Vacature Onderwijsassistent Medium-care klas, Bergse Veld School in Rotterdam

Onderwijs

Over Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Naam school
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Recruitment
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs is de expert voor jeugdigen met complexe gedragsproblemen. Met innovatieve onderwijskundige, pedagogische en didactische methodieken stimuleert Horizon jongeren en hun ouders om zelf de regie over hun leven te (her)pakken. Horizon Onderwijs (1850 leerlingen) telt 23 SO / VSO scholen in heel Zuid-Holland, van Alphen aan den Rijn tot Oostvoorne. Er is ook een locatie in Harreveld. Op onze scholen krijgen leerlingen in de leeftijd van 4 - 23 jaar in kleine klassen individueel gericht onderwijs op VMBO niveau of hoger of praktijkonderwijs. Ons doel is leerlingen te stimuleren richting actief burgerschap via vervolgonderwijs, het behalen van een diploma of certificaat of toeleiding naar de arbeidsmarkt.

Bij Horizon bieden we je een uitdagende, leerzame functie bij een dynamische organisatie. In samenwerking met de mede-professionals op jouw locatie haal je het meest optimale uit de leerling. We hechten veel waarde aan jouw ontwikkeling en bieden hiervoor trainingen aan via onze Horizon Academie, zoals Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag en Veilig Vakmanschap. Via deze trainingen werk je aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen die onze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen.
Bijzonderheden
-

Vacature

Functietitel
Onderwijsassistent Medium-care klas, Bergse Veld School 
Plaatsingsdatum
1-9-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,2
Omschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Als expert in kennisoverdracht (onderwijs) en gedragsverandering (behandeling) sluit Horizon Jeugdzorg en Onderwijs aan op wat iemand wel kan ontwikkelen. Iedere dag zetten wij deze expertise in om jeugdigen met complexe problemen en hun ouders te behandelen, begeleiden en te onderwijzen. Zodat zij weer grip krijgen op hun gedrag en op hun leerresultaten. Dat zowel jeugdigen als hun ouders weten wat ze willen en weten wat zij moeten doen om daar te komen. Horizon faciliteert hen om regisseur van hun eigen bestaan te worden.
 
Bergse Veld School te Rotterdam
Op de Bergse Veld School, onderwijst en begeleidt Horizon leerlingen van 6 tot 13 jaar. Op de school zitten zo’n 120 leerlingen in 11 klassen van maximaal 14 kinderen met speciale onderwijsbehoeften door de eigen of systeemproblematiek. De kinderen wonen  thuis of zijn geplaatst in onze residentiële setting Het Bergse Bos.
 
Tevens richt de school zich op leerlingen die naast gedragsproblemen forse belemmeringen ondervinden bij het leren vanwege een lager IQ dan gemiddeld. De leerlingen krijgen medium-care en verblijven hiermee in een gesloten setting.
 
Om onze leerlingen weer tot bloei te laten komen, hun kennis niveau te verhogen en hun individuele ontwikkeling te stimuleren is de Bergse Veld School voor de medium-care klas Jupiter op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste:
 
Onderwijsassistent
Medium-care klas Jupiter
Speciaal onderwijs
8 uur per week(Woensdag)

 

Wat ga je doen?
Als onderwijsassistent ondersteun je de leerkracht bij het geven van lessen en aanvullende activiteiten in de klas. Je bent in staat een band op te bouwen met de kinderen en zorgt voor een goede sfeer in de klas. Daarnaast geef je ondersteuning en begeleiding op een wijze die past binnen de onderwijskundige visie van de school. Je stimuleert de leerlingen en hun ouders/opvoeder om zelf de regie over hun leven te pakken. Verder lever je een bijdrage aan een goed pedagogisch en didactisch klimaat op de school.
 
Wie ben jij?
Om jouw functie zo goed mogelijk te vervullen, breng je de volgende ervaring en kennis mee:
 
  • Je beschikt over een MBO diploma Onderwijsassistent;
  • Je hebt relevante werkervaring en passie voor onze doelgroep;
  • Je bent een stevige en enthousiaste persoonlijkheid;
  • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en werkt vanuit een professionele distantie;
  • Je beschikt over lef en doorzettingsvermogen;
  • Je weet (verbaal) agressief gedrag te de-escaleren en de hulpvraag van de leerling te herkennen.
 
Wat mag je van ons verwachten?
Bij Horizon bieden we je een uitdagende, intensieve functie bij een dynamische organisatie waarin volop aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Onder begeleiding van mede-professionals op jouw locatie probeer je via onze methodieken het meest optimale uit de leerling te halen. Door trainingen als Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag, Veilig Vakmanschap en Blijf Cool werk je ook aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen, die deze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen. De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Primair Onderwijs waarbij de functie is gewaardeerd in schaal 4 (max. € 2.298  o.b.v. een 40-urige werkweek).
 
Heb je nog vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arjen Laar, Schoolleider, via telefoonnummer 06 – 10375618.
 
Solliciteer!
Je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag uiterlijk 18 november 2018. Klik hier om te solliciteren.
 
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.