Vacature docent Economie - Baken Poort in Almere

Onderwijs

Over Het Baken Almere

Naam school
Het Baken Almere
Contactpersoon
Mevr. H. Lassooy
Plaats
Almere
Denominatie
Interconfessioneel
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
lwoo, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega's, collega's met een doel!

Het Baken Almere is een stichting voor interconfessioneel voortgezet onderwijs, waartoe onze vijf scholen behoren:
-       Stad College Vakcollege (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/stadcollege/)
-       Poort – school voor havo en mavo (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/poort/)
-       Park Lyceum mavo, havo en atheneum (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/parklyceum/)
-       Trinitas Gymnasium (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/trinitasgymnasium/)
-       International School Almere (zie http://www.hetbaken.nl/hetbaken/isa/)
 
Vijf scholen, één familie
De vijf Bakenscholen hebben hetzelfde sterke DNA: de interconfessionele basis. We willen verbinden: zowel in de samenleving als met elkaar. Iedereen telt daarom bij ons mee. Wij vinden dat ieder mens recht heeft op een eigen plekje en een zelfgekozen eigen pad, met ruimte voor elkaar. Elke school heeft daardoor een open, vriendelijke en veilige sfeer. Leerlingen komen graag, elke dag weer.

Onze kinderen maken de wereld graag een beetje mooier
Respect en naastenliefde staan bij ons hoog in het vaandel. In deze roerige tijd zijn de normen en waarden van de één niet die van de ander. Op de Bakenscholen leren jonge mensen met verschillende achtergronden elkaar te begrijpen en te respecteren. Alhoewel wij een protestant-christelijke en rooms-katholieke grondslag hebben, staan we open voor jongeren van alle levens- en geloofsovertuigingen. Want we staan midden in de maatschappij. Als toonaangevende scholen in Almere spelen wij zo een belangrijke rol in de bewustwording van een nieuwe generatie.
We zijn niet alleen zuinig op elkaar maar ook op de natuur. Die hebben we te leen om straks weer door te geven aan een volgende generatie. Laten wij de aardbol daarom mooier achterlaten dan wij haar hebben aangetroffen. Dat is onze overtuiging, vanuit ons hart. Integer zijn is liefdevol handelen, ook als er niemand kijkt.

Op elk niveau
De Bakenscholen helpen jongeren zich voor te bereiden op hun toekomstige rol. Ze kunnen zich bij ons ontwikkelen tot burgers die zich bewust zijn van wat ze doen. En vastberaden zijn in hun intenties.
  • Trinitas Gymnasium is het enige zelfstandige gymnasium in Almere en biedt een mix van cultuur, klassieke oudheid en moderne wetenschap als rijke voedingsbodem voor de toekomst van haar leerlingen.
  • Park Lyceum biedt degelijk onderwijs op de schoolsoorten atheneum, havo en mavo, waarbij de internationale context en de aandacht voor persoonlijke vorming bijzonder zijn. Zo gaan leerlingen op uitwisseling, wordt er gewerkt aan Europese projecten en kunnen leerlingen verschillende erkend taalcertificaten behalen.
  • Poort, school voor havo en mavo is een jonge school in een nieuwe, bruisende wijk. Met persoonlijke aandacht en ruimte voor de individuele leerstijl en interesse. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe schoolgebouw, waar de school medio 2019 haar intrek zal nemen.
  • Stad College is een Vakcollege. Vanaf het eerste jaar werkt de leerling aan het realiseren van zijn of haar beroepswens. Stad College biedt leerlingen gepersonaliseerd leren aan, waarbij ze ook hun eigen rooster maken. De docent is de coach, een mentor die mee kijkt over de schouder van de leerling naar de voortgang van het onderwijsleerproces.
  • International School Almere is een snelgroeiende IB World School voor leerlingen met een internationale achtergrond, to become global citizens in a sustainable world.
Meesterbaan heeft sinds kort ook een app. Kandidaten die de app gebruiken kunnen nu vacatures bekijken, vacatures opslaan en reageren op berichten via de invalpool. De komende periode bouwen zij de app verder uit voor een optimale mobiele beleving. De App is beschikbaar in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Vacature

Functietitel
docent Economie - Baken Poort 
Plaatsingsdatum
12-6-2018
Met ingang van
1-8-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6 fte
Omschrijving
Poort, school voor havo en mavo is de enige school in Almere die vanaf leerjaar één is ingericht op de voorbereiding op en de doorstroom naar het HBO. De leerlingen worden in leerjaar 1 en 2 geplaatst in een havo/mavo klas. In die afdeling wordt het onderwijs op havo niveau aangeboden. Afhankelijk van de individuele prestaties en competenties worden de leerlingen na leerjaar 2 bevorderd naar 3 mavo of 3 havo. De leerlingen in 3 havo worden gericht voorbereid op doorstroom naar het HBO. De leerlingen in 3 Mavo krijgen de mogelijkheid om, na het behalen van het mavo diploma, alsnog door te stromen naar de havo afdeling. Daarbij wordt steeds afgewogen en met de leerlingen besproken wat mogelijk en/of wenselijk is: doorstroom naar de havo afdeling of verder studeren op het MBO.
 
Kandidaten voor deze functie:
  • Herkennen zich in het profiel van de school,
  • Stellen de talentontwikkeling van de leerling centraal en willen daaraan bijdragen.
  • Zijn vakinhoud gedreven en experts.
  • Kunnen werken in kleine enthousiaste teams en bijdragen aan een professionele cultuur.
Wij vragen een actieve bijdrage aan de missie van onze organisatie.

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
2e graads
Functie-eisen
Tweedegraads bevoegd.
Verzorgen van lessen Economie in de havo onder/bovenbouw.
In staat zijn om leerllingen te stimuleren en uit te dagen en op maat lessen te verzorgen.
Verzorgen van een doorlopende leerlijn naar het HBO.
 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB
Arbeidsvoorwaarden
Inschaling conform CAO VO, afhankelijk van ervaring.

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Heeft u belangstelling voor deze vacature, dan kunt u  vóór 2 juli a.s. reageren via Meesterbaan met CV en motivatie (alleen dan wordt de sollicitatie in behandeling genomen)

Na zorgvuldig alle reacties doorgenomen te hebben, zullen wij u z.s.m. op de hoogte stellen van de verdere procedure. Alles gericht op het aanstellen voor aanvang van schooljaar 18/19.

Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met de Joyce Pörtzgen via mailadres j.pörtzgen@hetbaken.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.