Vacature Gedragswetenschapper, OOV in Rotterdam

Onderwijs

Over Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Naam school
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Contactpersoon
Mevr. Recruitment
Plaats
Rotterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal, Praktijkonderwijs
Sector
Speciaal (Basis) Onderwijs
Beschrijving
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs is de expert voor jeugdigen met complexe gedragsproblemen. Met innovatieve onderwijskundige, pedagogische en didactische methodieken stimuleert Horizon jongeren en hun ouders om zelf de regie over hun leven te (her)pakken. Horizon Onderwijs (1850 leerlingen) telt 23 SO / VSO scholen in heel Zuid-Holland, van Alphen aan den Rijn tot Oostvoorne. Er is ook een locatie in Harreveld. Op onze scholen krijgen leerlingen in de leeftijd van 4 - 23 jaar in kleine klassen individueel gericht onderwijs op VMBO niveau of hoger of praktijkonderwijs. Ons doel is leerlingen te stimuleren richting actief burgerschap via vervolgonderwijs, het behalen van een diploma of certificaat of toeleiding naar de arbeidsmarkt.

Bij Horizon bieden we je een uitdagende, leerzame functie bij een dynamische organisatie. In samenwerking met de mede-professionals op jouw locatie haal je het meest optimale uit de leerling. We hechten veel waarde aan jouw ontwikkeling en bieden hiervoor trainingen aan via onze Horizon Academie, zoals Persoonlijk Meesterschap, Gezamenlijk Gezag en Veilig Vakmanschap. Via deze trainingen werk je aan je eigen ontwikkeling, zodat je steeds voorbereid bent op de maatschappelijke veranderingen die onze doelgroep en passend onderwijs met zich meebrengen.
Bijzonderheden
-

Vacature

Functietitel
Gedragswetenschapper, OOV 
Plaatsingsdatum
25-7-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,5
Omschrijving
Onderwijs Opvang Voorziening (OOV) te Gouda
Voor leerlingen waarmee het even minder goed gaat op de eigen middelbare school, heeft Horizon i.s.m. het regionale samenwerkingsverband  een Onderwijs Opvang Voorziening (OOV). Op de OOV volgt de leerling onderwijs en werkt hij aan (gedrags)ontwikkeling samen met een trajectbegeleider en een jeugdhulp-coach. Het uiteindelijke doel is dat leerlingen een nieuwe kans krijgen, bij voorkeur op hun eigen school of anders op een andere, beter passende onderwijsplek. De OOV biedt deze ondersteuning aan ±120 leerlingen per jaar in Alphen a/d Rijn, Schoonhoven en Gouda.  
 
Voor het nieuwe schooljaar zijn we op zoek naar een gemotiveerde en ondernemende:
 
Gedragswetenschapper
Onderwijs Opvang Voorziening
0,5 FTE (Maandag, donderdag en halve dag op dinsdag)

 
Wat ga je doen?
Als gedragswetenschapper ben je mede-ontwikkelaar van het beleid met betrekking tot leerlingenzorg en plaatsing van leerlingen. Ook houd je je bezig met het verrichten van psychodiagnostisch en orthodidactisch onderzoek. Je onderhoudt contacten met het leerlingen, ouders/verzorgers, samenwerkingsverband en mede-professionals. Je begeleidt en coacht de trajectbegeleider en jeugdcoaches en stuurt hen aan m.b.t. de gedrag- en schoolontwikkeling van de leerling en het betrokken netwerk. Je houdt overzicht over de trajecten en de verslaglegging hiervan en leidt de leerlingbespreking.
 
Wie ben jij?
Om jouw functie zo goed mogelijk te vervullen, breng je ervaring en kennis mee:
  • Je bent in het bezit van een diploma op academisch niveau, zoals orthopedagogiek of ontwikkelingspsychologie met didactische aantekening;
  • Je hebt affiniteit of relevante ervaring met jongeren met vergelijkbare problematiek;            
  • Van nature streef je naar verbinding, optimale samenwerking en het overdragen van kennis;
  • In de hectiek van het werkveld stel jij de juiste prioriteiten en blijf je innovatief denken;
  • Je beschikt over de juiste instelling;
  • Als persoon ben je een doorzetter, flexibel, enthousiast en sta je stevig in je schoenen.
 
 
Wat mag je van ons verwachten?
Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van één jaar. Bij Horizon bieden we je een uitdagende, intensieve functie bij een dynamische organisatie. De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao Primair Onderwijs en de functie  is ingeschaald in schaal 11 (max. €4.509 o.b.v. een 40-urige werkweek). Daarnaast zijn er aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering) en kun je je volop blijven ontwikkelen door middel van diverse trainingen.
 
Heb je nog vragen?
Voor meer informatie kun je vanaf 23 augustus contact opnemen met Bastianne Krijgsman, schoolleider, via telefoonnummer 0623394301. Meer informatie is ook terug te vinden op de website www.onderwijsopvangvoorziening.nl  
 
Solliciteer!
Wil jij graag het verschil maken voor een doelgroep die extra aandacht nodig heeft? Solliciteer! Je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag uiterlijk 29 augustus 2018. Klik hier om te solliciteren.
 
Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.
 
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.