Vacature Leerkracht, Autistisch Spectrum Klas, Bergse Veld School in Rotterdam

Onderwijs

Over Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Naam school
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Recruitment
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs is de expert voor jeugdigen met complexe gedragsproblemen. Met innovatieve onderwijskundige, pedagogische en didactische methodieken stimuleert Horizon jongeren en hun ouders om zelf de regie over hun leven te (her)pakken. Horizon Onderwijs (1850 leerlingen) telt 23 SO / VSO scholen in heel Zuid-Holland, van Alphen aan den Rijn tot Oostvoorne. Er is ook een locatie in Harreveld. Op onze scholen krijgen leerlingen in de leeftijd van 4 - 23 jaar in kleine klassen individueel gericht onderwijs op VMBO niveau of hoger of praktijkonderwijs. Ons doel is leerlingen te stimuleren richting actief burgerschap via vervolgonderwijs, het behalen van een diploma of certificaat of toeleiding naar de arbeidsmarkt.

Bij Horizon bieden we je een uitdagende, leerzame functie bij een dynamische organisatie. In samenwerking met de mede-professionals op jouw locatie haal je het meest optimale uit de leerling. We hechten veel waarde aan jouw ontwikkeling en bieden hiervoor trainingen aan via onze Horizon Academie, zoals Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag en Veilig Vakmanschap. Via deze trainingen werk je aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen die onze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen.
Bijzonderheden
-

Vacature

Functietitel
Leerkracht, Autistisch Spectrum Klas, Bergse Veld School 
Plaatsingsdatum
1-9-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Omschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Als expert in kennisoverdracht (onderwijs) en gedragsverandering (behandeling) sluit Horizon Jeugdzorg en Onderwijs aan op wat iemand wel kan ontwikkelen. Iedere dag zetten wij deze expertise in om jeugdigen met complexe problemen en hun ouders te behandelen, begeleiden en te onderwijzen. Zodat zij weer grip krijgen op hun gedrag en op hun leerresultaten. Dat zowel jeugdigen als hun ouders weten wat ze willen en weten wat zij moeten doen om daar te komen. Horizon faciliteert hen om regisseur van hun eigen bestaan te worden.
 
Bergse Veld School te Rotterdam
Op de Bergse Veld School, onderwijst en begeleidt Horizon leerlingen van 6 tot 13 jaar. Op de school zitten zo’n 120 leerlingen in 11 klassen van maximaal 14 kinderen met speciale onderwijsbehoeften door de eigen of systeemproblematiek. De kinderen wonen  thuis of zijn geplaatst in onze residentiële setting Het Bergse Bos.
 
Tevens richt de school zich op leerlingen die naast gedragsproblemen forse belemmeringen ondervinden bij het leren vanwege een lager IQ dan gemiddeld. De leerlingen krijgen medium-care en verblijven hiermee in een gesloten setting.
 
Om onze leerlingen weer tot bloei te laten komen, hun kennis niveau te verhogen en hun individuele ontwikkeling te stimuleren is de Bergse Veld School voor de Autistisch Spectrum klas op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste:
 
Leerkracht  
Autistisch Spectrum klas
16 uur per week (Donderdag en vrijdag)
 
Wat ga je doen?
Elk kind is uniek en brengt zijn/haar  eigen uitdagingen mee. Iedere dag is anders en dat past bij jou. Naast reken- en taalonderwijs, ligt onze uitdaging op de sociale- en emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Je krijgt hierbij ondersteuning van een onderwijsassistent, intern begeleider, gedragswetenschapper, de schoolleider en je teamgenoten.
Via bijscholing kan je je verder professionaliseren op het gebied van stoornissen en traumaverwerking.
Samen met je collega’s ontwikkel je passende leerlijnen en natuurlijk hou je de vorderingen van ieder kind bij. Dit alles deel je met ouders/verzorgers, door met hen in gesprek te gaan en ze uit te dagen deel uit te maken van de schoolse ontwikkeling van hun kind.
 
Wie ben jij?
  • Je bent in het bezit van een lesbevoegdheid (PABO);
  • Je hebt dat fingerspitzengefühl om van  ieder kind dat jouw klas in loopt te zien hoe zijn of haar pet staat die ochtend;
  • Je weet snel een veilig en gestructureerd leerklimaat te creëren waarin leerlingen zich verder kunnen ontwikkelen;
  • Je bent in staat leerlingen situationeel te coachen en te sturen op wat ze wel kunnen;
  • Je weet (verbaal) agressief gedrag te de-escaleren en de hulpvraag van de leerling te herkennen;
  • Je bent een echte teamplayer en weet je te verbinden;
  • Je bent communicatief vaardig , integer en staat stevig in je schoenen;
  • Het is jouw ambitie om boeiend, uitdagend en betekenisvol onderwijs te geven op het niveau van het kind. 

Wat mag je van ons verwachten?
Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Primair Onderwijs. De functie Leerkracht is gewaardeerd in schaal L11 (max. € 4.228,- o.b.v. een 40-urige werkweek). Daarnaast zijn er aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering). Via onze Horizon Academie kun je aan je eigen ontwikkeling werken met trainingen  als Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag en Veilig Vakmanschap.  


Heb je nog vragen?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arjen Laar, Schoolleider, via telefoonnummer 06 – 10375618.
 
Solliciteer!
Je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag uiterlijk 18 november 2018. Klik hier om te solliciteren.
 
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure.
 
 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Pabo
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.