Vacature Leraar Nederlands 1e graad in Nieuw-Vennep

Onderwijs

Over Herbert Vissers College

Naam school
Herbert Vissers College
Contactpersoon
Mevr. Klabbers
Plaats
Nieuw-Vennep
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het Herbert Vissers College is een brede scholengemeenschap voor vmbo bk, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Het is een school met een christelijke grondslag, waar iedereen welkom is. Onderwijs volgen bij ons betekent respect hebben voor elkaars mening en onderlinge verschillen. Speerpunten in ons beleid zijn aandacht voor het talent dat in ieder kind zit en zorg voor elkaar. Momenteel hebben wij ruim 1730 leerlingen en ruim 200 medewerkers, die gehuisvest zijn in drie gebouwen. Onderwijskwaliteit staat hoog in het vaandel. Wij zijn een school met hart voor de leerling en oog voor veiligheid en duidelijkheid. Wij bieden ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Opleiden en Ontwikkelen heeft een prominente plaats in het personeelsbeleid van IRIS. Het HVC is een gecertificeerde opleidingsschool. Dit betekent dat wij in samenwerking met de aangesloten lerarenopleidingen van hogescholen en universiteiten zelf nieuwe docenten opleiden en veel stagiaires begeleiden. De school is gevestigd in Nieuw-Vennep, centraal in het groeigebied Haarlemmermeer en is uitstekend bereikbaar.

Vacature

Functietitel
Leraar Nederlands 1e graad 
Plaatsingsdatum
20-9-2018
Met ingang van
1 oktober 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,3333 - 0,5
Aantal uren
8-12
Omschrijving
De vacature 0,3333-0,5 fte (8-12 lesuren), ontstaat per 1 oktober 2018. De lesuren zijn voornamelijk verdeeld over de bovenbouw mavo en havo. Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads
Functie-eisen
We zoeken een leraar Nederlands voor de mavo en havo die proactief, collegiaal, betrouwbaar en gedisciplineerd is en bereid is actief binnen de vakgroep te zijn. We zoeken een leraar die boven de lesstof staat, op verschillende manieren kan uitleggen en de lesmethode hooguit als springplank naar goed onderwijs gebruikt, eclectisch omgaat met die methode en de leerlingen, niet het onderwijsprogramma, centraal stellen in de vaklessen.

Het HVC is op zoek naar kandidaten met 'hart voor het onderwijs' . U voelt zich als leraar nauw betrokken bij het werk van uw team en u heeft affiniteit met de leerlingen. U weet betrokkenheid bij de leerlingen en uw collega’s te bevorderen. U bent innovatief en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Doordat er door de leraren in teamverband gewerkt wordt, is er sprake van een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de leerlingen van uw afdeling. Van de leraren wordt een professionele inbreng in het team verwacht.

Het geven van een proefles kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

U beschikt over een relevante onderwijsbevoegdheid.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Het Herbert Vissers College maakt onderdeel uit van Stichting IRIS. Binnen deze stichting zijn op alle scholen voor zowel eerste als tweedegraads leraren royale doorgroeimogelijkheden. Wij kennen daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder uitgebreide interne en externe scholingsmogelijkheden. Opleiden en ontwikkelen staat bij Stichting IRIS, en dus op alle scholen centraal.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.