Vacature Conrector Onderwijs in Hellevoetsluis

Onderwijs

Over PENTA college CSG Jacob van Liesveldt

Naam school
PENTA college CSG Jacob van Liesveldt
Contactpersoon
Dhr. Wim van den Eshof
Plaats
Hellevoetsluis
Denominatie
Protestants-Christelijk
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo, gymnasium
Beschrijving
Het PENTA college CSG is een brede scholengemeenschap met vestigingen in de regio Voorne-Putten-Rozenburg-Rotterdam. Op onze scholengemeenschap leveren ongeveer vijfhonderd personeelsleden vanuit de inspiratie door het evangelie en in een sfeer van openheid en respect dagelijks hun bijdrage aan kwalitatief goed onderwijs aan ruim vijfduizend leerlingen.

Zeven vestigingen
Het PENTA college CSG bestaat uit zeven vestigingen voor christelijk voortgezet onderwijs. De scholen staan in Spijkenisse, Hellevoetsluis, Brielle, Rotterdam-Rozenburg en Rotterdam-Hoogvliet. PENTA is een organisatie met een breed onderwijsaanbod, van vmbo tot gymnasium. Al onze vestigingen, ook de grote, hebben we naar 'de menselijke maat' georganiseerd. Hierdoor kennen docenten en leerlingen elkaar en dat vormt een belangrijke voorwaarde om je op school thuis te voelen.

Ontwikkeling
Ons onderwijs is degelijk, uitdagend en gericht op leren en ontwikkelen. Naast een stevig basisprogramma is er veel ruimte voor de ontwikkeling van talent en vorming van de hele mens. We streven ernaar om onze leerlingen op het hoogste niveau te laten slagen. Daarnaast staan we de leerlingen bij in hun persoonlijkheidsontwikkeling en ontwikkeling van zelfredzaamheid. We doen dat vanuit onze christelijke traditie en bieden onze leerlingen een stevig fundament voor het ontwikkelen van een eigen levensbeschouwelijke visie op geloof, mens en samenleving.

Kansen en mogelijkheden
We zijn ervan overtuigd dat onder regie en verantwoordelijkheid van de docent de rol van de technologie in het onderwijsproces de komende jaren verder zal toenemen. We zien daarbij volop kansen en mogelijkheden om met de inzet van technologie het onderwijsproces verder te verbeteren en uitdagender te maken. Er zullen meer mogelijkheden ontstaan om maatwerk te leveren. Binnen PENTA is onze communicatie erop gericht om iedereen tijdig en goed te informeren, zowel intern (personeel) als extern (leerlingen, ouders, andere belanghebbenden). Contact met de ouders vinden we belangrijk. We weten dat de succeskans van leerlingen door actieve betrokkenheid van hun ouders aanzienlijk wordt vergroot.
 
Bijzonderheden
Onderwijsaanbod: mavo, havo, atheneum, gymnasium
Aantal leerlingen: 1344
Aantal fte medewerkers: 95
Ook kunnen leerlingen in de onderbouw bij havo en vwo tweetalig onderwijs volgen. In de bovenbouw is 25 procent van de studielast Engelstalig.
T 0181 316866
F 0181 324767
E jl@penta.nl

Vacature

Functietitel
Conrector Onderwijs 
Plaatsingsdatum
11-6-2018
Met ingang van
01-08-2018
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
1,0
Omschrijving
Jacob van Liesveldt is een school voor mavo, havo en vwo. ‘De Jacob’ is een prettige school met veel kansen en mogelijkheden waar leerlingen hun talent(en) leren gebruiken. Een school waar je gezien wordt! Jacob van Liesveldt biedt tweetalig onderwijs aan voor havo en vwo. Als cultuurprofielschool heeft het Jacob veel buitenroosteractiviteiten voor alle leerlingen.
 
Wegens het vertrek van de huidige conrector is PENTA college CSG Jacob van Liesveldt te Hellevoetsluis is per 1 augustus 2018 op zoek naar een:
 
          Conrector Onderwijs (M/V) 1,0 fte
 
Functie:
De dagelijkse schoolleiding van PENTA college CSG Jacob van Liesveldt bestaat uit een rector en drie afdelingsleiders.
 
De functie van conrector onderwijs is een uitdagende functie. Samen met de rector en de schoolleiding ben je verantwoordelijk voor dagelijks goed onderwijs voor onze leerlingen.
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega met visie op onderwijs en onderwijskundige ontwikkelingen. Daarnaast is de conrector onderwijs in staat om de reeds ingezette onderwijskundige vernieuwingen op een krachtige manier voor te zetten. Ten slotte wordt gevraagd om op te kunnen treden als plaatsvervangend rector.
 
 
Functie-eisen:
Voor deze functie geldt dat aantoonbaar moet worden voldaan aan de volgende functie-eisen:
  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Actuele ervaring met leidinggeven en beschikken over leidinggevende competenties op onderwijskundig gebied;
  • Communicatief vaardig in woord en geschrift;
 
Ervaring van 5 à 10 jaar in een vergelijkbare functie heeft een sterke voorkeur of is een pre.
 
 
Competenties behorende bij de functie:
De conrector onderwijs:
  • Heeft beleidsvoerend vermogen;
  • Weet kwaliteits- en resultaatgerichtheid op juiste wijze te doseren, met een scherp oog voor de behoeften binnen de diverse geledingen;
  • Is daadkrachtig, besluitvaardig en flexibel in combinatie met gevoel voor sfeer en klimaat.
  • Weet prioriteiten te stellen.
 
Vanuit een eigen visie op onderwijs en organisatie dient de conrector / plaatsvervangend rector zichtbaar en op toegankelijke wijze contact te houden met de werkvloer en de aanwezige kwaliteitsimpulsen te verankeren in de school. De conrector kan goed luisteren en weet op een effectieve en open manier gewenste vernieuwingen vorm te geven.
De conrector is stimulerend en geeft actief impulsen aan buitenschoolse activiteiten. De conrector is een coachend leider die zijn professionals inspireert. Hij is in staat om te reflecteren op het eigen handelen en zoekt tijdig hulp bij anderen. De conrector is een teamspeler en heeft een creatieve, verbindende rol binnen de leiding en binnen de locatie. De conrector zorgt voor kwaliteitsbewaking van het onderwijsproces en voor het onderhouden van externe contacten, waar onder met het samenwerkingsverband.
 
 
Wij bieden:
Een werkomgeving met veel ambitie en werken in een team van waaruit veel ideeën opborrelen en aangedragen worden. Er is ruimte voor (eigen) ontwikkeling en deze functie biedt een heel mooie kans om het onderwijs verder te brengen.
 
De functie wordt gehonoreerd in salarisschaal 13 CAO-VO en de vigerende directieregeling is van toepassing op deze functie.
 
 
Sollicitatieprocedure:
Een gesprek met de benoemingsadviescommissie is onderdeel van de procedure. Het afnemen van een assessment kan deel uitmaken van de benoemingsprocedure.
 
 
Informatie:
Voor meer informatie of voor een volledig functieprofiel kunt u contact opnemen met de rector van Jacob van Liesveldt, de heer drs. W.M. van den Eshof. De heer Van den Eshof is bereikbaar via e-mail: w.vandeneshof@penta.nl of telefonisch via: 0181-316866.
 
 
Interesse:
Indien u belangstelling hebt voor deze functie, dan dient u uw motivatiebrief, C.V. en of uw portfolio uiterlijk vrijdag 29 juni 2018 via Meesterbaan.nl in te sturen of via pz@penta.nl. Uw gegevens worden conform de AVG behandeld.
 
Reageren op deze vacature heeft alleen zin wanneer u aantoonbaar voldoet aan de functie-eisen en de gestelde competenties.
 
 
 
 
 
- Acquisitie wordt niet op prijs gesteld -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.