Vacature Leerkracht groep 8, SBO Op Maat in Rotterdam

Onderwijs

Over Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Naam school
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Recruitment
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs is de expert voor jeugdigen met complexe gedragsproblemen. Met innovatieve onderwijskundige, pedagogische en didactische methodieken stimuleert Horizon jongeren en hun ouders om zelf de regie over hun leven te (her)pakken. Horizon Onderwijs (1850 leerlingen) telt 23 SO / VSO scholen in heel Zuid-Holland, van Alphen aan den Rijn tot Oostvoorne. Er is ook een locatie in Harreveld. Op onze scholen krijgen leerlingen in de leeftijd van 4 - 23 jaar in kleine klassen individueel gericht onderwijs op VMBO niveau of hoger of praktijkonderwijs. Ons doel is leerlingen te stimuleren richting actief burgerschap via vervolgonderwijs, het behalen van een diploma of certificaat of toeleiding naar de arbeidsmarkt.

Bij Horizon bieden we je een uitdagende, leerzame functie bij een dynamische organisatie. In samenwerking met de mede-professionals op jouw locatie haal je het meest optimale uit de leerling. We hechten veel waarde aan jouw ontwikkeling en bieden hiervoor trainingen aan via onze Horizon Academie, zoals Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag en Veilig Vakmanschap. Via deze trainingen werk je aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen die onze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen.
Bijzonderheden
-

Vacature

Functietitel
Leerkracht groep 8, SBO Op Maat 
Plaatsingsdatum
2-9-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6
Omschrijving
Horizon Jeugdzorg en Speciaal Onderwijs
Als expert in kennisoverdracht (onderwijs) en gedragsverandering (behandeling) sluit Horizon aan op wat iemand kan ontwikkelen. Iedere dag zetten wij onze expertise in om jeugdigen met complexe problemen en hun ouders te behandelen, begeleiden en te onderwijzen. Zodat zij weer grip krijgen op hun gedrag en op hun leerresultaten. Dat zowel jeugdigen als hun ouders bereiken wat ze willen en weten wat zij moeten doen om daar te komen. Horizon faciliteert hen om regisseur van hun eigen bestaan te worden.
 
Locatie SBO Op Maat te Alphen a/d Rijn
”Op Maat” is een streekschool voor leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar uit Alphen a/d Rijn en omgeving. Op de school kunnen kinderen met leer en/of gedragsproblemen terecht, die niet voldoende begeleiding of aandacht op de basisschool kunnen krijgen. Iedere leerling heeft zijn / haar eigen individuele mogelijkheden en beperkingen, waardoor de pedagogische en didactische aanpak zeer verschillend kan zijn.
 
Om goed onderwijs te verzorgen en daarmee een belangrijke schakel te vormen in de toekomst van onze leerlingen, zoeken wij  een gemotiveerde en enthousiaste:
 
Leerkracht groep 8
Speciaal Onderwijs
16 uur per week(Maandag en woensdag)
 


Wat ga je doen?
Iedere dag is anders en dat past bij jou. Naast reken- en taalonderwijs, ligt onze uitdaging op de sociale- en emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Je krijgt hierbij ondersteuning van een onderwijsassistent, intern begeleider, gedragswetenschapper, de schoolleider en je teamgenoten. Samen met je collega’s ontwikkel je passende leerlijnen en natuurlijk hou je de vorderingen van ieder kind bij. Dit alles deel je met ouders/verzorgers, door met hen in gesprek te gaan en ze uit te dagen deel uit te maken van de schoolse ontwikkeling van hun kind.

Wie ben jij?
Je bent een enthousiaste leerkracht die beschikt over dat fingerspitzengefühl om van  ieder kind dat jouw klas in loopt te zien hoe zijn of haar pet staat die ochtend. Je weet snel een veilig en gestructureerd leerklimaat te creëren waarin leerlingen zich verder kunnen ontwikkelen. Je bent communicatief vaardig en weet op een duidelijke en vriendelijke manier grenzen te stellen. Je coacht je leerlingen op wat ze wel kunnen. Het is jouw ambitie om boeiend, uitdagend en betekenisvol onderwijs te geven op het niveau van het kind. Je ben een echte teamspeler, integer en staat stevig in je schoenen.
 
Wij vragen van jou:
  • Minimaal een PABO diploma of lesbevoegdheid;
  • Affiniteit  / relevante ervaring met onze doelgroep.
 
Wat mag je van ons verwachten?
Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische, maatschappelijke omgeving met bevlogen collega’s. Wij werken met de CAO Primair Onderwijs, waarbij de functie valt in schaal L11 (max  € 4.228,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek). Daarnaast hebben we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%). Onder begeleiding van mede-professionals is er volop  aandacht voor jouw ontwikkeling, bijvoorbeeld door middel van trainingen bij onze eigen Horizon Academie.
 
Heb je nog vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esto van Bodegom, Schoolleider, telefoonnummer 06-14524514.
 
Solliciteer!
Je brief en CV ontvangen we graag uiterlijk 18 november 2018. Klik hier om te solliciteren.
 
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in deze procedure.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Pabo
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.