Vacature Docent Nederlands op vervanging in Capelle aan den IJssel

Onderwijs

Over IJsselcollege

Naam school
IJsselcollege
Contactpersoon
Mevr. A. Wooning
Plaats
Capelle aan den IJssel
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Het Nieuwe IJsselcollege, met uitdagend, boeiend en hedendaags onderwijs in een nieuw gebouw .

Het Nieuwe IJsselcollege werkt vanuit de kernwaarden Dichtbij, Verbinden, Kwaliteit en Bevlogen.
Dichtbij - de leerlingen, bij de maatschappij en in de school bij elkaar;
Verbinden -de school is een afspiegeling van de maatschappij en maakt onderlinge verbanden, verbindt verschillende niveaus;
Kwaliteit - hoog niveau van onderwijs, zodat leerlingen op ieder niveau hun talenten kunnen ontplooien;
Bevlogen - in de school is iedereen, zowel leerling als medewerker, geïnspireerd. Er waait een positieve, frisse wind.
 
Het IJsselcollege is een openbare scholengemeenschap voor Praktijkonderwijs, VMBO, mavo, havo en VWO. Ons praktijkonderwijs is gehuisvest aan de Wiekslag. Aan de Pelikaanweg is een prachtig nieuw pand gebouwd voor de overige leerlingen.
Vanuit het nieuwe gebouw geeft het Nieuwe IJsselcollege innovatief onderwijs:  onderwijs in klassenverband – maar ook onderwijs in verbinding met alle andere verbanden die er op school zijn, tussen de verschillende niveaus. Deze verbinding bereiken we door tijdens niveau-overstijgende projecten verschillende leerlingen met en van elkaar te laten leren. Onderwijs op maat dus, waarbij de leerling aan het roer staat, maar niet losgelaten wordt. In zijn/haar keuzeproces is de begeleiding van de mentor hierin cruciaal. Onderwijs ook, dat in nauw contact staat met het basisonderwijs, met vervolgopleidingen, met maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De blik naar buiten, de ramen open en de verbinding zoeken om de kwaliteit van alles wat in de school gebeurt te bewaken en te bevorderen. Dit alles in een sfeer die veilig is en die bevlogenheid uitstraalt.
 
Het IJsselcollege is onderdeel van de stichting BLICK op onderwijs. Samen met de scholen voor het primair onderwijs biedt het IJsselcollege een doorlopende leerlijn voor leerlingen van 4 tot 18 jaar.
 

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands op vervanging 
Plaatsingsdatum
16-7-2018
Met ingang van
3-9-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,8
Omschrijving
Wat ga je doen
Je gaat lesgeven aan onder- en bovenbouwklassen van vmbo tot vwo. Jij weet deze doelgroep iedere les te boeien door op een afwisselende manier les te geven. Jij vindt het een uitdaging om er voor te zorgen dat iedere leerling jouw vak begrijpt en vol zelfvertrouwen in de klas zit. Je weet een veilig pedagogisch leerklimaat te creëren. Als docent ben je verantwoordelijk voor een goed klassenmanagement, je kunt orde houden en weet de leerlingen voor je te winnen. Je legt verantwoording af aan een afdelingsleider.

Dit bieden wij
Wij bieden je een tijdelijk dienstverband voor de duur van het zwangerschaps-/bevallingsverlof. De functie wordt gehonoreerd conform de cao-vo. Daarnaast hanteren we ook vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. We hebben een reiskostenvergoeding, pensioenregeling en een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering en je kunt gebruik maken van een collectiviteitskorting op een zorgverzekering.

Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Ook daarin willen we initiatieven graag honoreren.

Wie ben jij
Voor het Nieuwe IJsselcollege, locatie Pelikaanweg in Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een docent Nederlands. Heb jij passie voor je vak en ben je pedagogisch sterk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Gedifferentieerd lesgeven op verschillende niveaus is je op het lijf geschreven. Je staat stevig in je schoenen en daarnaast ben je pedagogisch goed onderlegd, een didactisch talent en je staat open voor vernieuwing en ontwikkeling. Je voelt je thuis in een omgeving die continue in beweging is. Onderwijs is continue in beweging en door jouw sturende en motiverende rol als docent ben je in staat een sterke binding met de leerlingen op te bouwen.

Naar elkaar toe, van collega tot collega, geloven wij in respect, vertrouwen en eerlijkheid. Teamspirit begint bij jezelf: initiatieven nemen, elkaar opzoeken, successen delen en vieren, spontane acties en een beetje humor kan ook geen kwaad. Je zoekt actief naar nieuwe wegen, je pakt eigen verantwoordelijkheid en durft beslissingen te nemen. Je geeft energie en je enthousiasmeert! 

Verder nog in het kort:
  • Je beschikt over een lesbevoegdheid binnen het vakgebied van deze vacature;
  • Je beschikt over de volgende competenties: daadkracht, enthousiast, leergierig, proactief en je bent zelfreflectief;
  • Je bent bereid tot verdere professionalisering van jouw sectiegebied en BLICK in z’n geheel en je wilt werken aan schoolontwikkeling vanuit je eigen vakgebied.
Meer informatie en sollicitatie
Herken je je in wat hierboven geschreven is, past dat bij jouw ambities en ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Motiveer jouw ambities en reageer dan via de “solliciteren” button.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met mevrouw M. Dedeci, afdelingsleider, via telefoonnummer 085-1050230 of mail m.dedeci@ijsselcollege.nl.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.