Vacature Docent natuurkunde in Zaandam

Onderwijs

Over Compaen VMBO

Naam school
Compaen VMBO
Contactpersoon
Mevr. M. Joosten
Plaats
Zaandam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo
Beschrijving
Compaen VMBO is een school met 775 leerlingen, gelegen in de Zaandamse wijk Westerwatering. De visie van Compaen VMBO is: ‘leren met ruimte en houvast’. Dat proberen we zowel met leerlingen en studenten als met docenten voor elkaar te krijgen. We benutten elkaars kwaliteiten en leren en werken in een inspirerende omgeving.
 
Hoofd, hart en handen
Onze leerlingen krijgen een evenwichtige oriëntatie en opleiding. Voor ons is vaardigheid en vorming dan ook gelijkwaardig aan kennis. We geven onze leerlingen graag de gelegenheid zich breed te ontplooien, zodat ze succesvol zijn in hun volgende opleiding.
 
Structuur biedt ruimte
Goed onderwijs is ambitieus en daagt álle leerlingen uit steeds een stapje extra te zetten. Structuur is uiteraard van groot belang, maar we zien ook dat onze leerlingen groeien als ze meer ruimte en verantwoordelijkheid krijgen.
 
Docent als lerende professional
De kwaliteit van onze docenten bepaalt de kwaliteit van ons onderwijs. Een bekwame docent heeft passie voor zijn vak, een goede relatie met de leerlingen, sterke didactische vaardigheden en resultaatgericht en autonoom.
 
Onze extra’s
Afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie met lesrestaurant, keuzevakken (o.a. beeldhouwen, theater, droomhuis ontwerpen, Spaans, fitness en dans), samenwerking met culturele instelling FluXus, topsportvriendelijke school, gezonde schoolkantine.
Bijzonderheden
Compaen VMBO is onderdeel van OVO Zaanstad. OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze ruim 750 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan bijna 6500 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Kijk voor meer informatie over OVO Zaanstad op www.ovo-zaanstad.nl.

Vacature

Functietitel
Docent natuurkunde 
Plaatsingsdatum
13-9-2018
Met ingang van
29 oktober 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,48 tot 0,88
Aantal uren
12 tot 22
Omschrijving
Buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. Daar staan wij voor bij Compaen VMBO. Als docent natuurkunde lever jij daaraan een bijdrage met aansprekende lessen voor de bovenbouw van de beroepsgerichte en theoretische leerweg, waaronder enkele examenklassen. Voor jou zijn leerlingen geen nummers, maar kinderen met een eigen, individueel talent.

Het gaat om een vervangingsfunctie voor de periode november tot de voorjaarsvakantie, waarbij je afhankelijk van jouw wensen en beschikbaarheid minimaal 12 lesuren en maximaal 22 lesuren verzorgt. Onze lessen duren 50 minuten. Naast leuke collega’s heeft onze vakgroep ook een eigen TOA die kan ondersteunen in de lessen. Het PTA, dat ligt vast. Een ervaren collega zal je helpen de afspraken en planning te volgen. We laten je dus niet zwemmen en zetten waar nodig in op begeleiding.

De groep leerlingen waar je voor komt te staan is divers, herken jij het vermogen in hen? Wij doen een beroep op zowel je didactische als je pedagogische vaardigheden. Jouw enthousiasme voor het vak en onze leerlingen zorgt voor energie. Jouw passie voor het vak zien we graag terug in je lessen en buiten de klas.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Je bent in het bezit van een tweedeegraads onderwijsbevoegdheid voor natuurkunde of studerend hiervoor. Daarnaast heb je ervaring en affiniteit met vmbo-leerlingen. Je weet met duidelijke taal en commitment voor individuele leerdoelen aan te sluiten bij leerlingen in deze klassen. Net als wij sta je open voor mensen met verschillende culturele en sociale achtergronden en ben je in staat om goed met ouders en leerlingen om te gaan. Tot slot onderschrijf je onze visie dat je leert met en voor elkaar.

Verder verwachten wij:
  • Uitstekende sociale vaardigheden;
  • Teamgeest;
  • De wil om te innoveren;
  • Empathisch vermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB of LC
Arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een tijdelijke aanstelling van de herfstvakantie tot de voorjaarsvakantie. De functie wordt gewaardeerd in schaal LB (min. € 2662, max. € 4071) of LC (min. € 2679, max. € 4748), afhankelijk van ervaring en bevoegdheid.

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Daarnaast heeft OVO Zaanstad de 8ste school: de drijvende kracht achter innovatie op onze scholen. Enthousiaste teams en ambitieuze docenten ontmoeten en inspireren elkaar in de 8ste school. We nodigen ook jou uit om in de 8ste school jouw visie te delen op buitengewoon goed onderwijs.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de OVO Academie. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Eventuele vragen over deze vacature kun je stellen aan Hanneke Eshuijs (afdelingsleider van de theoretische leerweg). Ben jij de gedreven docent natuurkunde die wij zoeken en sta jij voor dezelfde waarden als het Compaen VMBO? Dan zien wij je graag bij ons voor de klas. Stuur je sollicitatie met cv uiterlijk maandag 24 september naar Monique Joosten, via m.joosten@compaenvmbo.nl. Je kunt ook reageren via onderstaande button. Indien mogelijk vinden de gesprekken plaats op donderdag 27 september en vrijdag 28 september.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.