Vacature Docent Nederlands in Hoorn

Onderwijs

Over Clusius College Hoorn mbo

Naam school
Clusius College Hoorn mbo
Contactpersoon
Afdeling Werving
Plaats
Hoorn
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving

De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidende) groene beroepsonderwijs. Met vestigingen in Alkmaar, Amsterdam, Castricum, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend, Schagen en Grootebroek zijn we een grote speler in het Noord-Hollandse VMBO en MBO-onderwijs.

Onze missie luidt: "Het Clusius College: groen licht voor succes in een dynamische wereld". Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Voor de komende jaren zijn belangrijke speerpunten geformuleerd met daaraan gekoppeld concrete doelstellingen. Deze zijn onder andere; werken aan een duidelijke positionering, kwalitatief hoogwaardig onderwijs, verdere professionalisering van de organisatie.

Wist u dat het onderwijs dat gegeven wordt op de vestigingen van het Clusius College uniek is in Noord-Holland en dat er in heel Nederland maar 13 instellingen zoals het
Clusius College zijn?

Het Clusius College heeft op 8 plaatsen in Noord-Holland een vmbo-vestiging die een ’groen karakter ’ hebben. Kinderen die op de basisschool een vmbo-advies krijgen, kunnen hier op verschillende niveaus hun vmbo-of mbo-diploma halen. De vestigingen van het Clusius College zijn nog relatief kleinschalig, waardoor er veel aandacht is voor de ontwikkeling van onze leerlingen en studenten. Voor een vervolgstudie kunnen leerlingen met een vmbo-diploma van het Clusius College nog alle kanten op. Omdat het een brede opleiding is, kunnen zij net zo makkelijk naar een ROC als een studie vervolgen bij één van de mbo-opleiding bij het Clusius College. In Alkmaar, Hoorn en Schagen worden bij het Clusius College naast vmbo- ook mbo-opleidingen verzorgd.

Naast alle gewone algemeen vormende vakken besteedt het Clusius College op het mbo en in ons vmbo onderwijs, bijzondere aandacht aan natuur, leefomgeving, milieu, duurzaamheid, gezond leven en ondernemerschap. Er wordt daarbij gewerkt met dieren, planten, bloemen (design) en voeding. We kunnen met recht spreken van een ’groene’ opleiding.

Werken bij het Clusius College
De sfeer bij het Clusius College is beslist anders dan in een doorsnee VO of MBO-instelling. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving. Dit vind je terug in de sfeer op onze scholen, alleen al door de aanwezigheid van dieren, planten bloemen in en bij de scholen. Tot het Clusius College behoren 8 vestigingen verspreid over Noord-Holland boven het IJ. Met vestigingen in Amsterdam, Alkmaar, Castricum, Grootebroek, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend en Schagen zijn we een speler van formaat. De omvang van de vestigingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan veilige werk- en leeromgeving. Je kent elkaar en je kent de leerlingen of studenten.
Leerlingen, studenten en medewerkers worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en succes te ervaren in hun ontwikkeling, opleiding of werk. Onze medewerkers zijn bevlogen en voelen zich betrokken bij het Clusius College.

We werken samen met ROC van Kop van Noord-Holland door gezamenlijk opleidingen te organiseren en door onze samenwerking op het gebied van bedrijfsopleidingen in de Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Kortom als het gaat om doorstroming naar een andere werkplek dan zijn er bij ons mogelijkheden genoeg.

Om een goede eerste indruk te krijgen van onze scholen, het opleidingsaanbod en ervaringen van leerlingen en studenten verwijzen we graag naar onze website.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
20-7-2018
Met ingang van
1 november 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 fte
Omschrijving
De wereld van het Clusius College is de wereld van het (voorbereidend) groen beroepsonderwijs. Met acht vestigingen zijn we een speler van formaat in het Noord-Hollandse vmbo- en mbo-onderwijs. De organisatie telt in totaal ongeveer 5.800 leerlingen en studenten en circa 750 medewerkers. De omvang van de vestingen is verschillend, maar gemiddeld hebben wij relatief kleine scholen. Dat werkt prettig en draagt bij aan een veilige werk- en leeromgeving. Ons onderwijs onderscheidt zich door aandacht voor natuur, duurzaamheid, voeding en leefomgeving.
  
Voor onze vestiging in Hoorn (mbo) zijn we per 1 november 2018 op zoek naar een DOCENT Nederlands (0,6 fte).
 
Wat ga je doen?
Als docent Nederlands ga je lesgeven aan studenten van het mbo. Je verzorgt lessen op het gebied van het vak Nederlands en bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Je weet de lesstof goed over te brengen en je begeleidt en coacht studenten bij hun leerdoelen. Je onderhoudt contacten met ouders en/of verzorgers over de voortgang. Daarnaast zorg je voor een veilige leeromgeving en ben je in staat om het maximale uit een student te halen.
 
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Wat breng je mee?
  • Je bent in het bezit van een tweedegraads bevoegdheid Nederlands of je bent studerend hiervoor;
  • Je beschikt over goede pedagogische en didactische vaardigheden;
  • Je hebt affiniteit met studenten in de leeftijdscategorie vanaf 16 jaar;
  • Ervaring met lesgeven is gewenst.
Je past goed binnen het Clusius College als je je thuis voelt in een werkomgeving waar we met de leerlingen/studenten bezig zijn met natuur, milieu en duurzaamheid. Je bent enthousiast, oplossingsgericht en bovenal een teamspeler. Onderwijsvernieuwingen volg je op de voet en je bent vaardig met nieuwe (interactieve) media.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB-schaal, cao mbo
Arbeidsvoorwaarden
Ons aanbod
Een leuke en dynamische werkomgeving met bevlogen en betrokken collega’s. Een werkplek waar veel aandacht is voor de natuurlijke leefomgeving en duurzaamheid. De functie is gewaardeerd in schaal LB cao mbo, maximaal € 4.019,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van jouw profiel en ervaring. Daarnaast biedt het Clusius College aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering en een aanvullende ziektekostenregeling.
 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Interesse
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Anke van Kruijssen, teamleider, telefoonnummer: 0229-25 94 84 of 06-20 44 20 04.
 
Je wordt verzocht je sollicitatiebrief te richten aan mevrouw E.H.M. Welbedacht-Portegies, vestigingsdirecteur.
 
Solliciteren kan tot 29 augustus 2018 door het aanklikken van de link in de vacature die te vinden is op www.clusius.nl/organisatie/werken-bij  onder de knop “Vacatures”.
 
De vestigingen van het Clusius College zijn gesloten in de periode van 23 juli tot en met 2 september 2018. In week 36 zullen wij terugkomen op uw sollicitatie. Tot die tijd zult u, behalve een ontvangstbevestiging, geen reactie ontvangen op uw sollicitatie.
 
Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.