Vacature Docent Nederlands in Schiedam

Onderwijs

Over Lentiz Life College MBO

Naam school
Lentiz Life College MBO
Contactpersoon
Mevr. M. Metselaar
Plaats
Schiedam
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving
Lentiz | LIFE College is een unieke school voor vmbo en mbo, gehuisvest in een gloednieuw gebouw, vlak bij het station Schiedam en de A20. Hier kunnen alle leerlingen terecht die voor het mbo kiezen. Wij verzorgen een breed pakket aan opleidingen. De leerwegen zijn verdeeld over de sectoren: Logistiek Medewerker, Urban Trade, Dienstverlening & Recreatie, Catering, Entree opleiding, Food & Lifestyle, Urban Design, Inspecteur Leefomgeving en Food.
Het Lentiz LIFE College kenmerkt zich als veilige school voor leerlingen en het personeel. Iedereen voelt zich er snel thuis.

Naast het vakinhoudelijke leren zijn er ook andere activiteiten, zoals diverse projecten, excursies, dagjes uit en schoolavonden voor de leerlingen. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel.

De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs. De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord. Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
13-9-2018
Met ingang van
per direct
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0.8 - 1.0
Omschrijving
Lentiz onderwijsgroep is een innovatieve scholengroep voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in de regio’s Nieuwe Waterweg Noord, Midden-Delfland en Westland. Lentiz staat voor goed onderwijs voor alle leerlingen en studenten, is ondernemend en ontwikkelt innovatieve onderwijsprojecten in samenwerking met de regio. Lentiz onderwijsgroep telt elf scholen met 7500 leerlingen en 800 medewerkers.
 
Voor Lentiz | MBO LIFE College in Schiedam zoeken wij een:
 
Bevlogen docent Nederlands
met passie voor toekomstgericht onderwijs
 
per direct, tijdelijk met uitzicht op een vaste aanstelling.
Werktijdfactor: 0,8-1,0 fte
 
Lentiz | LIFE College is een unieke school voor vmbo en mbo in een grootstedelijke omgeving. Gehuisvest in een prachtig gebouw, vlakbij het station Schiedam en de A20. Het concept van de school is gebaseerd op drie pijlers:
 
  • Talentontwikkeling van jongeren als uitgangspunt: we helpen onze jongeren te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en vertalen dat in een passende loopbaan van vmbo naar mbo naar arbeidsmarkt.
  • Meer dan onderwijs alleen: voor onze jongeren is onderwijs alleen niet genoeg. Samen met het jongerenwerk van DOCK en de Bibliotheek Schiedam bieden we de jongeren onder en na schooltijd de kans om hun horizon te verbreden en in aanraking te komen met zaken die ze zelf niet zo snel zullen ontdekken.
  • Vmbo en mbo in een doorlopende leerlijn, in een samenhangende organisatie.
 
De mbo-opleidingen worden op niveau 1, 2, 3 en 4 gegeven. Samen met werkgevers bouwen we aan kwalitatief onderwijs waarbij, naast talentontwikkeling, doorstroom naar de arbeidsmarkt en/of vervolgonderwijs centraal staat. We hebben een bijzonder onderwijsconcept waarbij de merkwaarden respect, steun, eerlijk, aandacht en gastvrijheid centraal staan. Het MBO team is evenwichtig samengesteld met kundige en betrokken collega’s die staan voor hun vak.
 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen

Functie-eisen:
·        In bezit van tweedegraads bevoegdheid Nederlands.
 
Benodigde ervaring en competenties:
  • Ervaring in het lesgeven aan mbo-studenten
  • Ervaring aan lesgeven op mbo-niveau 2 en 3 is een pré.
  • Didactische kennis.
  • Communicatief vaardig.
  • Ontwikkelkracht.
  • Aanpakker.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO mbo
Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden:
Cao mbo is van toepassing

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je belangstelling voor deze functie?
Hanna Sanches, teamleider mbo, (010 -4735377 of hsanches@lentiz.nl) geeft je graag meer inlichtingen over de vacature. Voor informatie over arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met mw. R. Dobbelstein sr. HRM adviseur (rdobbelstein@lentiz.nl).
 
Je kunt solliciteren door je motivatiebrief en CV t.a.v. mevrouw H. Sanches-van Gorsel per mail te verzenden naar: sollicitatie-LFM@lentiz.nl . Wij verwachten jouw reactie vòòr 25 september 2018. De sollicitatie-gesprekken vinden plaats op 27 en 28 september 2018 vanaf 15.00 uur.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.