Vacature Docent Teelt / Horti Technics in Naaldwijk

Onderwijs

Over Lentiz MBO Westland

Naam school
Lentiz MBO Westland
Contactpersoon
Mevr. M. Metselaar
Plaats
Naaldwijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Middelbaar beroepsonderwijs
Beschrijving
Lentiz | MBO Westland in Naaldwijk is een moderne school die nauw samenwerkt met bedrijven uit de omgeving. Het MBO Westland is te vinden in het splinternieuwe gebouw, het World Horti Center! Een unieke samenwerking tussen bedrijven, brancheorganisaties, onderwijs en overheden. Het wordt een ontmoetingsplaats tussen werkgevers en toekomstige werknemers. Hier gebeurt het. Hier ontmoet je het bedrijfsleven, hier leg je internationale contacten, hier word je misschien wel ontdekt. Dit wordt de broedplaats van talent, hier ontstaat de toekomst.

De leerlingen worden door ons persoonlijk begeleid. Je vindt er opleidingen op verschillende niveaus en leerwegen op het gebied van Plantenteelt, Bloemsierkunst, Greenport Business & Management, Living & Design, Watermanagement en Horti Technics & Management. De opleidingen kenmerken zich door veel praktijk, excursies en stage. Je treft bij ons een goede balans tussen theorie en praktijk aan. Door deze combinatie zijn onze leerlingen na afronding van hun opleiding flexibel en direct inzetbaar. Precies wat het bedrijfsleven zoekt!

De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het onderwijs wordt aangeboden zowel in voltijd- als in deeltijdopleidingen en ook in de vorm van contractactiviteiten. Het ontwikkelen van de mogelijkheden en het benutten van capaciteiten van de leerlingen en studenten staan hierbij hoog in het vaandel. De Lentiz onderwijsgroep streeft er niet alleen naar dat iedere leerling aansluitend bij zijn mogelijkheden een diploma haalt, maar ook een goede kans van slagen heeft in het vervolgonderwijs. De Lentiz onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs op interconfessionele grondslag met algemene toegankelijkheid en onderwijs op algemeen bijzondere grondslag waarbij ruimte wordt geboden voor het karakter van het openbaar onderwijs.

De Lentiz onderwijsgroep bestaat uit totaal 11 scholen. Het onderwijs binnen de Lentiz onderwijsgroep is divers van aard, waarbij ieder onderwijssoort zijn specifieke kenmerken binnen de eigen omgeving heeft: - Vmbo en mbo in onder andere de groene sector worden verzorgd in het Westland en Schiedam; - Vmbo (Zorg & Welzijn, Techniek en Economie), havo en vwo worden verzorgd in de regio Nieuwe Waterweg Noord.

Lentiz | cursus & consult is een nieuw en dynamisch onderdeel van de Lentiz onderwijsgroep en verantwoordelijk voor alles wat met niet gesubsidieerd onderwijs te maken heeft, zoals bedrijfstrainingen, vakdemonstraties e.d. Daarnaast worden allerlei leuke en leerzame cursussen aangeboden. De beroepssectoren waar Lentiz | cursus & consult zich op richt zijn de voedingsindustrie, bloemsierkunst, hoveniers- en loonbedrijven, metaal- en voertuigtechniek en de dierensector. De missie en de visie van de Lentiz onderwijsgroep vormen het uitgangspunt voor de werkwijze.

Vacature

Functietitel
Docent Teelt / Horti Technics 
Plaatsingsdatum
26-6-2018
Met ingang van
1-8-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,8 fte
Omschrijving
Vacaturenummer: MWL-2018-juni-03
Publicatiedatum: 26 juni 2018
 
Lentiz | MBO Westland is te vinden in een splinternieuw gebouw in het Westland, het World Horti Center. Een unieke samenwerking tussen bedrijven, gemeenten, en onderwijs. Lentiz | MBO Westland werkt in dit gebouw samen met het Albeda en ROC Mondriaan. In het World Horti Center verzorgt Lentiz | MBO Westland kleinschalige opleidingen in de richtingen Business & Management, Horti & technics, Watermanagement, Bloem en design en Masters of Food. Een aantal van deze opleidingen wordt tweetalig aangeboden omdat veel bedrijven in de regio in een internationale context werken. Lentiz | MBO Westland staat voor goed onderwijs voor alle leerlingen, is ondernemend en ontwikkelt innovatieve onderwijsprojecten in samenwerking met de vele (tuinbouw)bedrijven regio.

Voor Lentiz | MBO Westland in Naaldwijk zoeken wij voor de opleiding Horti technics en management een

Docent Teelt / Horti Technics
(voor tweetalig onderwijs)    
  
                        
Per 1 augustus 2018
Tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast

Werktijdfactor: 0,8 fte
 
Functieomschrijving:
Wij zoeken een docent voor het verzorgen van de Horti technics/Teelt op niveau 2, 3 en 4. Naast het docentschap heb je ook een rol als mentor. Als lid van het team draag je bij aan de ontwikkeltaken en ambities van onze school.
 
 
Taakomschrijving:
 • Het verzorgen van inspirerende lessen Horti technics/Teelt in het Nederlands en in het Engels met een duidelijke relatie naar de sectoren waarvoor we opleiden in het mbo
 • Het begeleiden van de leerlingen tijdens de stage
 • Het afnemen en beoordelen van examens (proeve van bekwaamheid)
 • Het verzorgen van het mentoraat in de studieloopbaanbegeleiding
 • Het motiveren en stimuleren van de leerlingen
 • Samen met het opleidingsteam inhoud geven aan eigentijds onderwijs.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Functie-eisen
Functie-eisen:
Je bent een enthousiaste collega, liefst met werkervaring in het middelbaar beroepsonderwijs en met inhoudelijke kennis van kwalificatiedossiers. Je bent in staat om projecten vorm te geven, de inhoud van het kwalificatiedossier te vertalen naar opdrachten, vakoverstijgend samen te werken en voeling te houden met het bedrijfsleven. Daarnaast ben je een flexibele teamspeler. Je bent goed in het opbouwen en onderhouden van een netwerk gericht op jouw vakgebied en in staat om studenten en collega’s mee te krijgen in nieuwe ontwikkelingen.
 
Wat vragen wij:
 • Je bent in bezit van een passende onderwijsbevoegdheid of daarvoor studerend
 • Je bezit vakinhoudelijke en –didactische kennis en vaardigheden
 • Je bent in staat om een pedagogisch verantwoorde relatie op te bouwen met studenten van de diverse opleidingsniveaus en studierichtingen
 • Je bent voldoende didactisch wendbaar om invulling te kunnen geven aan beroepsgericht onderwijs
 • Je bent vaardig in het Engels in gesproken woord en schrift (voor de beroepsgerichte vakken)
 • Je bent in staat om flexibel te opereren in een dynamische werkomgeving
 • Je bent gepassioneerd, bevlogen en gericht op samenwerken
 • Je bent resultaat- en klantgericht
Ervaring in het mbo is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
CAO MBO
Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden:
 • De cao mbo is van toepassing
 • De (salaris)inschaling (LB of LC)  is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • De definitieve omvang van de aanstelling wordt bepaald op basis van inzetbaarheid en ervaring
 • Lentiz | MBO Westland biedt ruime opleidings- en professionaliseringmogelijkheden.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heb je belangstelling voor deze functie? Martin de Groot, teamleider van Lentiz | MBO Westland geeft je graag meer informatie over de vacature (06-51 89 24 05 of mdgroot01@lentiz.nl).
Voor informatie over arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Gilbert Riet, senior HRM-adviseur (010 - 434 99 25).
 
Reageren:
Je kunt solliciteren door z.s.m. je brief met cv via e-mail te richten aan Dhr. M.P. de Groot. E-mail: sollicitatie-GRP@lentiz.nl. Wij ontvangen je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.