Vacature Docent Engels in Amsterdam

Onderwijs

Over Calandlyceum

Naam school
Calandlyceum
Contactpersoon
Dhr. Patrick Meijer
Plaats
Amsterdam
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier, Dalton
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
vmbo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Beschrijving
CALANDLYCEUM & LUMION twee top scholen in Amsterdam (nieuw) west.
Werken binnen de muren van het Calandlyceum of Lumion is kiezen voor openbaar onderwijs en werken binnen een conceptschool. Onderwijs gaat bij ons verder dan klassiek frontaal onderwijs. Zo is het Calandlyceum hard op weg een professionele Daltonschool te worden waarin zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerking, effectiviteit en reflectie deel uit maken van het dagelijks onderwijs. Binnen Lumion zijn meesterschap, coaching, leiderschap, reflectie, en onderzoek de motor achter de ontwikkeling van ons onderwijs en in het lesgeven. Beide scholen hebben hun eigen kleur en cultuur. 

Het Calandlyceum is een openbare school voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t in Amsterdam Nieuw-West,
Het Calandlyceum is een Daltonschool in oprichting. Daarbij is het Calandlyceum een Topsporttalentschool, een Cultuurprofielschool en hebben we een Technasium. Het Calandlyceum heeft zo'n 1900 leerlingen en zij verzorgen met zo'n 160 collega’s dagelijks het onderwijs. Als opleidingsschool worden er binnen deze school per jaar gemiddeld 40 nieuwe docenten opgeleid. Voor aankomende docenten hebben wij een driejarig begeleidingsprogramma. Het Calandlyceum staat bekend als een gerenommeerde school en een fijne school om voor te werken. Het Technasium wint jaarlijks diverse prijzen en vanuit ons cultuurprofiel hebben wij bijzondere samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld toneelgroep Amsterdam. Topsporters weten ons te vinden omdat wij er uitstekend in slagen om de combinatie topsport en onderwijs vorm te geven. En de ‘gewone’ leerling'? Die heeft bij ons de tijd van zijn leven door de diversiteit aan activiteiten en docenten die zich gezamenlijk inzetten hun leerlingen een mooie en goede leertijd te bieden. Wij willen dat leerlingen zich kwalificeren en ontplooien: voor nu, voor later en voor zichzelf.  
 
Het Calandlyceum valt onder eindverantwoordelijkheid van het bestuur van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP). Progresso kiest voor: liefde als leidend principe, orde als basis en vooruitgang als doel. 
 

 

Vacature

Functietitel
Docent Engels 
Plaatsingsdatum
7-6-2018
Met ingang van
1 augustus as.
Soort vacature
Fulltime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
ca.1,0
Aantal uren
ca. 27
Omschrijving
Wat vragen wij? 
Wij zoeken een docent Engels die streeft naar het geven van boeiende gedifferentieerde lessen, graag samenwerkt en zich ervan bewust is dat je samen het verschil maakt.
  • Wij willen graag kennismaken met een docent die Dalton gecertifieerd is of graag vanuit de Dalton kernwaarden wil werken.
  • We zoeken een docent die goed om kan gaan met onze Amsterdamse leerlingen, hun ouders en onze collega’s.
  • We zoeken iemand die graag vrijheid heeft in het werk, vooruit wil, innovatief invulling kan geven aan ons onderwijs en waarde hecht aan loyaliteit en transparantie.
Als je het fijn vindt om bij te dragen aan een prettig leer- en leefklimaat met oog en oor voor rust in de school dan ben jij degene die wij graag willen spreken

Eisen

Beschikbaar voor zij-instromers?
nee
Opleiding
1e graads of 2e graads
Functie-eisen
Wij komen graag met iemand in contact die enkele jaren ervaring heeft en zich een nieuwe werkomgeving makkelijk eigen maakt. Je voelt je als een vis in het water binnen de HAVO en weet onze leerlingen te boeien vanuit je vakgebied. 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisschaal
Conform CAO-VO

Sollicitatie informatie

Sollicitatie informatie
Na de briefselectie nodigen wij enkele kandidaten uit die het best aansluiten bij onze vraag.
Samen met de uitkomst van het selectiegesprek vindt, na het raadplegen van twee referenten, de besluitvorming plaats.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.