Vacature Directeur PO in Amsterdam

Onderwijs

Over Kunstmagneetschool De Kraal

Naam school
Kunstmagneetschool De Kraal
Contactpersoon
Mevr. J. Gravenberch
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving

De Kraal is een groeiende school met een warm, hecht leerkrachtenteam en een gemengde leerling- populatie. Bij ons op school telt iedereen mee. Wij zijn constant op zoek naar het zien van kansen en mogelijkheden en zorgen voor de ontwikkeling van iedereen die bij het onderwijs van onze leerlingen betrokken is. Wij vinden de ontwikkeling van kinderen en personeelsleden belangrijk en zijn resultaatgericht. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat kinderen zich breed ontwikkelen. Wij zijn een school met een cultuurprofiel waardoor wij op diverse manieren kinderen tot ontwikkeling weten te brengen.
 

Vacature

Functietitel
Directeur PO 
Plaatsingsdatum
4-10-2018
Met ingang van
zo snel mogelijk
Soort vacature
Fulltime
FTE
1,0 (evt.4 dgn)
Omschrijving
Kunstmagneetschool De Kraal zoekt de beste directeur die samen met ons de volgende stap zet in de ontwikkeling van onze unieke stadsschool.  Wtf 1,0 (een vierdaagse werkdag is bespreekbaar) - start bij voorkeur januari 2019.

Algemeen

Stichting Samen tussen Amstel en IJ (Staij) is een bestuur voor openbaar basisonderwijs in Stadsdeel Oost in Amsterdam en heeft 19 scholen waaronder een school voor nieuwkomers en een school voor speciaal basisonderwijs. Ruim 6000 leerlingen zijn dagelijks aan het samen leren, samen ontdekken, samen spelen, samen werken oftewel samen aan het groeien. Iedere dag werken ca. 600 medewerkers in de scholen samen om voor de kinderen het juiste onderwijs te bieden. Kunstmagneetschool De Kraal is onderdeel van Staij.
Voor meer informatie over STAIJ zie www.staij.nl.

Kunstmagneetschool De Kraal
gelegen midden in het bruisende Oostpoort, is een echte stadschool, waar alle kinderen van het diverse Amsterdam-Oost welkom zijn. Het is een Vreedzame school waar leerlingen en ouders met een glimlach binnenkomen en onderwijs wordt verzorgd door een warm en hartelijk team. Behalve een buitenplein is er ook een dakterras waar de moestuin door leerlingen van groep 3 wordt onderhouden die dient als vrijplaats voor de kinderen. De Kraal is ook een brede school met samenwerkingspartners Dynamo en Humanitas.
De school kenmerkt zich door een Kunst- en Cultuurprofiel. Er werken naast en met de leerkrachten ook vakleerkrachten in bewegingsonderwijs, beeldende vorming, cultuur, dans en drama.
Voor actuele informatie over De Kraal zie www.kunstmagneetschooldekraal.nl

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
✓ Heeft de opleiding voor schoolleider in het primair onderwijs afgerond en heeft een aantal jaar aantoonbare werkervaring als schoolleider in een grootstedelijke setting
✓ Opereert en denkt op een HBO-plusniveau
✓ Draagt het openbaar onderwijs een warm hart toe
✓ Is een beleidsontwikkelaar die een aanvullende bijdrage kan leveren in het schooldirecteurenoverleg van het schoolbestuur Samen tussen Amstel en IJ.
✓ Heeft goede contactuele eigenschappen en sociale vaardigheden.
✓ Heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Het team en de ouders van De Kraal verwachten van de beste directeur dat:
  • verbindende vaardigheden worden ingezet om de diversiteit in de ouder- en leerlingpopulatie te behouden
  • hij/zij daarbij inspiratiebron is om deze diversiteit als kracht te gebruiken om samen te werken en te leren;
  • dat omgevingsbewustzijn en empathisch vermogen worden ingezet om te weten wat er binnen en buiten de school speelt en dat hij/zij actief inspeelt op deze behoeftes;
  • dat hij/zij een heldere visie op ouderparticipatie vertaalt naar actieve ouderbetrokkenheid;
  • dat zijn/haar visie op een brede school-concept zich vertaalt in een verdergaande samenwerking en merkbaar is in de opvang en begeleiding van alle kinderen binnen De Kraal;
  • dat kennis en ervaring op leidinggeven zich uiten in een beheerst palet van leiderschapsstijlen;
  • dat er een goede en complementaire samenwerking is met de adjunct-directeur.
De Kraal is sinds 2009 verhuisd naar de huidige locatie en er is gekozen voor het huidige Kunst- en Cultuurprofiel. Door de opkomst van de aanliggende nieuwe woonwijk is ook de ouder- en leerlingpopulatie veranderd. De school heeft een grote aantrekkingskracht en is in relatief korte tijd gegroeid qua leerlingaantal. Er zijn hierdoor veel nieuwe medewerkers aangenomen.

Voor de schoolleider van De Kraal is dan ook een onderwijskundige rol weggelegd:
• Visie op Kunst- en Cultuurprofiel in het onderwijs hebben en kunnen vertalen naar een integratieve onderwijsaanpak;
• In staat zijn cohesie aan te brengen in het team en medewerkers te begeleiden in hun takenpakket;
• Structuur aanbrengen in het taakbeleid en zorgen voor borging van werkafspraken;
• Transparant zijn in beleidsvoorstellen d.m.v. een duidelijke afstemming met betrokkenen;
• Ambitie hebben voor een goede onderwijskwaliteit en –resultaten waarin alle leerlingen mede-eigenaar worden van hun ontwikkelings- en leerproces;
• Dit jaar zijn twee nieuwe zorgcoördinatoren aangesteld; het is dan ook belangrijk dat de nieuwe schoolleider kennis en ervaring heeft in het opzetten van een goede zorgstructuur.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Belangstellenden kunnen tot uiterlijk 26 oktober 2018 hun motivatie en actuele cv per email sturen naar: jgravenberch@staij.nl , ter attentie van mw. Gravenberch, beleidsmedewerker P&O. Telefonisch bereikbaar op 020-7163460 m.u.v vrijdag.
 
  • Kandidaten die worden uitgenodigd voor de eerste gespreksronde, zullen persoonlijk benaderd worden op 1 of 2 november. De eerste gespreksronde staat gepland op dinsdag 13 of woensdag 14 november na 18.00 uur. Een eventuele tweede gespreksronde vindt op 21 november plaats.
  • Externe acquisitie wordt niet op prijs gesteld of in behandeling genomen.
  • De vacature staat open voor personeel van Staij en externe kandidaten. Bij gebleken geschiktheid gaat de voorkeur uit naar interne medewerkers.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.