Vacature Jeugdzorgmedewerker t.b.v. onderwijs in AMSTERDAM

Onderwijs

Over Altra

Naam school
Altra
Contactpersoon
Afdeling HR
Plaats
AMSTERDAM
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Beschrijving

Vacature

Functietitel
Jeugdzorgmedewerker t.b.v. onderwijs 
Plaatsingsdatum
13-6-2018
Met ingang van
schooljaar 2018-2019
Referentienummer
1900ME
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
Omschrijving
Stichting Altra zoekt een kandidaat voor de functie

Jeugdzorgmedewerker t.b.v. onderwijs
Locatie Koppeling College, Amsterdam Zuid-Oost, 
voor 32-36 uur per week
 
Wie ben jij?
Je hebt een hart voor leerlingen. Met jouw energie maak je van elke dag een bijzondere dag! Je bent geïnteresseerd in de leerlingen. Je hebt aandacht voor de individuele leerling, een “speciale leerling”. Op het Koppeling College zitten jongeren met een specifieke ondersteuningsbehoefte maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben mogelijkheden en talenten. We willen hen de groei bieden, die ze verdienen, daarvoor zijn goede medewerkers nodig. Wij zoeken jou!
 
Inhoud van je functie 
Als jeugdzorgmedewerker geef je mede vorm aan het geïntegreerd dagprogramma van de jongeren waarbij leren centraal staat. De school verzorgt 48 weken per jaar invulling hiervan, waarvan 8 weken in de schoolvakanties. De coördinatie hiervan doe je samen met het WEB. Je bent een verbinder tussen de Koppeling en de school. In de vakanties werk je samen met het WEB, de groepswerkers en een docent. Je bent in staat om trainingen, workshops, activiteiten voor de jongeren te begeleiden en je kunt de docent ondersteunen bij en/of zorg dragen voor het geven van bepaalde vakken aan de leerlingen. Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat die ervaring heeft met werken binnen het onderwijs, echter is dit geen voorwaarde om te solliciteren.

Je bent in staat om de leerlingen te begeleiden, zodat er positieve gedragsverandering bij de jongeren plaatsvindt. Door deze gedragsverandering zijn jongeren beter in staat om onderwijs te volgen. Onderwijs op maat is hiervoor het uitgangspunt. Voor een aantal leerlingen heb je het overzicht van de vorderingen en ontwikkelingen en fungeer je als mentor.

Het is belangrijk dat je goed aan kunt sluiten bij de behoefte van het individu, waarbij je aandacht besteedt aan de sociale vaardigheden en het omgaan met de externaliserende en internaliserende gedragsproblemen. Je coacht de jongeren bij het behalen van doelen die voortkomen uit dit plan in samenwerking met de behandelgroepen.
 
Koppeling College
De Koppeling (onderdeel van Spirit) is een besloten behandelcentrum voor jongeren van 12 tot 18 jaar. De jongeren zijn, middels machtiging gesloten jeugdzorg, in De Koppeling geplaatst vanwege gedragsproblemen en het vastlopen op meerdere leefgebieden. Het geïntegreerd dagprogramma staat centraal. Het onderwijs (vso, pro, mbo, stage) wordt intern verzorgd door Altra en maakt deel uit van het individueel dagprogramma van therapie, zorg, onderwijs, vrijetijdsbesteding en sport. Er wordt 48 weken per jaar een programma aangeboden. In de vakantieweken leveren, naast het team van de school, de groepsmedewerkers ook een bijdrage.
 
Wij zoeken iemand met:
 • Een afgeronde en relevante Hbo-opleiding MWD, SPH of Pedagogiek;
 • Een registratie als jeugdzorgwerker bij SKJeugd (of binnen afzienbare tijd te behalen);
 • Bij voorkeur ervaring binnen (speciaal) onderwijs en met de doelgroep;
 • Je bent flexibel, sociaal vaardig;
 • Je hebt geduld, inlevingsvermogen, humor en sensitiviteit en je bent een stabiele factor voor de leerlingen en het team;
 • Je bent een vernieuwer en een verbinder, die verschil kan maken;
 • Je bent daadkrachtig en staat stevig in je schoenen;
 • Je analyseert groepsdynamische processen en je zet interventies in, die de veiligheid bevorderen.
 • Je hebt een oplossingsgerichte en zelfverantwoordelijke werkhouding.
 
Wat bieden wij?
 • Een dynamische functie binnen een multidisciplinair, zelfsturend team met een open en informele cultuur;
 • De gelegenheid om het verschil te maken voor kwetsbare jongeren;
 • Werken binnen een uniek en uitdagend programma voor jongeren met een specifieke ondersteuningsbehoefte
 • 32 -36 uur, bij 36 uur 5 dagen werkzaam in de schoolvakanties, uitgezonderd in zomer- en kerstvakantie (totaal 4 weken)
 • De gewenste startdatum is zo spoedig mogelijk. Er zal eerst een overeenkomst voor bepaalde tijd (schooljaar 2018-2019) worden aangegaan met de intentie naar een vaste overeenkomst.
 • De CAO Jeugdzorg, schaal 9 (referentiefunctie ambulant hulpverlener B) is op deze functie van toepassing. Het salaris bedraagt minimaal € 2.454,34 en maximaal € 3.665,68 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband
 • Sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdagmorgen 5 juli. Meedraaiochtenden op  maandag 9 en dinsdag 10 juli.
 
Wat is er dan zo speciaal aan ons onderwijs?
Meer informatie over Altra vind je op http://www.altra.nl/onderwijs/speciaal-onderwijs/ons-onderwijs/
Meer informatie over de Koppeling, Spirit vind je op: https://www.spirit.nl/hulpoverzicht/de-koppeling/
 
Solliciteren
Je motivatie en Curriculum Vitae ontvangen we graag uiterlijk 25 juni 2018, via het mailadres werk@altra.nl t.a.v. mevrouw H. Aktas, Medewerker HR, onder vermelding van vacaturenummer 1900ME in het onderwerp.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Eric Sliphorst, IB-er met coördinerende taken op telefoonnummer 06 - 21189097.

Deze vacature is zowel intern als extern gesteld. Bij gelijke geschiktheid geniet een interne kandidaat de voorkeur. Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaardprocedure bij indiensttreding. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.