Vacature Docent Nederlands 2e graads in Driehuis

Onderwijs

Over Ichthus Lyceum

Naam school
Ichthus Lyceum
Contactpersoon
Dhr. ir. D.A. Volmer
Plaats
Driehuis
Denominatie
Algemeen bijzonder
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
Het Ichthus Lyceum in Driehuis is een bloeiende school voor gymnasium-, atheneum- en havo-onderwijs. Ruim 1.200 leerlingen volgen onderwijs op het Ichthus Lyceum en dat aantal zal nog licht groeien. Sinds 2009 beschikt de school over een Technasium en is daarvoor ook officieel gecertificeerd. We beschikken over een fraai en modern gebouw, gelegen tegenover sportvelden en op loopafstand van station Driehuis.

Het Ichthus Lyceum is een school op algemeen christelijke grondslag. Dit komt tot uiting in de wijze waarop leerlingen en medewerkers elkaar respecteren en ruimte geven voor persoonlijke ontwikkeling. Ons onderwijs gaat dan ook uit van waarden, waarmee we onze leerlingen niet alleen toerusten met kennis voor een vervolgopleiding, maar hen ook begeleiden in hun ontwikkeling tot zelfbewuste en verantwoordelijke jongvolwassenen. We leggen daarbij de lat voor de leerlingen én voor onszelf hoog.

Onze onderwijsresultaten zijn goed (zie de vensters voor verantwoording). Tegelijk staan we aan de vooravond van een transitieperiode, van het klassikale onderwijsstelsel met een standaard vakkenaanbod naar meer maatwerk voor leerlingen. Wij hebben al mooie maatwerktrajecten voor leerlingen, onder andere in ons Ichthus Top Talent aanbod. Daarnaast voeren we pilots uit met verrijkt vwo, waarbij leerlingen een of meerdere vakken versneld doorlopen. Ons doel is om onze leerlingen nog beter te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Natuurlijk brengt dat nieuwe uitdagingen mee, zoals op het gebied van roostering en inrichting van de leerruimtes.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graads 
Plaatsingsdatum
18-7-2018
Met ingang van
1 september 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
max 0,7
Aantal uren
ongeveer 17
Omschrijving


Het Ichthus Lyceum zoekt per 1 september 2018 een

ERVAREN DOCENT NEDERLANDS (2e graads)       

Het betreft een betrekking van ongeveer 17 lesuren.
Onze voorkeur gaat uit naar een docent die niet alleen ruime ervaring heeft met het geven van lessen in de onderbouw van het havo en vwo, maar ook vanuit een innovatieve grondhouding bereid is om het onderwijs voor het vak Nederlands op het Ichthus Lyceum verder te ontwikkelen en te verbeteren. Op de hoogte zijn van recente inzichten op het gebied van taalonderwijs is belangrijk. In de praktijk kunt u een goede woordenschatdidactiek hanteren, het begrijpend leesniveau van leerlingen op een hoger niveau brengen, goed differentiëren en als een coach met de leerlingen optrekken in hun leerproces. U bent in staat leerlingen te begeleiden bij hun leerproces en kritisch en constructief feedback en feedforward te geven. 


  
  
  
  
  

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads of Leraar in opleiding
Functie-eisen
Als u in het bezit bent van een 2e graads bevoegdheid, of in de laatste fase van de opleiding hiervoor, en ervaring heeft in het geven van lessen in de onderbouw van havo en vwo, nodigen we u van harte uit te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Salariering, afhankelijk van ervaring in schaal LB van de cao-vo

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie

Uw sollicitatie kunt u per email richten aan mevrouw A. Schoots, sectievoorzitter vakgroep Nederlands. Ook voor vragen m.b.t. deze vacature kunt u bij haar terecht. Wij verwachten uw sollicitatie zo spoedig mogelijk maar uiterlijk op 3 september 2018 te ontvangen via a.schoots@ichthuslyceum.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.