooiste stukjes van Rotterdam Zuid. De school is gewild bij ouders en leerlingen en is de afgelopen jaren gegroeid naar zo'n 200 leerlingen. Het team is vrolijk, enhousiast, behulpzaam en betrokken.
In diverse werkgroepen wordt vanuit het team gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit.

De school is prachtig vernieuwd en straalt van binnen veel rust uit. Dit vormt een prettige werkomgeving voor leerlingen en het team.

Op onze school zitten enthousiaste leerlingen met meerdere beperkingen. Een mooie doelgroep om mee en voor te mogen werken. Wij zijn op zoek naar een enthoudisaste collega die er zin in heeft om met deze doelgroep te gaan werken om hen te laten ontdekken dat zij heel veel kunnen. Hierbij leren de jongeren vaardigheden waardoor zij op de arbeidsmarkt aantrekkelijk worden voor werkgevers en zelfstandig leren leven.

Onze nieuwe enthousiaste collega heeft een tweedegraads opleiding of pabo-bevoegdheid. Naast het geven van Nederlands en Rekenen vanuit de methode Deviant met sudiemeter behoort het geven van lessen burgerschap tot het takenpakket. Natuurlijk kan er ook gereageerd worden door collegae die in de eindfase van hun studie zitten. 

De grootte van de vacature is 3-4 dagen.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding of Pabo
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.