Vacature Leerkracht Bovenbouw in Amsterdam

Onderwijs

Over Montessori Boven 't IJ

Naam school
Montessori Boven 't IJ
Contactpersoon
Mevr. Marjolein Peters
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Montessori
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Innoord is het bestuur van alle zestien openbare basisscholen die Amsterdam-Noord rijk is. De stichting is verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 4000 kinderen.
Innoord, voorheen Stichting Openbaar Onderwijs Noord, is voortgekomen uit het stadsdeel Amsterdam-Noord. Tot 2008 lag het schoolbestuur van de openbare basisscholen in Amsterdam-Noord in handen van het stadsdeel. Het jaar ervoor had de stadsdeelraad van Amsterdam-Noord besloten om het basisonderwijs te verzelfstandigen in de vorm van een bestuurscommissie. Daarom werd vanaf 1 januari 2008 de Bestuurscommissie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam-Noord eindverantwoordelijk voor het onderwijs dat in de openbare scholen wordt verzorgd. Door de oprichting van een aparte stichting op 30 december 2010 heeft het schoolbestuur een onafhankelijkere positie gekregen. Vanaf 2 juni 2017 zijn we verder gegaan onder de naam Innoord.

De stichting is onderdeel van de Federatie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam. Ook Amsterdam West Binnen de Ring (AWBR), Samen tussen Amstel en IJ (STAIJ), Stichting Sirius, Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel en Stichting Westelijke Tuinsteden (STWT) zijn lid van deze federatie.

Visie
Ieder kind heeft een talent en e`lk talent is even belangrijk. Ongeacht afkomst, cultuur, IQ, opvoeding of geloof. Het is de kunst dat talent te vinden en tot bloei te laten komen. En dat talent te versterken. Dat schept zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zelfbewustzijn. En dat positieve zelfbeeld zorgt later voor actieve wereldburgers die volwaardig meedoen in de maatschappij.

Missie
De toekomst voorbereiden op onze leerlingen. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het is vooral een statement. We willen ermee zeggen dat we met ons onderwijs invloed willen uitoefenen op de toekomt. Kinderen zijn de toekomst.
 
Bijzonderheden
Algemeen
De 11e Montessorischool Boven ’t IJ  is een openbare basisschool gelegen in de wijk Nieuwendam. De tweede locatie is gelegen in de Bloemenbuurt. Zo’n 600 leerlingen gaan dagelijks naar Boven ’t IJ.

Karakter van de school
Montessorischool Boven ’t IJ is een openbare basisschool voor Montessori-onderwijs. De school heeft twee locaties. Het hoofdgebouw op Kampina 5 telt 15 groepen, op de dependance aan de Azaleastraat verblijven 10 groepen. Het schoolgebouw ligt in een rustige straat. De school wordt bezocht door bijna 600 kinderen waarvan 235 op de Azaleastraat en 360 op Kampina 5. De schoolbevolking is een doorsnede van de bevolking van Amsterdam-Noord. De school heeft een team van ongeveer 50 leerkrachten/onderwijsondersteunend personeel.

Wij werken vanuit de pedagogiek en didactiek die Maria Montessori ontwikkelde. De werkwijze heeft wel wat veranderingen ondergaan. We werken  met twee of drie leerjaren in een groep en naast het Montessorimateriaal wordt er ook met andere hulpmiddelen en methodes gewerkt. De basis van het onderwijs blijft respect voor elkaar en de opvoeding tot zelfstandigheid.
Kinderen die extra zorg nodig hebben worden begeleid door de intern begeleider en krijgen eventueel extra ondersteuning binnen of buiten de klas. De school werkt met een modern leerlingvolgsysteem. Er worden drie keer per jaar toetsen afgenomen om de ontwikkeling van alle kinderen te volgen en daar waar nodig extra aandacht te geven.

Vacature

Functietitel
Leerkracht Bovenbouw 
Plaatsingsdatum
3-10-2018
Met ingang van
1-11-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,2 Wtf
Omschrijving
INFORMATIE SCHOOL
11e Montessorischool Boven ‘t IJ is een groeischool met 2 locaties in Amsterdam Noord. In schooljaar 2018-2019 zijn er 27 groepen. Er wordt gewerkt vanuit de visie van Maria Montessori en de school heeft in 2015 weer de erkenning van de NMV gekregen. Op onze school heerst een open en prettige werksfeer en je wordt ontvangen door een collegiaal en enthousiast team. 
Als je passie voelt voor inspirerend en eigentijds onderwijs, dan ben je bij ons op de juiste plaats. De school wil, samen met de ouders, het kind ondersteunen in de ontwikkeling tot een zelfstandige persoonlijkheid. We dagen het kind uit om zelfstandig en verantwoordelijk in het leven te staan en bewuste keuzes te maken. In ons rustige schoolklimaat voelen kinderen, leerkrachten en ouders zich veilig en gezien. Als montessorischool streven we voortdurend naar de optimale ontwikkeling van ieder kind op zijn eigen niveau. 
 
 
INFORMATIE VACATURE
Met ingang van 01-11-2018 is er een vacature in de bovenbouw (groep 7/8).
Het betreft een aanstelling van 0,2 fte op de locatie Kampina, bij voorkeur op de vrijdag.
 
 

Eisen

Functie-eisen
FUNCTIE-EISEN & SPECIFIEKE COMPETENTIES
De collega die we zoeken:
  • heeft een Montessoridiploma of heeft de bereidheid dit diploma snel te behalen
  • staat open voor veranderingen en heeft een lerende houding
  • heeft een sterk ontwikkeld reflectief vermogen
  • organiseert een veilige, uitdagende en stimulerend leeromgeving waarin kinderen zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen
  • houdt rekening met de belangen, positie en verantwoordelijkheden van kinderen, ouders en collega’s.
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10
Arbeidsvoorwaarden
Een fijne, veilige, groeiende school met een open en enthousiast team en (uitzonderingen daargelaten) gemotiveerde, zelfstandige kinderen en prettige ouders. Waar je je, als je zelf open en betrokken bent, meteen welkom en gezien zult voelen. Waar voortdurend wordt gewerkt aan onderwijsvernieuwing, maar waarbij zeker ook wordt gekeken naar wat er allemaal al wel goed gaat.

Inschaling conform nieuwe CAO PO en de goede secundaire arbeidsvoorwaarden van Innoord.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
AANVULLENDE INFORMATIE
Meer informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij de directie, in de persoon van:
Marjolein Peters  (020 – 6371194).
 
 
SOLLICITEREN
Reactietermijn: uw sollicitatie, een motivatie brief en CV, graag zo spoedig mogelijk opsturen. 
De sollicitatie moet gericht worden aan: Marjolein Peters.
Wijze van solliciteren graag per e-mail aan: m.peters@innoord.nl


 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.