Vacature Groepsleerkracht in Almere

Onderwijs

Over Egelantier

Naam school
Egelantier
Contactpersoon
Mevr. G. Docter
Plaats
Almere
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Almeerse Scholen Groep
De Almeerse Scholen Groep staat voor goed en divers onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders, leert anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij kinderen de basis- of middelbare school bieden die bij hem of haar past.
De Almeerse Scholen Groep is het onderwijsbestuur van 40 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen.
Voor meer informatie over de Almeerse Scholen Groep: http://asg.asg-almere.nl/.
Bijzonderheden
De Egelantier
Het onderwijs
Aan de Pieter van Damstraat in de Oostvaardersbuurt vindt u De Egelantier. De school heeft een groene uitstraling. Naast de kwaliteit van het onderwijs staan zorg voor de omgeving en omgaan met de natuur en het milieu centraal. Het onderwijs wordt zoveel mogelijk passend gemaakt door rekening te houden met de verschillen tussen kinderen in aanleg, tempo, interesses, leerstijl en motivatie. Het doel van De Egelantier is om een goede sfeer te scheppen, waardoor iedereen met plezier naar school gaat. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan de basisvaardigheden zoals taal en rekenen, maar ook lezen en schrijven.
Specialiteit
De Egelantier is één van de vijf basisscholen in Almere Buiten die de Zomerschool aanbieden. De Zomerschool maakt deel uit van het project onderwijstijdverlenging, geïnitieerd vanuit het ministerie van OCW en waarvoor de Almeerse Scholen Groep subsidie heeft gekregen. De Zomerschool is voor kinderen, bij wie is gebleken dat zes weken vakantie iets te lang is om de lesstof van vorig schooljaar vast te kunnen houden. Om deze leerlingen te stimuleren en met een goede basis na de zomervakantie te starten, is de Zomerschool opgezet. De laatste drie weken van de zomervakantie gaan de kinderen naar school. In de ochtend staan lezen, taal en rekenen op het programma. ’s Middags ondernemen de kinderen activiteiten buiten de school rondom kunst, cultuur en sport.
Accenten
Op De Egelantier ligt het accent op natuur- en milieueducatie. De school ligt vlakbij het natuurgebied Oostvaardersplassen en besteedt hier veel aandacht aan. Dit is ook terug te zien in de naast de school gelegen schooltuin, waar de leerlingen leren door te ontdekken. De Egelantier besteedt ook aandacht aan meerpresteerders. Dit zijn kinderen die net even wat meer kunnen dan de gemiddelde leerling. De school biedt deze kinderen extra lesstof aan, zodat ook zij voldoende worden uitgedaagd.
Praktische punten
Naast een ouder- en medezeggenschapsraad heeft De Egelantier ook een roefelraad. Dit is de kinderraad, die bestaat uit vertegenwoordigers van de groepen vier tot en met acht. Roefelen is een Vlaams woord dat staat voor “snuffelen aan het onbekende”. De school hecht veel waarde aan de mening van kinderen over schoolzaken, zoals omgaan met elkaar, gebruik van de computer, aanschaf nieuwe methode of het inrichten van het schoolplein. De Egelantier heeft het keurmerk Opleidingsschool gekregen. Door een intensieve samenwerking met de pabo Almere worden leerkrachten in opleiding op de juiste manier begeleid op school.
 

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht 
Plaatsingsdatum
3-10-2018
Met ingang van
1-11-2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,00
Omschrijving
De Almeerse Scholengroep is voor De Egelantier op zoek naar:

Een leerkracht voor
 groep 6  
werktijdfactor 1,0

Wij zoeken:
Een collega die van een uitdaging houdt en zin heeft om bij een actieve en betrokken school te komen werken. 

  

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
 Wij vragen een groepsleerkracht die:
 • bevoegd is
 • leerlingen uitdaagt
 • ambitieus is 
 • interessant onderwijs biedt
 • daarmee het beste in de leerlingen naar boven brengt
 • samen met je collega’s opbrengstgericht werkt en daarvoor ook stevig in de HGW cyclus staat
 • in het team kennis wil delen.
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden onze nieuwe collega:
 • Een fulltime baan 
 • Inschaling volgens CAO PO
 • Een baan op een school die volop in ontwikkeling is, waarbij wij jouw inbreng op prijs stellen
 • Een school die goed onderwijs biedt in een structuurvolle omgeving
 • Wij werken aan didactisch partnerschap, we hebben een doorgaande lijn in coöperatieve werkvormen, Kanjertraining  en we hebben een aanbod voor meerpresteerders
 • Een profiel voor natuur- en milieu educatie dat we verder willen uitbouwen
 • Een MR en een partnerschapsteam die het team ondersteunen en veel werk verzetten
 • Een leerlingenraad, die inbreng heeft in schoolse zaken.


 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Interesse?
Wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met Gon Docter, directeur, tel. 036- 5296818 of 0652713513. Voor informatie over de school, www.egelantier.asg-almere.nl

Sollicitatie
Spreek deze functie je aan? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren bij De Egelantier! Klik op de sollicitatiebutton op deze pagina.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.