Vacature Kok voor het lesrestaurant in Zaandam

Onderwijs

Over Compaen VMBO

Naam school
Compaen VMBO
Contactpersoon
Mevr. M. Joosten
Plaats
Zaandam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, mavo
Beschrijving
Compaen VMBO is een school met 775 leerlingen, gelegen in de Zaandamse wijk Westerwatering. De visie van Compaen VMBO is: ‘leren met ruimte en houvast’. Dat proberen we zowel met leerlingen en studenten als met docenten voor elkaar te krijgen. We benutten elkaars kwaliteiten en leren en werken in een inspirerende omgeving.
 
Hoofd, hart en handen
Onze leerlingen krijgen een evenwichtige oriëntatie en opleiding. Voor ons is vaardigheid en vorming dan ook gelijkwaardig aan kennis. We geven onze leerlingen graag de gelegenheid zich breed te ontplooien, zodat ze succesvol zijn in hun volgende opleiding.
 
Structuur biedt ruimte
Goed onderwijs is ambitieus en daagt álle leerlingen uit steeds een stapje extra te zetten. Structuur is uiteraard van groot belang, maar we zien ook dat onze leerlingen groeien als ze meer ruimte en verantwoordelijkheid krijgen.
 
Docent als lerende professional
De kwaliteit van onze docenten bepaalt de kwaliteit van ons onderwijs. Een bekwame docent heeft passie voor zijn vak, een goede relatie met de leerlingen, sterke didactische vaardigheden en resultaatgericht en autonoom.
 
Onze extra’s
Afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie met lesrestaurant, keuzevakken (o.a. beeldhouwen, theater, droomhuis ontwerpen, Spaans, fitness en dans), samenwerking met culturele instelling FluXus, topsportvriendelijke school, gezonde schoolkantine.
Bijzonderheden
Compaen VMBO is onderdeel van OVO Zaanstad. OVO Zaanstad staat voor buitengewoon goed onderwijs voor iedereen. We verbinden theorie met praktijk, we bieden onderwijs op maat en we willen dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Zo bereiden we onze leerlingen voor op hun plek in de maatschappij.
 
In totaal heeft OVO Zaanstad zeven scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in Zaanstad, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Onze ruim 750 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan bijna 6500 leerlingen. Elke leerling uit de regio bieden we een passende plek.

Kijk voor meer informatie over OVO Zaanstad op www.ovo-zaanstad.nl.

Vacature

Functietitel
Kok voor het lesrestaurant 
Plaatsingsdatum
12-7-2018
Met ingang van
3 september 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0,4 tot 0,8
Aantal uren
10 tot 20
Omschrijving
In de goed uitgeruste keuken van Compaen VMBO wordt heel veel lekkers klaargemaakt. Twee keer per week laten onze leerlingen hun kook- en serveerkunsten zien in het lesrestaurant, waar buurtbewoners met veel plezier komen eten. Zo bereiden wij onze leerlingen met het profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) voor op hun examen.

Bij Compaen VMBO leren we met ruimte en houvast. Als lesgevende kok lever jij daaraan een bijdrage met leuke lessen koken voor de leerlingen uit de bovenbouw van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Je hebt daarbij altijd oog voor het kind achter de leerling en weet iedereen in de klas aan te spreken op zijn of haar talent.

Je verzorgt de lessen koken uit het profiel HBR. Eventueel komt het mentorschap voor een klas voor jouw rekening. Je leert onze leerlingen hoe het werkt in een professionele keuken. Niet alleen vanuit een boekje, maar in het echt in ons gezellige lesrestaurant. Hier oefenen we alle aspecten van het vak ook in de praktijk. Op woensdagavond serveren we een diner en op vrijdagmiddag een lunch. Jij begeleidt onze leerlingen hierbij in de keuken, en je collega leert de leerlingen alles over gastheerschap. Jij weet leerlingen te stimuleren om zelf actief mee te doen en leert ze de technieken die nodig zijn om mee te kunnen draaien in een professionele keuken.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads of Overige
Functie-eisen
Wij zoeken een ervaren kok die weet hoe het werkt in een professionele keuken, het leuk vindt om deze kennis te delen met pubers en weet hoe je de basisvaardigheden van snijden en koken aan een ander overbrengt. Net als wij sta je open voor mensen met verschillende culturele en sociale achtergronden en ben je in staat om goed met ouders en leerlingen om te gaan. Tot slot onderschrijf je onze visie dat je leert met en voor elkaar.

Als je al ervaring hebt als docent, dan is dat ideaal. Maar belangrijker is dat je weet hoe je onze leerlingen kan motiveren en instrueren in een echte keukensetting. Beschik je over een bevoegdheid Consumptieve techniek I en II (eventueel aangevuld met een nascholing Recreatie), dan is dat een pre.

Verder verwachten wij:
  • Ervaring in een professionele keuken als kok;
  • Affiniteit met het vak, lesgeven en onze doelgroep;
  • In het bezit van het diploma Zelfstandig werkend kok.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke aanstelling ter vervanging van een zieke collega (0,4 fte) met aansluitend een uitbreiding tot 0,8 fte ter vervanging van een zwangere collega. De aanstelling duurt ongeveer tot april 2019. De functie wordt gewaardeerd in schaal LB (min. € 2662, max. € 4071).

Voor alle medewerkers van OVO Zaanstad zijn de afspraken over hun arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de cao VO. Ook bieden we een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, een fietsenplan en een collectieve verzekering. Kijk voor meer informatie op www.ovo-zaanstad.nl.

Daarnaast heeft OVO Zaanstad de 8ste school: de drijvende kracht achter innovatie op onze scholen. Enthousiaste teams en ambitieuze docenten ontmoeten en inspireren elkaar in de 8ste school. We nodigen ook jou uit om in de 8ste school jouw visie te delen op buitengewoon goed onderwijs.

Voor en door alle OVO-medewerkers is er de OVO Academie. De academie ondersteunt het leren en floreren van onze medewerkers, met een uitgebreid aanbod op het gebied van na- en bijscholen en (persoonlijke) ontwikkeling. Onderwijs van de toekomst vraagt om vaardigheden en kennis van de toekomst.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Hanneke Eshuijs (afdelingsleider), via h.eshuijs@ovo-zaanstad.nl of 06 53312521. Sta jij voor dezelfde waarden als Compaen VMBO en zie je jezelf bij ons voor de klas? Stuur je sollicitatie dan uiterlijk donderdag 19 juli 2018 naar Monique Joosten (managementassistente), via m.joosten@compaenvmbo.nl. Je kunt ook solliciteren via onderstaande button.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.