Vacature Docent Taalpunt in Nijverdal

Onderwijs

Over Rijnbrink

Naam school
Rijnbrink
Contactpersoon
Mevr. Oldenampsen
Plaats
Nijverdal
Type onderwijs
Regulier, Montessori, Dalton, Jenaplan, Speciaal, Particulier, Vrijeschool, Praktijkonderwijs, Rebound, OGO
Sector
Voortgezet onderwijs
Beschrijving
Wie zijn wij
Rijnbrink is een Provinciale Ondersteunings Instelling voor Bibliotheken in Gelderland en Overijssel. We zijn maatschappelijk betrokken en gaan altijd uit van de kracht van de samenleving. Wij werken voor en met maatschappelijke organisaties zoals Bibliotheken en culturele instellingen. Ook maken lokale en provinciale overheden gebruik van onze denk- en daadkracht.

Wij werken samen met Bibliotheken en culturele organisaties aan een leefbare samenleving waaraan iedereen kan meedoen. Wij geloven in een leefbare samenleving waaraan iedereen kan meedoen. We zijn ervan overtuigd dat goed geïnformeerd zijn, beschikken over basisvaardigheden als taal en gebruik van media en alle vormen waarin wij ons cultureel uiten, essentieel zijn om in verbinding te zijn én te blijven met de samenleving. Wij zien Bibliotheken als een onmisbare, verbindende schakel hierin. Daarom zetten we ons samen met Bibliotheken en culturele organisaties iedere dag met passie voor in.
Bibliotheken en culturele organisaties spelen een onmisbare rol in het mogelijk maken van een leefbare samenleving. Als Provinciale Ondersteunings Instelling voor Gelderland en Overijssel zetten we ons dan ook in voor Bibliotheken en culturele organisaties in beide provincies. We adviseren en ondersteunen hen op diverse gebieden, waaronder educatie, cultuur, samenleving en advies en bedrijfsvoering. 

Wij zijn gevestigd in Arnhem en Nijverdal.

Vacature

Functietitel
Docent Taalpunt 
Plaatsingsdatum
6-7-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk
Omschrijving
Als taalpuntdocent geef je vorm aan de uitvoering van het bovengenoemde werkplan. Dit betekent dat je zo dicht mogelijk aansluit bij de leervraag van de laaggeletterde. Taalvragen openbaren zich op diverse plekken in de stad. Als taalpuntdocent sluit je actief aan op deze vragen waar ze ook kunnen ontstaan. Je kunt denken aan ouders op scholen, werknemers in bedrijven, hulpvragers bij sociale wijkteams. In deze aanpak is de inzet van vrijwilligers essentieel. Als taalpuntdocent heb je de rol om de vrijwilligers te trainen en te coachen. 

Concreet betekent het dat je als taalpuntdocent zorgt voor:
 • De intake, het bepalen van de leerwens, het leerdoel en het best passende traject voor deelnemers;
 • De werving, intake, scholing en begeleiding van vrijwilligers;
 • Afstemming met partners in het netwerk.
De Stichting Lezen & Schrijven levert de materialen/methodieken en verzorgt de scholing en ondersteuning van de taalpuntdocenten. De taalpuntdocent stemt af met de huidige taalpuntdocent en de manager maatschappelijke participatie van Stadkamer en legt verantwoording af aan de taalsamenwerking, de werkgroep Laaggeletterdheid Zwolle. 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
Overige
Functie-eisen
 • Ervaring in lesgeven aan laaggeletterden (NT1/NT2);
 • Kennis van onderwijsleermiddelen voor volwassenen;
 • Ervaring met het begeleiden en instrueren van vrijwilligers;
 • Kennis van formeel en non-formeel leren;
 • Hbo-niveau;
 • Flexibele instelling.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden
 
 • Een interessante en uitdagende parttime baan bij een maatschappelijk betrokken organisatie;
 • Martkcomformsalaris schaal 8 cao Openbare Bibliotheken, (inschaling indicatief afhankelijk van ervaring min. € 2.603,00 en max € 3.336,00 bij 36 p.w.);
 • Reiskostenvergoeding;
 • Aanstelling voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlengen;
 • Startdatum in overleg;
 • Je bouwt pensioen op bij het Pensioenfonds Openbare Bibliotheken.
Jouw werkplek


Je gaat deel uitmaken van het team maatschappelijke participatie bij Stadkamer. 
Stadkamer draagt bij aan de behoefte van de Zwollenaar om zich te ontwikkelen en om samen te zijn. Dit doen wij door een inspirerende omgeving te bieden waar iedere Zwollenaar terecht kan voor lezen en lenen, cultuureducatie, media- en taaleducatie, amateurkunst, voor het beleven van culturele en maatschappelijke activiteiten en om te verblijven, ontmoeten, werken en studeren.

Het Taalpunt in de gemeente Zwolle vormt een onderdeel van de infrastructuur “Taal voor het Leven” in de regio IJssel-Vecht. Kijk voor meer informatie op www.taalvoorhetleven.nl  

Rijnbrink
Je komt in dienst bij Rijnbrink. Wij zijn een provinciale steunorganisatie voor de Bibliotheken in Gelderland en Overijssel en bieden advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfsvoering en inhoudelijk Bibliotheekwerk. Wij zijn werkgever van 23 Bibliotheken in Gelderland en Overijssel. 

.

 

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Enthousiast over de vacature? 

Herken je jezelf in het profiel? Waar wacht je nog op? Reageer vóór 19 augustus 2018 via de sollicitatiebutton op onze website 
Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je Informatie inwinnen bij Anneke Jansen, via tel. 06 – 24907723.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 29 augustus 2018
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.