Vacature Docent Nederlands/CKV 1e of 2e graads in Amsterdam

Onderwijs

Over JSG Maimonides

Naam school
JSG Maimonides
Contactpersoon
Mevr. L. Licher
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Joods
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving
JSG Maimonides kent alle voorwaardes voor goed onderwijs en goede resultaten. Het Maimonides wil een kwaliteitsschool zijn die er naar streeft kwalitatief hoogstaand onderwijs te verzorgen. Door de kleinschaligheid zijn de klassen klein en de reultaten hoog. We focussen op de leerling en kijken wat de leerling nodig heeft. Het afgelopen jaar heeft de nadruk gelegen in het ontwikkelen van de individuele leerlingenzorg. Het onderwijs is erop gericht jonge mensen in staat te stellen zelf keuzes te maken en zelfstandig hun weg in de maatschappij te vinden.
Verder vindt de school het belangrijk een bijdrage te leveren aan de algemene vorming van de leerlingen.
Bijzonderheden
JSG Maimonides is een Joodse school. Docenten hoeven niets Joods te zijn of zich aan bijzondere regels te houden. Wel wordt er verwacht om respect op te brengen voor de eigenheid van de Joodse cultuur. Dat laatste is uiteraard veel breder dan alleen de Joodse godsdienst. Het hoofddoel van het onderwijs op het Maimonides is het toerusten van jonge mensen om optimaal te kunnen deelnemen aan de joodse en niet-joodse samenleving en met grote kans op goede resultaten kunnen deelnemen aan het (joodse) vervolgonderwijs en het beroepenveld waartoe het diploma hen toegang verleent.

Vacature

Functietitel
Docent Nederlands/CKV 1e of 2e graads 
Plaatsingsdatum
11-6-2018
Met ingang van
1-08-2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,6-0,8
Aantal uren
12-18
Omschrijving
'Samen durven leren en ontwikkelen' is het uitgangspunt in onze school. We zijn op zoek naar een docent Nederlands die samen met onze leerlingen wil werken aan het ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Een docent die aanvoelt wanneer structuur nodig is en wanneer er ruimte is voor zelfsturend werken. Een docent die op speelse manier, met een verscheidenheid aan activerende werkvormen een klas aan het werk kan zetten. Deze docent gaat een belangrijke rol spelen in onze nieuwe brugklas, waar veel ruimte is voor eigen inbreng in de onderwijsontwikkeling en ook meehelpen aan het bouwen van aan onze vernieuwde onderwijsvisie en de implementatie daarvan in het onderwijs.

In onze brugklas volgen leerlingen met mavo-, havo- en vwo-advies samen onderwijs. Het onderwijs bestaat uit vakken die je ook bij andere scholen ziet, maar daarnaast werken onze leerlingen in projecten waar meerdere vakken samen komen, zoals taal (Nederlands, Engels), geschiedenis en maatschappijleer. Ook spelen in de projecten de Joodse identiteit, cultuur en gemeenschap een belangrijke rol.

Het betreft de lessen Nederlands voor de brugklas, 2HV en 2,3,4 Mavo en indien in het bezit van een 1e graads kan de aanstelling worden aangevuld met CKV taken.
 

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
Wij zoeken een betrokken docent, die:
  • Inzicht heeft in het leerproces (keuzes, voortgang, competenties) van leerlingen
  • Houdt van pedagogische, vakinhoudelijke en didactische uitdagingen
  • Een uitdagende leeromgeving kan creëren voor kleine groepen leerlingen
  • In staat is om eigenaarschap over het eigen leerproces van leerlingen te vergroten
  • In de aankomende jaren mee wil werken aan innovatie van het onderwijs, met meer aandacht voor metacognitie, ‘gepersonaliseerd leren’, ‘eigenaarschap van het leerproces’, digitale didactiek, leerlinggestuurd werken, eigenaarschap en differentiatie
  • Een echte teamplayer is en zich graag samen met collega's en leerlingen aan het ontwikkelen is.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
LB/LC
Arbeidsvoorwaarden
conform CAO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Motiveer in je sollicitatiebrief waarom Maimonides je aanspreekt en waarom je geschikt bent voor een kleine school en specifiek interesse hebt in de onderbouw.

Naast een selectiegesprek waarvoor je eind juni zal worden uitgenodigd, bestaat de mogelijkheid dat wij je vragen om een proefles te komen geven. Op basis van het gesprek en de eventuele proefles vindt de besluitvorming plaats.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.