Vacature Docent Nederlands 2e graad in Berkel en Rodenrijs

Onderwijs

Over Melanchthon Berkroden

Naam school
Melanchthon Berkroden
Contactpersoon
Mevr. Grüteke
Plaats
Berkel en Rodenrijs
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo
Beschrijving
Melanchthon is een christelijke scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs met vestigingen in Rotterdam, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Het onderwijs is een boeiende wereld die meer dan ooit in beweging is. Dat geldt zeker ook voor Melanchthon, met vestigingen in de grootstedelijke omgeving en in groeigebieden. De sfeer op onze school is te karakteriseren als dynamisch, warm, mensgericht. Ieder team heeft zijn eigen karakteristiek, maar de betrokkenheid is op alle vestigingen en in alle teams groot. Hieronder willen we in enkele woorden duidelijk maken wat werken bij Melanchthon zo plezierig maakt.

Introductieprogramma:
Een nieuwe medewerker op Melanchthon start met een introductieprogramma.

Coaching:
Melanchthon leidt jonge docenten op via het duale traject samenscholing.nu. Daarin speelt coaching van startende docenten door een ervaren docent/coach een belangrijke rol. Ook (nieuwe) leraren die niet via samenscholing.nu bij ons binnenkomen kunnen gebruikmaken van deze coaching.

Diversiteit:
Net als onze leerlingpopulatie is ook ons medewerkersbestand divers en multicultureel. We kunnen van elkaar leren en elkaar versterken. Ook in leeftijdsopbouw is ons team gevarieerd. Jong en oud zijn welkom!

Ontwikkeling en mobiliteit:
Ons scholings- en ontwikkelingsbeleid biedt volop mogelijkheden; persoonlijke ontwikkeling wordt binnen Melanchthon zeer gestimuleerd.

Bindend en boeiend:
We willen dat ons onderwijs bindend en boeiend is. Dat mes snijdt voor medewerkers aan twee kanten: de uitdaging om de leerlingen te blijven boeien en de kans om zelf ook steeds geboeid te blijven.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 2e graad 
Plaatsingsdatum
18-7-2018
Met ingang van
1-11-2018
Referentienummer
MBR12
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.8
Omschrijving
Melanchthon Berkroden is per 1-11-2018 op zoek naar een enthousiaste en tweede graads bevoegde docent Nederlands. Het betreft een tijdelijke aanstelling (uiterlijk tot en met 31-7-2019) in verband met ziektevervanging. De lessen worden gegeven in zowel de onder- als de bovenvouw. Voor ons is ervaring in VMBO-bovenbouw een pré. Inschaling wordt bepaald op basis van de CAO VO.
 
Melanchthon Berkroden is in 2008 gestart als 2e vmbo-vestiging van Melanchthon in Lansingerland. Het onderwijs vindt plaats in grotere en kleinere groepen die variëren in samenstelling. Brede vorming, ontwikkelen van een goede werkhouding en aanleren van vaardigheden in competentiegericht onderwijs zijn speerpunten. Ook wordt de samenhang tussen de vakken laten zien. Het onderwijs is praktisch en afwisselend en zowel gericht op zelfstandigheid als op samenwerken.

Het team bestaat uit zo’n 55 medewerkers die onderwijs verzorgen voor 570 leerlingen. Berkroden biedt de opleidingen bbl, kbl en gl met intersectorale programma’s. De vestiging is gevestigd in een gloednieuw gebouw met veel ruimte voor diverse werkvormen en praktijkvakken. De slogan van Melanchthon Berkroden is “Bewust de wereld in”: leerlingen doen vooral heel veel en kiezen zelf hun WereldPlan: Brains, Bord & Body, Bellissimo of Beau Monde. Iedere dag ontdekken ze iets van de wereld: dichtbij en veraf.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
  • Opleiding: Nederlands 2e graad bevoegdheid
  • Start per 1-11-2018
  • 0.8 FTE
  • Affiniteit en ervaring met de doelgroepen
  • Inschaling conform CAO VO

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling conform CAO VO
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.