Vacature Orthopedagoog in Weert

Onderwijs

Over Widdonckschool (vso) Weert

Naam school
Widdonckschool (vso) Weert
Contactpersoon
Mevr. Heddy Thijssen
Plaats
Weert
Denominatie
Rooms-Katholiek
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Beschrijving
De Aloysius Stichting is een landelijke onderwijsstichting. De 19 scholen zijn verdeeld over 50 locaties in 27 gemeenten. 
Aloysius is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 27 jaar die het beste op hun plek zijn in het speciaal basisonderwijs of 
het speciaal (voortgezet) onderwijs. Op de scholen zitten zo’n 3500 leerlingen. 

Aloysius geeft ook onderwijs aan leerlingen in justitiële jeugdinrichtingen en jeugdzorginstellingen. Daarnaast ondersteunt, 
adviseert en begeleidt ze leerlingen en onderwijsteams in (regulier) onderwijs en opvang in diverse samenwerkingsverbanden passend onderwijs in Nederland.   

De ruim 700 medewerkers bij Aloysius werken met een grote betrokkenheid vanuit de kernwaarden kracht, onvoorwaardelijkheid en passie. En dat is ook zichtbaar voor de leerlingen, hun ouders en de netwerkpartners.  

Widdonckschool Weert (vso)
Widdonckschool Weert biedt speciaal onderwijs (so) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) aan leerlingen van twaalf tot twintig jaar. Wie extra ondersteuning nodig heeft, is bij ons van harte welkom.

Veiligheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen zijn belangrijke pijlers van ons onderwijs. Samen met leerlingen, ouders en eventuele jeugdhulppartners kijken wij naar wat wél mogelijk is.

Op dit moment is een nieuw kennis- en expertisecentrum in aanbouw, waarin wij gaan samenwerken met onderwijspartners om de jeugd in Weert de beste (onderwijs)ondersteuning te bieden.

Vacature

Functietitel
Orthopedagoog 
Plaatsingsdatum
5-10-2018
Met ingang van
Zo spoedig mogelijk
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,6
Omschrijving
Werktijdfactor: 0,6.
Tijdelijk tot en met 31-07-2019 met uitzicht op verlenging.

Leeftijd leerlingen: 4 - 20 jaar.
Problematiek leerlingen: cluster 4 problematiek.


 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Bevoegdheid:
Als orthopedagoog ben je afgestudeerd in orthopedagogiek.

Kwaliteiten:
Onderzoek en advies combineren met ontwikkeling van beleid? Ook met leerlingen bezig zijn en collega’s coachen? Kun jij goed samenwerken en ben jij sociaal en communicatief vaardig? Ervaring in aanvragen van TLV! Herken jij je in onze kernwaarden en onderwijsvisie? Wil jij blijven leren? Reageer dan snel!

Taken:
Wat heeft deze leerling nodig en wat is het best mogelijke toekomstperspectief? Jij adviseert over de juiste pedagogische aanpak en didactische ondersteuning en bespreekt plannen, voortgang en methodes. Je ontwikkelt beleid voor de ondersteuningsstructuur, doet orthodidactisch en psychodiagnostisch onderzoek en bent zo nodig lid van de commissie van begeleiding. Je werkt samen met leerlingen, ouders, onderwijsgevenden en diverse netwerkpartners in onderwijs en jeugdhulp.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Herken jij jezelf in deze vacature? Reageer dan snel door je sollicitatie en cv te sturen naar de heer 
Maikel Voss, coördinator VSO,maikel.voss@aloysiusstichting.nl met een kopie naar sectorbureauzuid@aloysiusstichting.nl, onder vermelding van vacaturenummer: 18.058.
Sluitingsdatum van de vacature is vrijdag 19 oktober 2018. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 45.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.