Vacature Bevoegd Docent Nederlands in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht

Onderwijs

Over EuroCollege Hogeschool

Naam school
EuroCollege Hogeschool
Contactpersoon
Dhr. van 't Oever
Plaats
Amsterdam, Rotterdam en Utrecht
Type onderwijs
Particulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving
EuroCollege
Bij alles wat wij doen geloven wij in het doorbreken van het doen en laten in het in Nederland gangbare onderwijs. Wij geloven in anders denken en doen.
Wij doorbreken het gangbare door ons onderwijs te combineren met passie, inspirerende begeleiding en het aanbrengen van uitdagingen die ervoor zorgen dat onze studenten aangezet worden om het maximale te halen uit zichzelf en hun omgeving.
Wij laten jonge mensen inzien en ervaren dat je tot het uiterste kunt gaan om succes af te dwingen en op die manier het maximale uit zichzelf te halen en zichzelf te overtreffen.
Daarbij krijgen zij lessen en onderwijs van de besten.
 
EuroCollege is een kleinschalige particuliere Hogeschool in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Wij bewegen ons in het upmarket segment en leiden ouderwets en gedisciplineerd op. Volgens een intensieve begeleidingsaanpak stimuleren wij onze studenten om het uiterste uit zichzelf te halen. Wij stimuleren onze studenten om hun grenzen te verleggen in prestaties, in denken en doen.
De bachelor en mbo opleidingen zijn versneld en begeleid. Ons aanbod richt zich op de volgende bachelor studies:
 • Hospitality & Evenementen Management®
 • International Hotel & Hospitality Management®.
 • International Business & Entrepreneurship®
 
En twee mbo niveau 4+ opleidingen:
 • Evenementen & Hotelmanagement®
 • International Business & Sales®

Vacature

Functietitel
Bevoegd Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
9-8-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
Aantal uren
4 - 12
Omschrijving
Bent u iemand die graag zijn passie voor de Nederlandse taal overdraagt aan nieuwsgierige jongeren? Bent u een daadkrachtige taaldocent die het best functioneert in een resultaatgerichte omgeving? Wilt u jongeren inspireren en bijdragen aan hun toekomst?
 
EuroCollege maakt graag kennis met professionals die onze mbo-studenten de fijne kneepjes van het vak bijbrengt in:
 
Nederlands (mbo)
 
Over de functie
Voor aankomend schooljaar hebben wij de volgende vacature: Docent Nederlands voor onze vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. U gaat lesgeven aan onze mbo studenten in de versnelde niveau 4+ opleidingen in Evenementen & Hotelmanagement of International Business & Sales. De omvang van de vacature is nog bespreekbaar.
 
Nederlands spreken we de hele dag. Het is onze moedertaal. We hebben onze eigen taal nodig om goed te functioneren. We laten met ons taalgebruik, zowel mondeling als schriftelijk, een visitekaartje van onszelf achter. De studenten geloven dat echt wel maar hebben u nodig om het belang van Nederlands te begrijpen en in te zien.
 
Mbo-studenten dienen zich de verschillende vaardigheden voor Nederlands eigen te maken op niveau 3F. Door het niveau en de versnelde programma’s, wordt veel van de studenten gevergd. U ziet het als uw persoonlijke uitdaging om de studenten hiervoor op te leiden. U leert de studenten lezen en schrijven, maar ook om zich professioneel te kunnen presenteren en profileren. U doet dit op een bedrijfsmatige en professionele manier die aansluit op het toekomstig beroep van onze studenten. De inkleuring van het vak is afhankelijk van de opleiding, waardoor affiniteit met het betreffende beroepsprofiel noodzakelijk is.
U geeft inzicht in de meerwaarde van een goede beheersing van de Nederlandse taal en u laat zien welke rol taal speelt binnen de hotellerie, de evenementenindustrie, respectievelijk het ondernemerschap.
U bent de inspirator waardoor het vak gaat leven voor de studenten. U bent het rolmodel en het voorbeeld voor de student. U verbindt uw praktijkervaring met de lesstof in het voorgeschreven lesboek.
 
Omvang en inhoud van de functie
Afhankelijk van het aantal groepen waar u les aan geeft, gaat het in de periode september tot en met december 2018 om minimaal één en maximaal twee dagdelen per week. Vanzelfsprekend met de intentie om dit voort te zetten in het nieuwe jaar.
 
Als docent Nederlands geeft u les op een school met een unieke visie op opleiden. Op het mbo bestaan de groepen uit maximaal 15 studenten. Wij werken met boeken, de studenten studeren meer dan 40 uur per week. Wij stellen eisen aan kleding en omgangsvormen en wij stellen eisen aan prestaties: “deadline is deadline” en “no pain, no gain”. De prestaties liggen dan ook hoog. Daarnaast maakt u onderdeel uit van een netwerk van professionals en die, net als u, voor een beperkte omvang hun expertise delen op EuroCollege. Het is belangrijk dat u begrijpt dat EuroCollege geen ‘gewone’ school is. De lessen zijn geen ‘spel’, maar een professionele voorbereiding op het toekomstig beroep.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wij vragen van u dat u
 • in staat bent om gemakkelijk te improviseren en de lesstof aan te laten sluiten bij de toekomstige beroepspraktijk van de student
 • boven de stof staat en een handige didacticus bent; u wisselt behendig en effectief met korte oefeningen, snelle bespreking en interactieve werkvormen
 • gemakkelijk kunt switchen van “waarom doen we dit?” naar “hoe doen we dit?” en omgekeerd
 • goed kunt uitleggen waarom oefeningen gedaan moet worden, ook als deze niet (volledig) aansluiten bij de leerstof, zoals bijvoorbeeld de voorbereiding op het Centraal Examen
 • er zichtbaar plezier in heeft om te werken met jonge mensen die ondernemend en doelgericht zijn
 • de humor kunt inzien van pogingen tot uitdagen en daar gemakkelijk op reageren, bijvoorbeeld door weer de aansluiting te maken met hun toekomstperspectief
 • iedere minuut van uw les belangrijk maakt door goed te weten waar u naartoe wilt en goed te weten wie u voor u heeft
 • ervoor zorgt dat u uw lessen belangrijk maakt door de studenten belangrijk te maken! Dan vinden zij het vak in ieder geval iets belangrijker en krijgt u hen makkelijker mee
 • uw reistijd tot de vestiging bedraagt niet meer dan 45 minuten
 
Functie-eisen
 • Vakman/vrouw
 • U staat achter onze werkwijze (zie ook eurocollege.nl)
 • Minimaal wo-opleiding
 • Ruime praktijkervaring in evenementen/horeca of international business/sales
 • Gestructureerd in denken en werken
 • Sociaal vaardig
 • In staat om tentamens te maken
 • Zelfstandig professional
 • VOG verklaring
 
 

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Over de school
Bij alles wat wij doen geloven wij in het doorbreken van het doen en laten in het in Nederland gangbare onderwijs. Wij geloven in anders denken en doen.
Wij doorbreken het gangbare door ons onderwijs te combineren met passie, inspirerende begeleiding en het aanbrengen van uitdagingen die ervoor zorgen dat onze studenten aangezet worden om het maximale te halen uit zichzelf en hun omgeving.
Wij laten jonge mensen inzien en ervaren dat je tot het uiterste kunt gaan om succes af te dwingen en op die manier het maximale uit zichzelf te halen en zichzelf te overtreffen. Daarbij krijgen zij lessen en onderwijs van de besten.
 
EuroCollege
EuroCollege is een kleinschalige particuliere Hogeschool in Amsterdam, Rotterdam en vanaf collegejaar 2018 - 2019 ook een vestiging in Utrecht. Onze locaties zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij bewegen ons in het upmarket segment en leiden ouderwets en gedisciplineerd op. Volgens een intensieve begeleidingsaanpak stimuleren wij onze studenten om het uiterste uit zichzelf te halen. Wij stimuleren onze studenten om hun grenzen te verleggen in prestaties, in denken en doen.
 
De bachelor en mbo opleidingen zijn versneld en begeleid. Ons aanbod richt zich op de volgende bachelor studies:
 • Hospitality & Evenementen Management®
 • International Hotel & Hospitality Management®.
 • International Business & Entrepreneurship®
 
En twee mbo niveau 4+ opleidingen:
 • Evenementen & Hotelmanagement®
 • International Business & Sales®
 
U wordt ingezet binnen de modelovereenkomst overeenkomstig de wet DBA
Registratie in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs
 
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Geïnteresseerd?
Als u zich kunt vinden in bovenstaande, en alleen als u aan het gewenste profiel voldoet en graag op een uitdagende en bevredigende manier wilt bijdragen aan het opleiden van ambitieuze studenten aan één van de beste hogescholen in Nederland, dan maken wij graag kennis met u.
 
Indien u niet kunt voldoen aan de wet DBA, kunt u contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.
 
Reageren
Wij behandelen alleen reacties die voorzien zijn van cv en een uitgebreide motivatiebrief waarin uw passie voor het vak duidelijk in naar voren komt. Vermeld in uw onderwerp duidelijk voor welke vestiging u solliciteert.
 
U kunt uw sollicitatie per mail versturen naar vacature@eurocollege.nl en richten aan de heer J.R. van 't Oever, Manager onderwijs en examinering.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.