Vacature Docent Nederlands in Arnhem

Onderwijs

Over De Onderwijsspecialisten

Naam school
De Onderwijsspecialisten
Contactpersoon
Mevr. Lenting
Plaats
Arnhem
Type onderwijs
Speciaal
Sector
Voortgezet Speciaal Onderwijs
Beschrijving

De Onderwijsspecialisten bieden (voortgezet) speciaal onderwijs en extra ondersteuning aan leerlingen die dit nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat deze leerlingen moeilijk leren of omdat zij een lichamelijke of meervoudige beperking, een chronische ziekte of gedragsproblemen hebben. We bieden onderwijs op onze eenentwintig scholen en zetten onze expertise in om samen met partners onderwijs en ondersteuning op maat te realiseren.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands 
Plaatsingsdatum
13-6-2018
Referentienummer
18 19-141
Soort vacature
parttime/fulltime
Dienstverband
Tijdelijk
FTE
0.6-1.0
Omschrijving
“Wij zijn speciaal op zoek naar jou”
 
We zijn op zoek naar een docent Nederlands, 0,6-1,0 wtf, die de ontwikkeling van onze leerlingen centraal stelt. Samen met collega’s bundel je je krachten op Mariëndael in Arnhem.
 
Kijk naar talenten, niet naar beperkingen
Werken bij De Onderwijsspecialisten betekent dat jij je verbindt aan het speciaal onderwijs.
Mariëndael Arnhem is één van de 25 scholen die deel uitmaakt van De Onderwijsspecialisten.
Onze school geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke beperking, jongeren met autisme en aan langdurig zieke leerlingen in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Mariëndael is een dynamische, grote school, met een breed aanbod van vmbo tot en met havo. Ons onderwijsconcept ‘levensloopbegeleiding’ is uniek. Het stelt leren leren, leren leven en leren kiezen centraal. Vanuit de visie op gepersonaliseerd leren geven wij inhoud aan ons onderwijs. De leerling is regisseur is van zijn leven en leren, en kan in ons onderwijs zijn talenten ontdekken en ontwikkelen.
 
Als De Onderwijsspecialisten onderscheiden we ons door geïntegreerde kennis op het gebied van onderwijs, gedrag en zorg. Zo leveren we samen met ouders en partners een passend onderwijsaanbod. En dat lukt alleen met de juiste medewerkers: onderwijsspecialisten, waarvan jij er één kunt worden.
 
Jouw baan als docent Nederlands op Mariëndael Arnhem
Je verzorgt gepersonaliseerde lessen aan leerlingen van vmbo en havo. Geeft sturing aan lesgebonden en niet-lesgebonden activiteiten. Je onderhoudt contacten met ouders en levert een collegiale bijdrage in het team, ook bij naschoolse activiteiten. Je bent vaardig in het toepassen van de juiste didactische en pedagogische interventies. Je bent stressbestendig, kunt relativeren, goed organiseren en staat stevig in de schoenen om de uitdaging met onze leerlingen aan te kunnen.

Jouw achtergrond
Jouw werkervaring nemen wij graag mee. In ons vak gaat het er primair om dat je leerlingen oprecht passend onderwijs wilt leveren. Heb jij die ambitie én kun je onderstaande punten afvinken, dan rollen wij vast de rode loper voor je uit.
  • Je hebt een 1e of 2e graads lesbevoegdheid docent Nederlands.
  • Je hebt ervaring in het voortgezet onderwijs en/of voortgezet speciaal onderwijs.
  • Je kunt goed samenwerken.
  • Je vindt het een uitdaging om de leerlingen te begeleiden en te motiveren op zowel cognitief als sociaal-emotioneel gebied.
  • Je bent geïnteresseerd in de vernieuwingen in het onderwijs en voert deze waar mogelijk door in je lessen.
  • Je hebt affiniteit met leerlingen met een lichamelijke beperking, langdurig zieke leerlingen en leerlingen met een stoornis in het autistisch spectrum, vaak gepaard met angst.
 
Jouw verdiensten
We bieden onze leerlingen optimale begeleiding om de beste versie van zichzelf te worden, en dit doen we ook voor onze medewerkers. Bij ons krijg je daarom alle ruimte om verder te leren. We bieden ontwikkelmogelijkheden en opleidingsprogramma’s, zowel inhoudelijk als verbredend. Je bent regisseur van je eigen loopbaan.
 
De school bevindt zich in Arnhem en is goed bereikbaar. Als leraar ontvang je een salaris in schaal LB en werk je volgens de cao primair onderwijs. Het gaat om een contract van 1 augustus 2018 tot en met 31 juli 2019.

Jouw sollicitatie
Is dit jouw baan? Dan dagen wij je uit om ons te verrassen met je motivatiebrief en cv. Je kunt dit sturen naar werken@deonderwijsspecialisten.nl. Je mag je brief en cv richten aan Herman Borra, directeur beheer. Hij is voor inlichtingen bereikbaar op telefoonnummer 026 - 352 66 00 of 06 – 30 02 52 74. Reacties kunnen worden ingezonden tot en met 21 juni 2018. Vermeld ook even het vacaturenummer 18 19-141. Medewerkers van De Onderwijsspecialisten met een vast dienstverband hebben voorrang. Voor meer informatie www.mariendael.nl.
 
Procedure:
Als je het leuk vindt ben je, van harte welkom om een dag mee te draaien op onze locatie. Je kunt hiervoor contact opnemen met Edward Elenga, directeur, te bereiken op 06 – 46 61 43 71.
 
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 26.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.​
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.