Vacature Vakleerkracht gym in Amsterdam

Onderwijs

Over De Bïenkorf

Naam school
De Bïenkorf
Contactpersoon
Mevr. C.W. Vos
Plaats
Amsterdam
Type onderwijs
Jenaplan
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
De naam Biënkorf zegt het al: grote bedrijvigheid. De school is veertig jaar jong en was een van de eerste Nederlandse Jenaplanscholen. Uitgangspunt is onderwijs op maat. Daarbij wordt niet alleen op resultaten gelet, maar er wordt ook naar processen gekeken. De school werkt eveneens met het concept Ervaringsgericht Onderwijs (E.G.O.). E.G.O. heeft dezelfde uitgangspunten als Jenaplanonderwijs maar voegt daar de begrippen welbevinden en betrokkenheid aan toe.

Vacature

Functietitel
Vakleerkracht gym 
Plaatsingsdatum
25-9-2018
Met ingang van
1-1-2019
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4-0,8
Omschrijving
Part time 0,4 maandag en dinsdag op De Biënkorf
Part time 0,4 woensdag en donderdag Kindcentrum Catharina
 
Periode
Tijdelijk van 1 januari 2019 t/m 31 juli 2019 (met uitzicht op verlenging / vast dienstverband)

De functie van Leerkracht bewegingsonderwijs bij De Biënkorf en Kindcentrum Catharina
De Biënkorf is een Jenaplan/ Ervaringsgericht Onderwijs school. Onze school behoort tot de eerste Jenaplan basisscholen van Nederland. Vanaf het begin is De Biënkorf een levendige, bedrijvige school waar kunstzinnige vorming een belangrijke rol speelt. De verschillende kunstdisciplines komen regelmatig aan bod, zowel in de school: projecten en ateliers, als buiten de school: het bezoeken van musea, voorstellingen e.d. 
Welbevinden en betrokkenheid zijn belangrijke begrippen in ons onderwijs. Deze begrippen zijn pijlers binnen het Ervaringsgericht Onderwijs ( E.G.O.), een onderwijsconcept dat eind jaren 70 is ontstaan. Het E.G.O kent vele raakvlakken met het Jenaplanonderwijs, waar vieringen en kringen een belangrijke rol spelen. Op De Biënkorf vinden we een goede en open sfeer belangrijk voor alle betrokkenen; de kinderen, de ouders en de leerkrachten.    
We zijn op zoek naar een sterke leerkracht bewegingsonderwijs die graag op een vernieuwingschool wil werken.

De Catharinaschool is een aantrekkelijke buurtschool voor de Jonge Amsterdammer. Jonge Amsterdammers worden bij ons gestimuleerd om zelfbewust, slim, creatief, origineel, eerlijk en mondig te zijn, maar wel altijd met hun hart op de juiste plek. En wat een Jonge Amsterdammer nodig heeft, is gezien en uitgedaagd worden. Dat is wat wij doen, op verschillende manieren.​​​ En vanzelfsprekend zijn wij een school waar elk kind zich prettig en veilig voelt, een kleine school waar zij gezien worden. Daarom geven wij met hart en ziel, onderwijs dat het beste​ past bij wat een kind nodig heeft.
De Catharinaschool is tevens een gezonde school wat inhoudt dat gezond leven een vast onderdeel van ons programma is. Gezond bewegen, gezond eten, gezond met je mind omgaan.  Als bewegingsonderwijsdocent ben jij daarin een belangrijke schakel.

Jouw groep en de aanstelling
Je gaat bewegingsonderwijs geven aan kinderen uit groep 1 t/m 8. Het gaat om een baan van 0.8 fte op twee scholen. Indien gewenst kan het ook om een part time baan gaan voor 2 dagen op een school naar keuze.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wat voor een leerkracht bewegingsonderwijs ben jij en wat neem je mee?
  • Een afgeronde A.L.O. – opleiding (1e graads)
  • Ervaring en affiniteit met kinderen op een basisschool 
Als je jezelf moet beschrijven herken je jezelf als een leerkracht  met een onderzoekende houding, die ook graag wil leren.  Je bent in staat om je snel in te werken in onze manier van lesgeven, dat wil zeggen dat je heel goed vanuit het kind kan en wil werken. En je bent een zeer gemotiveerde leerkracht die graag met kinderen werkt.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10
Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
  • Onderdeel uitmaken van ASKO scholen met een passie voor kwalitatief goed onderwijs
  • Goede opleidingsmogelijkheden
  • Financieel aantrekkelijke reiskostenvergoeding
  • ASKO-studiedag voor iedere medewerker
  • Onderzoeksteam en leerteams binnen de scholen.
Onderdeel van ASKO scholen
De ASKO zet zich bewust en actief in voor kwalitatief goed onderwijs. De ASKO vormt het bestuur van ruim 32 basisscholen in Amsterdam en omstreken. De scholen hebben verschillende onderwijsconcepten waardoor je als leerkracht kennis kunt maken met meerdere vormen van onderwijs. ASKO is actief met innovatieve ontwikkelingen, zoals traineeship voor startende leerkrachten, verrijkingsonderwijs, 21 ste eeuwse vaardigheden, de Day A Week school (project voor hoogbegaafde kinderen), Onderwijstijdverlenging, Opleiden in de School en leren met ICT.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Ben je geïnteresseerd en wil je aan de slag als Leerkracht bewegingsonderwijs bij De Biënkorf en de Catharinaschool?
Neem dan meteen contact met ons op zodat we zo snel mogelijk kennis kunnen maken. We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie via de solliciteerknop op de website!

Contactpersoon: Cathy Vos                       Contactpersoon: Jacqueline Sweerts
Directeur van De Biënkorf                          Interim Directeur Kindcentrum Catharina
Werengouw 83                                           Vechtstraat 88
1024 NN Amsterdam                                  1079 JN Amsterdam


Website:                                                        Website:                                     
www.bienkorf.nl                                              www.catharinaschool.nl
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.