Vacature Leesconsulent PO & VO in Nijverdal

Onderwijs

Over Rijnbrink

Naam school
Rijnbrink
Contactpersoon
Mevr. Oldenampsen
Plaats
Nijverdal
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Jenaplan, Speciaal, Particulier, Vrijeschool, Praktijkonderwijs, Rebound, OGO
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Wie zijn wij
Rijnbrink is een Provinciale Ondersteunings Instelling voor Bibliotheken in Gelderland en Overijssel. We zijn maatschappelijk betrokken en gaan altijd uit van de kracht van de samenleving. Wij werken voor en met maatschappelijke organisaties zoals Bibliotheken en culturele instellingen. Ook maken lokale en provinciale overheden gebruik van onze denk- en daadkracht.

Wij werken samen met Bibliotheken en culturele organisaties aan een leefbare samenleving waaraan iedereen kan meedoen. Wij geloven in een leefbare samenleving waaraan iedereen kan meedoen. We zijn ervan overtuigd dat goed geïnformeerd zijn, beschikken over basisvaardigheden als taal en gebruik van media en alle vormen waarin wij ons cultureel uiten, essentieel zijn om in verbinding te zijn én te blijven met de samenleving. Wij zien Bibliotheken als een onmisbare, verbindende schakel hierin. Daarom zetten we ons samen met Bibliotheken en culturele organisaties iedere dag met passie voor in.
Bibliotheken en culturele organisaties spelen een onmisbare rol in het mogelijk maken van een leefbare samenleving. Als Provinciale Ondersteunings Instelling voor Gelderland en Overijssel zetten we ons dan ook in voor Bibliotheken en culturele organisaties in beide provincies. We adviseren en ondersteunen hen op diverse gebieden, waaronder educatie, cultuur, samenleving en advies en bedrijfsvoering. 

Wij zijn gevestigd in Arnhem en Nijverdal.

Vacature

Functietitel
Leesconsulent PO & VO 
Plaatsingsdatum
23-7-2018
Met ingang van
z.s.m.
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Aantal uren
24
Omschrijving
“Als enthousiaste en verbindende leesexpert, ga jij denken en doen met elkaar verbinden.”
 
Wat ga je doen
Als leesconsulent maak je deel uit van het team dat verantwoordelijk is voor de dienstverlening aan de doelgroep van 0-18 jaar. Je werkt intensief samen met het onderwijs onder de noemer “de Bibliotheek op school” (dBos). dBos is een landelijke aanpak waarin bibliotheek en (voor) school structureel, planmatig en opbrengstgericht samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. dBos heeft een vraaggerichte aanpak. In gesprek met docenten en pedagogisch medewerkers onderzoek je de vraag en ontwikkel je acties op maat. 
 
Samen met ons werk je aan:
 • De implementatie, advisering en uitvoering van leesbevorderingsactiviteiten en –projecten;
 • Het ontwikkelen en uitvoeren van beleid en de advisering hierin naar scholen;
 • Verzorg je een aantrekkelijke collectie op de scholen;
 • Een blijvende verbetering en vernieuwing van de dienstverlening;
 • Een goede duurzame samenwerking tussen Bibliotheek, onderwijs en andere instellingen (waaronder voorschoolse instellingen, culturele instellingen, het Taalpunt en de VoorleesExpress).
 • Opvolging regionaal en landelijk jeugdbeleid in bibliotheken.
Waar ga je werken
Als Leesconsulent ga je aan de slag bij de Bibliotheek Salland. Een Bibliotheek die volop in ontwikkeling is en veel samenwerkt met maatschappelijke partners. Je werkt hier in een klein team met een informele en open werksfeer waar de lijntjes kort zijn. Je zult dan ook een groot deel van je werkzaamheden zelfstandig oppakken.
 
Rijnbrink
De bibliotheek is je materiele werkgever die het juridisch werkgeverschap heeft uitbesteed aan Rijnbrink (de provinciale serviceorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel). Zij biedt advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk Bibliotheekwerk. Rijnbrink is werkgever voor 23 Bibliotheken in Overijssel en Gelderland.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Jij bent
 • Een leesconsulent die verantwoordelijk is voor de dienstverlening in de doorgaande leeslijn 0-18 jaar en weet deze samenwerking te bevorderen;
 • Een sensitieve persoonlijkheid die goed in- en extern kan samenwerken, die de vraag juist weet op te halen én weet te vertalen naar concrete acties;
 • Een daadkrachtige organisator en netwerker;
 • Iemand die zichzelf altijd de vraag stelt: “Wat hebben we nodig om álle kinderen te laten lezen? 
 
Jij hebt
 • Hbo werk- en denkniveau met een passende hbo-opleiding. Ervaring in het voortgezet onderwijs en een lesbevoegdheid is een pré;
 • Kennis van leesbevordering en media-educatie;
 • Een goede mix van flair en lef;
 • Innovatief vermogen en je bent flexibel en resultaatgericht;
 • Zelfstandige werkhouding. 
  Daarnaast ben je ondernemend, weet je denken en doen met elkaar te verbinden. Je hebt de communicatieve vaardigheden om een gesprekspartner te kunnen zijn op verschillende niveaus. En niet te vergeten: je hebt een hart voor taal, lezen, mediawijsheid en onderwijs en kunt niet wachten je hiervoor in te zetten.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
 • Salaris op basis van schaal 8 van de CAO Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 2.603,00 en max. € 3.336,00 bij 36 uren p.w.);
 • Uitdagend werk waarin je echt van betekenis kunt zijn;
 • Prima arbeidsvoorwaarden zoals een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, een eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken (POB);
 • Tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Enthousiast over de vacature?
Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 09 september 2018 via de sollicitatiebutton.
 
Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Sabine Tielenius Kruythoff,  Programmamanager Jeugd, via 0572-363639. Sabine is bereikbaar ná 31 augustus.
 
De eerste gesprekken vinden plaats op 21 september 2018.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.