Vacature docent Nederlands in Zoetermeer

Onderwijs

Over Oranje Nassau College

Naam school
Oranje Nassau College
Contactpersoon
Dhr. A.L. Stougie
Plaats
Zoetermeer
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo
Website
Beschrijving
Het Oranje Nassau College maakt deel uit van de Unicoz onderwijsgroep.De Unicoz onderwijsgroep is de grootste onderwijsorganisatie in Zoetermeer en omstreken. De Unicoz onderwijsgroep bestaat uit voortgezet en primair onderwijs. In totaal 23 basisscholen, waarvan 11 katholiek, 10 christelijk (waaronder 1 reformatorisch), 1 interconfessioneel en 1 voor speciaal basisonderwijs. Het voorgezet onderwijs bestaat uit het Oranje Nassau College Clauslaan en het Oranje Nassau College Parkdreef. Op het ONC Clauslaan zijn de opleidingen basis, kader, mavo gevestigd. Op het ONC Parkdreef mavo, havo, atheneum en gymnasium. 

Het Oranje Nassau College in een aantal punten:
- integrale kwaliteitszorg 
- duidelijke leefregels
- cultuur en ontspanning
- internationale contacten
- goede begeleiding en opvang van nieuwe docenten
- vestiging Parkdreef:  grensverleggend en ondernemend
- vestiging Clauslaan: actief leren en veel doen

Het Oranje Nassau College maakt deel uit van de stichting Perspectief.
Bijzonderheden
Van de sollicitanten verwachten wij dat zij aan de christelijke identiteit van de school mede vorm willen geven en dat hun gedrag, uiterlijk en kleding daarmee in lijn zijn.

Vacature

Functietitel
docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
6-9-2018
Met ingang van
01 01 2019
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0
Aantal uren
16
Omschrijving
Op het Oranje Nassau College (ONC) in Zoetermeer, vestiging Clauslaan (mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen) ontstaat per 1 januari 2019 een vacature voor de functie van docent Nederlands. Het gaat hierbij om een structurele baan. De omvang van de vacature bedraagt 1,0 fte waarbinnen ongeveer 16 lessen van 75 minuten zijn ingepland, in de onderbouw en in de bovenbouw van de unit Zorg & Welzijn (leerjaar 3 en 4). Van de sollicitanten verwachten wij dat zij in het bezit zijn van een tweedegraads bevoegdheid voor het vak of de studie daarvoor volgen. Ook naar een deel van de betrekkingsomvang kan gesolliciteerd worden.  
Kijk voor een indruk van de school op clauslaan.onc.nl.
 
De leerling centraal
De leerling staat in onze school centraal. Hij of zij moet zich hier thuis voelen. Het is onze taak hen te motiveren en tot leren uit te dagen. We zijn een school waar iedere leerling zich gekend voelt. Dit komt door de gekozen begeleiding en de aandacht die er voor de leerlingen is.
 
Kennis en vaardigheden
We maken gebruik van moderne technieken. Zo werken alle leerlingen van de leerjaren 1 t/m 4 op een eigen laptop. We vinden het belangrijk dat de leerling niet alleen kennis vergaart, maar ook vaardigheden leert om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de maatschappij van nu en morgen. Daarnaast willen we dat onze leerlingen zich ook qua persoonlijkheid verder kunnen ontwikkelen.
 
Talent ontwikkelen
Onze leerlingen krijgen de ruimte om hun specifieke talenten te ontplooien. Ze krijgen les op een unit, een uitdagende leeromgeving waarin de leerlingen hun eigen plek hebben met een vaste groep docenten.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Van de sollicitanten verwachten wij dat zij in het bezit zijn van een tweede graadsbevoegdheid voor het vak of de studie daarvoor volgen. Affiniteit met het onderwijsconcept "Actief Leren en Veel Doen" is gewenst evenals kennis van lesgeven met digitaal lesmateriaal. Daarnaast is (stage)ervaring binnen het vmbo van belang.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Met ieder personeelslid wordt jaarlijks en resultaat en ontwikkelgesprek gevoerd. In dit gesprek wordt ook de beoordeling van het functioneren besproken. Een continu goede beoordeling kan leiden tot (een voordracht voor) benoeming in een LC-functie.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Na ontvangst van uw sollicitatie krijgt u per mail een ontvangstbevestiging en wordt uw sollicitatie doorgezonden naar de teamleider die verantwoordelijk is voor de daadwerkelijke vervulling van deze vacature.

Aan de hand van de binnengekomen reacties zal een aantal reflectanten worden uitgenodigd voor een gesprek. Op basis van deze gesprekken zal de functie aan één der sollicitanten worden aangeboden. Na aanvaarding van de benoeming door betrokkene zullen alle reflectanten hiervan in kennis worden gesteld.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.