Vacature Leerkracht Middenbouw in Amsterdam

Onderwijs

Over De Vier Windstreken

Naam school
De Vier Windstreken
Contactpersoon
Dhr. Ferdinand van Veen
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Speciaal
Sector
Basisonderwijs
Beschrijving
Innoord is het bestuur van alle zestien openbare basisscholen die Amsterdam-Noord rijk is. De stichting is verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 4000 kinderen.
Innoord, voorheen Stichting Openbaar Onderwijs Noord, is voortgekomen uit het stadsdeel Amsterdam-Noord. Tot 2008 lag het schoolbestuur van de openbare basisscholen in Amsterdam-Noord in handen van het stadsdeel. Het jaar ervoor had de stadsdeelraad van Amsterdam-Noord besloten om het basisonderwijs te verzelfstandigen in de vorm van een bestuurscommissie. Daarom werd vanaf 1 januari 2008 de Bestuurscommissie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam-Noord eindverantwoordelijk voor het onderwijs dat in de openbare scholen wordt verzorgd. Door de oprichting van een aparte stichting op 30 december 2010 heeft het schoolbestuur een onafhankelijkere positie gekregen. Vanaf 2 juni 2017 zijn we verder gegaan onder de naam Innoord.

De stichting is onderdeel van de Federatie Openbaar Primair Onderwijs Amsterdam. Ook Amsterdam West Binnen de Ring (AWBR), Samen tussen Amstel en IJ (STAIJ), Stichting Sirius, Stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel en Stichting Westelijke Tuinsteden (STWT) zijn lid van deze federatie.

Visie
Ieder kind heeft een talent en e`lk talent is even belangrijk. Ongeacht afkomst, cultuur, IQ, opvoeding of geloof. Het is de kunst dat talent te vinden en tot bloei te laten komen. En dat talent te versterken. Dat schept zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zelfbewustzijn. En dat positieve zelfbeeld zorgt later voor actieve wereldburgers die volwaardig meedoen in de maatschappij.

Missie
De toekomst voorbereiden op onze leerlingen. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het is vooral een statement. We willen ermee zeggen dat we met ons onderwijs invloed willen uitoefenen op de toekomt. Kinderen zijn de toekomst.
 
Bijzonderheden
De Vier Windstreken is een openbare basisschool gelegen in de wijk Banne-Noord. Elke dag gaan zo’n 370 leerlingen naar de Vier Windstreken. Er werken 36 leerkrachten en overig personeel.

De Vier Windstreken is een openbare basisschool, dat wil zeggen voor iedereen toegankelijk zonder onderscheid te maken in maatschappelijke positie, levensbeschouwing en geloof. Aan De Vier Windstreken is een Voorschool voor peuters van 2½ – 4 jaar verbonden. De Vier Windstreken beschikt over een modern en volledig ingericht gebouw, inclusief computerlokaal met 25 computers.

De Vier Windstreken neemt zoveel mogelijk kennis van de verschillende opvattingen in de samenleving, maar schrijft geen keuze voor. Wel wordt binnen De Vier Windstreken een aantal waarden, normen en gedragsregels gehanteerd. Van iedereen die op De Vier Windsteken zit en werkt, wordt verlangd dat deze normen, waarden en gedragsregels gerespecteerd worden.
De Vier Windstreken is een brede school en wil kinderen de kans geven om hun eigen mogelijkheden te ontplooien. Er wordt veel aandacht besteed aan een positieve werkhouding van de kinderen. De kinderen moeten leren om zelfstandig, verantwoordelijk, creatief en kritisch te kunnen leven. De Vier Windstreken is steeds in ontwikkeling, past nieuwe onderwijskundige ideeën toe en heeft grote zorg voor alle kinderen met als doel de cognitieve en sociale vaardigheden zodanig te ontwikkelen dat zij kunnen doorstromen naar een passende vorm van het vervolgonderwijs.

Naast de cognitieve en sociale vaardigheden vindt De Vier Windstreken de culturele en sportieve ontwikkeling ook zeer belangrijk. De Vier Windstreken heeft een cultuurbeleidsplan en is een sport-actieve school.
De Vier Windstreken wil als brede school zoveel mogelijk extra expertise in huis halen om kinderen zo optimaal te kunnen helpen. Op dit moment heeft de school een logopediste, een kinderfysiotherapeute en een combinatiefunctionaris sport onder dak.

Vacature

Functietitel
Leerkracht Middenbouw 
Plaatsingsdatum
5-9-2018
Met ingang van
Z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,4 tot 0,8 Wtf
Omschrijving
WIE ZIJN WIJ?
De Vier Windstreken is een openbare basisschool gelegen in de wijk Banne-Noord in Amsterdam Noord. Elke dag gaan ruim 330 leerlingen naar De Vier Windstreken. Er werken 34 leerkrachten en overig personeel.
De Vier Windstreken is een openbare basisschool, dat wil zeggen voor iedereen toegankelijk zonder onderscheid te maken in maatschappelijke positie, levensbeschouwing en geloof. Aan De Vier Windstreken is een Peutercombi voor peuters van 2½ – 4 jaar verbonden. De Vier Windstreken beschikt over een modern en volledig ingericht gebouw, inclusief computerlokaal met 25 computers.

De Vier Windstreken neemt zoveel mogelijk kennis van de verschillende opvattingen in de samenleving, maar schrijft geen keuze voor. Wel wordt binnen De Vier Windstreken een aantal waarden, normen en gedragsregels gehanteerd. Van iedereen die op De Vier Windstreken zit en werkt, wordt verlangd dat deze normen, waarden en gedragsregels gerespecteerd worden.
De Vier Windstreken is een brede school en wil kinderen de kans geven om hun eigen mogelijkheden te ontplooien. Er wordt veel aandacht besteed aan een positieve werkhouding van de kinderen. De kinderen moeten leren om zelfstandig, verantwoordelijk, creatief en kritisch te kunnen leven. De Vier Windstreken is steeds in ontwikkeling, past nieuwe onderwijskundige ideeën toe en heeft grote zorg voor alle kinderen met als doel de cognitieve en sociale vaardigheden zodanig te ontwikkelen dat zij kunnen doorstromen naar een passende vorm van het vervolgonderwijs.
Naast de cognitieve en sociale vaardigheden vindt De Vier Windstreken de culturele en sportieve ontwikkeling ook zeer belangrijk. De Vier Windstreken heeft een cultuurbeleidsplan en is een sport-actieve school.

De Vier Windstreken wil als brede school zoveel mogelijk extra expertise in huis halen om kinderen zo optimaal te kunnen helpen. Op dit moment heeft de school een logopediste en een kinderfysiotherapeute onder dak.

 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wij zoeken een enthousiaste groepsleerkracht voor twee dagen in een groep 3 (maandag en dinsdag), een dag in groep 5 (woensdag) en een dag in een groep 6 (vrijdag).
De twee dagen in groep 3 is een reguliere vacature en de dagen in groep 5 en 6 zijn ter vervanging.
Wil je alleen solliciteren op bijvoorbeeld de dag in groep 5, dan is dit natuurlijk mogelijk.

WIE ZOEKEN WIJ?
Heb je goede pedagogische én didactische kwaliteiten? Heb je affiniteit met of ben je geïnteresseerd in het werken met Snappet? Ben je nuchter, praktisch, kritisch, consequent en een teamspeler? En kun je reflecteren op je eigen gedrag?  Dan pas je binnen het team van De Vier Windstreken! 
 
We zoeken een ervaren groepsleerkracht voor de middenbouw. De functie is voor 2 tot dagen (wtf 0,4 tot 0.8) in de week met de hierbovengenoemde werkdagen.
 
Functie-eisen
 • Je bent in het bezit van een afgeronde PABO opleiding;
 • Je hebt ervaring als groepsleerkracht in de groepen 3, 5 en 6;
 • Je bent in staat om het beste uit de leerlingen te halen;
 • Je bent daadkrachtig, zelfverzekerd en staat stevig in je schoenen;
 • Je hebt ICT-vaardigheden die het lesgeven m.b.v. tablets (Snappet), digibord, chromebooks en computers mogelijk maken;
 • Je kunt handelingsgericht en opbrengstgericht werken;
 • Je bent flexibel, oplossingsgericht en creatief en kan zowel goed zelfstandig als samen werken;
 • Je staat onderwijsinhoudelijk boven de stof;
 • Je bent pedagogisch-didactisch sterk;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je houdt van een grapje en kunt relativeren;
 • Je bent een echte teamspeler; werkt actief samen met leerlingen, ouders, collega’s en externen.
   

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
L10
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling conform de nieuwe CAO PO en daarnaast goede secundiare arbeidsvoorwaarden bij Innoord.

En o ja! Niet onbelangrijk: Alle lokalen zijn voorzien van airco en parkeren is hier nog steeds gratis! 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Geïnteresseerd?
Kan jij niet wachten om hier aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct op deze uitdagende vacature!

Meer weten?
Neem contact op met de directeur van de school: Ferdinand van Veen 020-6313592 of mail naar f.vanveen@innoord.nl.

Reageren?
Mail jouw motivatie en CV ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk. Graag mailen t.a.v. de directie van De Vier Windstreken: f.vanveen@innoord.nl


 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.