Vacature Docent begeleider in Nijmegen

Onderwijs

Over Flex College

Naam school
Flex College
Contactpersoon
Mevr. I. van Doorn
Plaats
Nijmegen
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Het Flex College is een orthopedagogisch didactisch centrum (OPDC) en maakt deel uit van de stichting Samenwerkingsverband VO VSO Nijmegen e.o.
Op het Flex College bieden wij onderwijs en ondersteuning aan VO leerlingen die het om diverse redenen (tijdelijk) niet redden op hun eigen school. Samen gaan we aan het werk en op zoek naar een oplossing die er toe leidt dat leerlingen groeien en dat zij terug kunnen naar hun school van herkomst of doorstromen naar een meer passende school/opleiding (of zorgtraject). Ook zijn er leerlingen die blijven op het Flex College om daar hun diploma te halen.

Vacature

Functietitel
Docent begeleider 
Plaatsingsdatum
2-10-2018
Met ingang van
per direct
Soort vacature
parttime/fulltime
FTE
0,8-1,0
Omschrijving
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en betrokken docent begeleider voor onze leerlingen.
Je begeleidt een groep leerlingen in een kleine klas die steeds wisselt van samenstelling (tijdelijk verblijf). 
Heb jij hart voor onze doelgroep en ben je op zoek naar een leuke uitdagende baan? Kijk dan snel verder naar de functie eisen!

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads of Pabo
Functie-eisen
Ben jij: enthousiast, creatief, flexibel, geduldig, inventief, nieuwsgierig, luisterend én vragend, communicatief sterk en sociaal vaardig?
Kun jij: leerlingen individueel en in groepsverband begeleiden van Pro tot vwo niveau? Handelingsplannen en OPP’s opstellen? Goed plannen en organiseren? Motiveren en improviseren? Omgaan met weerstand? Leerlingen elke dag een nieuwe kans bieden? Leerlingen ondersteunen in hun problematiek en hen helpen te groeien? Goed samenwerken met je collega’s, leerlingen, ouders/verzorgers, school van herkomst en externe betrokkenen?
Weet jij: veel van onderwijs, van het onderwijsaanbod in de regio, van internaliserend en externaliserend (gediagnosticeerd) gedrag en hoe hiermee om te gaan? Ben je redelijk bekend met het aanbod van de jeugdhulpverlening?
Heb jij: ervaring met onze doelgroep en een onderwijsbevoegdheid?
Dan ben je bij ons op de goede plek!

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een kleine organisatie waarin iedereen gezien wordt, een enthousiast en betrokken team, een heel leuke doelgroep om mee te werken en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
Arbeidsvoorwaarden conform cao VO, schaal LB. Tijdelijk contract met uitzicht op vast bij gebleken geschiktheid en voldoende formatieruimte.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten, stuur dan een e-mail naar Inge van Doorn, directeur Flex College: ivandoorn@flexcollege.nl.
Ben je enthousiast over de functie en wil je solliciteren, stuur dan uiterlijk 21 oktober je motivatiebrief en curriculum vitae via Meesterbaan. Let op: Sollicitaties via e-mail worden niet in behandeling genomen!
De 1e gespreksronde zal naar verwachting plaatsvinden op 30 oktober en 1 november na 14 uur.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.