Vacature Groepsleerkracht, groep 4 en 7 in Almere

Onderwijs

Over Polderhof

Naam school
Polderhof
Contactpersoon
Mevr. K. Draisma
Plaats
Almere
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Almeerse Scholen Groep
De Almeerse Scholen Groep staat voor goed en divers onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders, leert anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij kinderen de basis- of middelbare school bieden die bij hem of haar past.
De Almeerse Scholen Groep is het onderwijsbestuur van 40 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Deze scholen werken nauw met elkaar samen.
Voor meer informatie over de Almeerse Scholen Groep: http://asg.asg-almere.nl/.
Bijzonderheden
Polderhof
Aan de Buitenhof in Almere Haven vindt u één van de sportiefste basisscholen van Almere: De Polderhof. De Polderhof is letterlijk en figuurlijk in beweging. Niet alleen ontwikkelen kinderen zich continu, er wordt ook veel aandacht besteed aan sport en spel. Op deze school wordt klassiek onderwijs gegeven. Dat betekent dat in de lessen veel aandacht wordt besteed aan de basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven, taal en rekenen. Het team van De Polderhof wil kinderen leren verantwoordelijkheid te nemen, zelfstandig én samen te werken en dat allemaal binnen een omgeving waar je respect hebt voor elkaar.
 
Specialiteit
De Polderhof is één van de vier basisscholen in Almere Haven die de Zomerschool aanbiedt. De Zomerschool is voor kinderen, bij wie is gebleken dat zes weken vakantie iets te lang is om de lesstof van vorig schooljaar vast te kunnen houden. Om deze leerlingen te stimuleren en met een goede basis na de zomervakantie te starten, is de Zomerschool opgezet. De laatste drie weken van de zomervakantie gaan de kinderen naar school. In de ochtend staan lezen, taal en rekenen op het programma. ’s Middags ondernemen de kinderen activiteiten buiten de school rondom kunst, cultuur en sport.
 
Accenten
De Polderhof is in beweging. Sinds enkele jaren is de school officieel erkend als een sportactieve basisschool. Dat betekent dat er op diverse manieren extra aandacht wordt besteed aan beweging. Zo krijgen de kinderen uit alle groepen twee keer per week gym van een vakleerkracht en is het schoolplein een uitdagende plek met leuk spelmateriaal. Daarnaast kunnen de kinderen allerlei sportieve clinics volgen om zo meer sporten te leren kennen. En ook voor kinderen die moeite hebben met bewegen, is er extra les en aandacht.
 
Praktische punten
Samen met de ouders draagt een school bij aan de opvoeding van het kind. Op De Polderhof vinden ze het daarom belangrijk om ouders te betrekken bij allerlei activiteiten. De school beschikt over een actieve ouder- en medezeggenschapsraad. De ouderraad organiseert onder andere kamp, schoolreis, Sinterklaas, kerst en Pasen. De medezeggenschapsraad praat met de school over personele zaken, jaarplanning, inspectierapporten en andere schoolzaken.

Vacature

Functietitel
Groepsleerkracht, groep 4 en 7 
Plaatsingsdatum
19-9-2018
Met ingang van
per direct
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.6
Omschrijving
De Almeerse Scholen Groep is voor De Polderhof op zoek naar een

Groepsleerkracht inzetbaar voor groep 4 of 7 (in overleg)
wtf 0,6

Op de Polderhof staat Taal centraal (+ TOS) en werken we aan een Vreedzame School. We vinden Pedagogisch Tact een voorwaarde (op het goede moment het juiste doen, óók in de ogen van kinderen).
Onze kernwaarden zijn Vreedzaam, Betrokken, Ambitieus en Verbindend. 

Wij zoeken:
een collega die:
  • Het een uitdaging vindt om les te geven aan kinderen met verschillende onderwijsbehoeften.
  • Leerlingen kan motiveren en enthousiasmeren.
  • Communiceert op basis van wederzijds respect.
  • Kan reflecteren op eigen handelen.
  • De (didactische) samenwerking met ouders aangaat.

En:
  • Je onderschrijft de uitgangspunten van handelingsgericht werken.
  • Je bent een "teamplayer".

Wij bieden:
  • Een (kleine) groep leerlingen die graag leert en van grapjes maken houdt.
  • Samenwerking met fijne collega's. 
  • Coaching, begeleiding. 
Interesse?
Wil je meer weten, dan kun je contact opnemen met Karin Draisma, directeur, telefoonnummer 036-5310271 of 0625243021.
Voor informatie over de school www.polderhof.asg-almere.nl.

Sollicitatie
Als deze functie je aanspreekt en je past binnen het beschreven profiel, dan zien wij graag je sollicitatiebrief en CV tegemoet via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.


 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.