Vacature Afdelingsleider mavo in Maarssen

Onderwijs

Over Niftarlake College

Naam school
Niftarlake College
Contactpersoon
Mevr. Lisette Smallenburg
Plaats
Maarssen
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo, technasium
Beschrijving

Wil je werken bij het Niftarlake College? Dan kom je terecht op een school die in beweging is. Onze school met ruim 1600 leerlingen biedt klassikaal onderwijs maar we hebben daarnaast verschillende vormen van vernieuwend onderwijs. De ‘creative hub’ is een prachtige, creatieve werkplaats voor het vak Onderzoek en Ontwerpen (in het kader van ons Technasium, het vak Communicatie en Cultuur en andere meer projectmatige onderwijsvormen. In de mavo zijn we dit jaar gestart met een vakoverstijgend project ‘Toekomst is Nu’ (TiN) en in ons nieuwe brugklasgebouw is een prachtig lab te vinden. Alle leerlingen in de onderbouw hebben inmiddels een iPad, straks ook in de bovenbouw.

Het Niftarlake College is een school met een hecht team medewerkers en een collegiale werksfeer. We investeren in scholing van medewerkers gericht op algemene en persoonlijke doelen. Voor medewerkers die starten op het Niftarlake College staat er een team opleiders in school klaar en is er vakgerichte begeleiding vanuit de sectie. Er is nauw contact met je teamleden en leidinggevende. Er zijn naast reguliere vaklessen veel andere taken en verantwoordelijkheden voor docenten.

Ben je een Niftarlaker, dan ben je iemand met een open en ontwikkelingsgerichte houding. Je bent iemand die graag meedenkt over de gezamenlijke pedagogische aanpak van leerlingen en bereid is te reflecteren en te professionaliseren.

Bijzonderheden
Op het Niftarlake College werkt iedereen op donderdag. We geven les tot circa 13.00 uur en daarna is er ruimte voor overleg en ontwikkeling. Alle personeelsleden zijn op donderdag tot 17 uur op school aan het werk. 

Vacature

Functietitel
Afdelingsleider mavo 
Plaatsingsdatum
4-10-2018
Met ingang van
01-01-2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 - 1,0 fte
Omschrijving

AFDELINGSLEIDER MAVO 0,8 – 1,0 FTE 

De afdelingsleider mavo is integraal verantwoordelijk voor het onderwijs en de uitvoering van het personeelsbeleid in de mavo afdeling (jaarlagen 2 t/m 4). Het mavo team bestaat uit 25 à 30 docenten. De afdelingsleider wordt ondersteunt door een teammentor/coördinator die mentoren ondersteunt en schakel is tussen afdelingsleider en mentoren. De afdelingsleider is lid van de schoolleiding. De schoolleiding bestaat uit twee directieleden (rector en conrector) en 4 afdelingsleiders. 

De afdelingsleider is verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs én professionalisering van docenten in de afdeling. Ten behoeve hiervan voert de afdelingsleider de gesprekscyclus uit met de daarbij behorende lesbezoeken. 

De afdelingsleider zorgt voor evaluatie van het gegeven onderwijs en onderwijskundige activiteiten en rapporteert hierover aan de directie. De afdelingsleider stuurt benodigde acties aan. 

De afdelingsleider formuleert doelen voor zijn/haar afdeling die aansluiten bij het beleid van de school en stuurt op het bereiken van deze doelen.  

De afdelingsleider is lid van de schoolleiding en levert een constructieve bijdrage aan de vorming van beleid en aan een goede communicatiecultuur in zijn/haar eigen team en de school als geheel. 

De afdelingsleider is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen ontwikkeling en professionalisering. 

Bij een grotere aanstelling dan 0,8 fte geeft de afdelingsleider les en/of beheert bepaalde grote portefeuilles. 

Voor het algemene profiel van onze medewerkers en de doelen en visie van de school verwijzen wij naar de algemene inleiding op deze site over werken bij het Niftarlake College.  

Waardering van deze functie is in schaal 12 volgens de CAO-VO.   

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige
Functie-eisen

We zoeken een afdelingsleider met het volgende profiel:  

  

 • geeft leiding vanuit een duidelijke onderwijsvisie; 

 • is betrokken, motiveert, inspireert en geeft professionele ruimte aan collega’s;  

 • is herkenbaar en zichtbaar voor docenten en leerlingen;  

 • heeft sterke pedagogische kwaliteiten;  

 • heeft een stevige pragmatische persoonlijkheid; 

 • is daadkrachtig en koersvast; 

 • heeft hart voor de (mavo) leerling;  

 • heeft gevoel voor humor, relativeringsvermogen; 

 • bevordert de samenwerking en is kwaliteitsbewust;  

 • heeft een academisch denk- en werkniveau;  

 • heeft tactisch denkvermogen en visie op onderwijs;  

Ervaring als afdelingsleider is een pré evenals ervaring met veranderingsprojecten.  

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

De sluitingstermijn voor de vacature is maandag 15 oktober.    

De eerste ronde gesprekken staan gepland op maandag 29 oktober. De tweede ronde gesprekken staan gepland op woensdag 31 oktober.    

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet, interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

 

 

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.