Vacature Docent Nederlands, 0,8 fte in Houten

Onderwijs

Over Wellantcollege Houten vmbo

Naam school
Wellantcollege Houten vmbo
Contactpersoon
Werving en Selectie
Plaats
Houten
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Wij zijn Wellantcollege. Een grote organisatie van kleinschalige scholen in met name de Randstad. Samen goed voor ruim 13.000 leerlingen per jaar. Met onze groene vmbo- en mbo-opleidingen, zijn het scholen met toekomst. Want het wordt steeds belangrijker om onze (stedelijke) omgeving groen en leefbaar te houden. Daarvoor is voortdurend nieuwe kennis en kunde nodig en hebben we behoefte aan innovatieve, economische en vooral duurzame oplossingen. Zo'n 1.500 medewerkers van Wellantcollege, verdeeld over 33 locaties en ondersteunde diensten, dragen hier actief aan bij.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands, 0,8 fte 
Plaatsingsdatum
27-9-2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
8 FTE
Omschrijving
Voor onze locatie VMBO Houten zijn wij met spoed op zoek naar een docent Nederlands.

Over Wellantcollege

Wellantcollege Houten Vmbo is onderdeel van de grootste groene onderwijsorganisatie van de Randstad en daarbuiten. Wellantcollege heeft 27 locaties, vmbo en mbo, ruim 13.000 leerlingen en zo'n 1.400 medewerkers. Onze school in Houten heeft een kleinschalig karakter met een populatie van circa 400 leerlingen en 45 medewerkers. De vakgroep Nederlands bestaat uit vier docenten.

Wij zijn een groeiende school met een goed toekomstperspectief voor onze leerlingen. Want het wordt steeds belangrijker om onze (stedelijke) omgeving groen en leefbaar te houden. Daarvoor is voortdurend nieuwe kennis en kunde nodig en hebben we behoefte aan innovatieve, economische en vooral duurzame oplossingen. Ambitieuze medewerkers spelen hierbij een centrale rol. We zijn tevens opleidingsschool en hebben een stevig begeleidingsprogramma voor onze nieuwe docenten.

... elke dag samen een beetje beter…

Onder het motto van Stichting leerKRACHT "elke dag samen een beetje beter" werken wij zowel in het onderwijsteam, als in de vakgroep Nederlands intensief samen om het onderwijs op onze school te verbeteren. Drie 'kerninterventies staan hierin centraal: Lesbezoeken met feedback gesprekken, gezamenlijke lesvoorbereidingen en bordsessies; gestructureerde, korte overleggen in kleine teams bij een bord om leerlingdoelen en verbeteracties te bespreken.

Jouw profiel

Wij zoeken een kwalitatief goede docent, die:
 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en resultaatgericht is
 • Beschikt over een juiste bevoegdheid, of bijna bevoegd is
 • Samenwerkt met collega's in een resultaatverantwoordelijk team
 • Pedagogisch, vakinhoudelijk en didactisch competent is
 • Ontwikkelingsgericht is en reflecterend vermogen bezit
 • Enkele jaren relevante ervaring heeft in het vmbo

Werkzaamheden

Je werkzaamheden zijn onder meer:
 • Het creëren van een uitdagende leeromgeving
 • Het hanteren van een activerende didactiek
 • Persoonlijke aandacht geven aan leerlingen
 • Leerlingen stimuleren tot gewenst gedrag
 • Bijdragen aan schoolevenementen en andere activiteiten

Bijzonderheden

 • Functieomvang: 0.8 FTE.
 • Startdatum: Per direct, of zo snel mogelijk.
 • Het gaat om lessen Nederlands aan alle vmbo niveaus, in leerjaar 2 en 3 en lessen WAP (werken aan prestaties; samen met collega's biedt je projectmatig onderwijs aan het hele derde leerjaar).

Wat bieden wij

Op de functies bij Wellantcollege is de cao MBO van toepassing. Deze functie is ingeschaald in schaal LB. Wellantcollege heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden. Meer weten over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Wellantcollege? Kijk dan onder Arbeidsvoorwaarden.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Minimaal aantal jaren werkervaring
1

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
schaal LB
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.