Vacature Leraar Nederlands en Loopbaan & Burgerschap in Den Bosch

Onderwijs

Over Koning Willem I College

Naam school
Koning Willem I College
Contactpersoon
Dhr. Van Nistelrooij
Plaats
Den Bosch
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving
Het Koning Willem I College is een vooruitstrevend Regionaal Onderwijs Centrum (ROC) voor middelbaar beroepsonderwijs, vervolgonderwijs en educatie. We zijn een echt Community College, een bruisend middelpunt van binnen- en buitenschoolse activiteiten die het leren bevorderen en met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Het college biedt je gelegenheid om ambities vorm te geven binnen een plezierige, inspirerende en informele werkomgeving. Dat dit door medewerkers zo wordt ervaren, blijkt Uit de medewerkerstevredenheidsonderzoeken die regelmatig gehouden worden. In 2015 is het college vanuit “het beste werkgeversonderzoek” verkozen tot beste onderwijswerkgever en behaalden we de 6de plaats van beste werkgevers in het land. Het Koning Willem I College hecht veel belang aan de kwaliteit van de medewerkers. Zij worden beschouwd als professionals en krijgen optimale kansen om zich (verder) te ontwikkelen.

Onze Missie
Het succes van de student is de reden van ons bestaan

Onze Visie
Gewoon een goede school

Onze Kernwaarden
· Wij zijn een community college
· Wij spreken alle talenten aan
· Wij voeden creatief denken
· Wij verleggen grenzen
· Wij gaan voor een betere wereld
 
Bijzonderheden

Vacature

Functietitel
Leraar Nederlands en Loopbaan & Burgerschap 
Plaatsingsdatum
29-8-2018
Met ingang van
01-11-2018
Referentienummer
20180803
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8
Aantal uren
17,6
Omschrijving
Wil jij jouw passie voor de Nederlandse taal overbrengen op de technici van morgen? Ben jij in staat om boeiende lessen Nederlands en Loopbaan en Burgerschap te verzorgen? Dan ben jij wellicht de juiste kandidaat.

De Middelbare Techniek School (MTS) biedt technische opleidingen aan op verschillende locaties in de omgeving ’s-Hertogenbosch en daarbuiten. Onze MTS verzorgt opleidingen voor ongeveer 1450 BOL- en BBL-studenten en doet dat met ruim 60 medewerkers. Er is een grote verscheidenheid aan opleidingen binnen de richtingen Elektrotechniek, Installatietechniek, Metaaltechniek, Procestechniek, Koude Techniek en Hightech Metalektro. Er wordt hoofdzakelijk lesgegeven op de Techniek Campus aan de Onderwijsboulevard, alsmede op de buitenlocaties van MTS in ’s-Hertogenbosch en daarbuiten.

Voor deze afdeling zijn we voor 32 uur per week op zoek naar een gemotiveerde, collegiale en bevlogen Leraar Nederlands en Loopbaan en Burgerschap.

Taakomschrijving
 • De leerlingen op een plezierige en effectieve wijze lesgeven, afgestemd op hun opleiding, leerwensen en beginniveau.
 • Het begeleiden van leerlingen op school en/of in de praktijk.
 • Het samenstellen van leer- en oefenmateriaal en van de les- en leermethode, alsmede de begeleiding en beoordeling van werkstukken en afstudeerprojecten.
 • Het leveren van een bijdrage aan het samenstellen van onderwijsprogramma’s, het ontwikkelen van voorstellen voor (onderwijs)vernieuwing en de advisering van het management op dat gebied.
 • Een bijdrage leveren aan de afstemming van het proces m.b.t. toetsing en examinering alsmede het leveren van een bijdrage aan de toetsontwikkeling.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
ja
Functie-eisen
Kennis
 • Kennis van en ervaring met de vakgebieden en de bedrijfspraktijk.
 • Algemene theoretische kennis van pedagogische en didactische methoden en technieken.
Vaardigheden
 • Vaardig in het overdragen van kennis.
 • Vaardig in het begeleiden en motiveren van leerlingen en het opzetten van onderwijsprogramma’s.
 • Vaardig in het toepassen van didactische methoden en technieken.
Opleidingseisen
 • Afgeronde tweedegraads lerarenopleiding Nederlands of
 • PABO-diploma, aangevuld met de Minor ‘inleiding docent Nederlands’ en de bereidheid om de volledige tweedegraads bevoegdheid te behalen of
 • PABO-diploma, met de bereidheid om het interne opleidingstraject Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG) te behalen (samenwerking met Fontys Hogescholen).

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB of 9
Arbeidsvoorwaarden
 • Het maximum salaris dat bij de aanstelling hoort is € 4019,- bruto op basis van een fulltime betrekking.
 • Indien er sprake is van een ontwikkeltraject dan bedraagt het maximale aanvangssalaris € 3610,- bruto op basis van een fulltime aanstelling (schaal 9).
 • Verder biedt het Koning Willem I College uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en kan er gerekend worden op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een aantrekkelijke vakantieregeling en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op een nader te bepalen datum.
 
Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer René van Uden (afdelingsdirecteur) via telefoonnummer 073-6249551.
 
Reageren
Via de knop 'Solliciteer' voor 25 oktober 2018.
Te richten aan:
Dienst HRM
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.