Vacature docent 1e graads Engels in Haarlem

Onderwijs

Over Het Schoter

Naam school
Het Schoter
Contactpersoon
Dhr. A. van Waveren
Plaats
Haarlem
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Voortgezet onderwijs
Niveau
mavo, havo, vwo
Beschrijving
VISIE EN MISSIE VAN HET SCHOTER
 
Algemeen
 
Het Schoter is een school met een openbaar karakter, een school waar ieder kind ongeacht godsdienst, levensbeschouwing of sociaal-culturele achtergrond welkom is. Wij werken mede volgens de kernwaarden van Dunamare Onderwijsgroep (uitdagend, professioneel, ambitieus en inlevend). Wij zijn verantwoordelijk om leerlingen optimaal voor te bereiden op een goede toekomst en om het maximale uit iedere leerling te halen. Wij doen dat door ervoor te zorgen dat er bevoegde en bevlogen mensen voor de klas staan die tijdens het lesgeven gebruik maken van moderne media. Ook wij blijven onszelf ontwikkelen (lifelong learning). 
 
Onze Visie op leren
  • we werken volgens het onderwijskundige principe van “het volledig leerproces”: een lesopbouw waarin ruimte is voor oriënteren, het kiezen van een passende aanpak, verwerken van de leerstof en uitvoeren van opdrachten, controle en feedback (diagnostische toets), leren van gemaakte fouten, eindtoets
  • toetsen zijn om van te leren én om te beoordelen
  • we gebruiken diverse werkvormen en activerende didactiek in de lessen
  • we sturen op brede ontwikkeling van kennis, vaardigheden en persoonlijkheid van leerlingen
  • we hebben een uitdagend extra programma binnen diverse leergebieden (tweetalig onderwijs, sport, drama/theater, internationalisering).

Missie 
  
Onze missie is alle leerlingen zoveel mogelijk te laten leren om ze voor te bereiden op een actieve rol in een
steeds internationaler wordende samenleving.

Zie voor meer informatie onze website.
 

Vacature

Functietitel
docent 1e graads Engels 
Plaatsingsdatum
5-6-2018
Met ingang van
1 augustus 2018
Soort vacature
Parttime
Dienstverband
Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE
0,7 - 0,8 fte
Aantal uren
15
Omschrijving

Welkom op Het Schoter!

Wij zijn een school voor mavo, havo en vwo in Haarlem-Noord. We maken deel uit van de Dunamare Onderwijsgroep.
We hebben jou veel te bieden:
·         een écht fijne plek om te werken
·         warme collegialiteit
·         een onderscheidend onderwijskundig concept waarmee we samen uitstekende resultaten boeken
·         als opleidingsschool helpen wij jou om de allerbeste docent uit jezelf te halen
·         een jong en ambitieus onderwijsteam
·         we bieden je de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot gecertificeerd TTO-docent
·         ondersteuning en financiering van aanvullende ontwikkelingsmogelijkheden
·         uitstekende primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden
Klinkt dat goed? Lees dan vooral verder, we vertellen je graag meer.

Een fijne plek om te werken
Het Schoter ligt In het stadspark Schoterbos in Haarlem-Noord, omringd door tal van sportclubs en sportfaciliteiten. Het zal je daarom niet verbazen dat sport een grote rol speelt bij ons. We hebben sportklassen en bieden sport ook aan als examenvak. Daarbij werken we nauw samen met het CIOS en de ALO. Topsportleerlingen voelen zich bij ons als een vis in het water.
Ons schoolgebouw is aangenaam open. Een fijne plek om te werken.
De bus brengt je in zes minuten van en naar Haarlem CS. En als je met de auto komt, vind je altijd volop gratis parkeerruimte.

Warme collegialiteit
We horen het dikwijls van onze docenten: je voelt je hier snel thuis. Er hangt een aangename, gemoedelijke sfeer op Het Schoter. Je kunt rekenen op een hartelijk onthaal en op warme collegialiteit.
Gemoedelijk is overigens ook de omgang met de leerlingen en tussen de leerlingen. De sfeer op en rond onze school is heel vertrouwd. En dat maakt dat jij als docent echt inhoudelijk bezig kunt zijn met je vak.
De sectie werkt actief aan haar eigen vakinhoudelijke ontwikkeling en organiseert geregeld sectiebijeenkomsten. Daarin vindt de onderwijskundige afstemming plaats, bespreekt het team de toepassing van het onderwijskundig concept, worden de best practises gedeeld en de leerlijnen besproken, et cetera. De schoolleiding staat toe dat daarbij incidenteel wordt gelachen.

Onderscheidend onderwijskundig concept
We werken volgens de onderwijskundige principes van het ‘Volledig Leerproces’. Dit didactische concept berust op drie pijlers: activerende didactiek, het aanleren van vaardigheden en het veelvuldig geven van feedback. We nodigen je uit om nader kennis te maken met dit onderwijskundig concept, zie https://www.schoter.nl/onderwijs/onderwijskundig-concept/
 
Opleidingsschool
Het Schoter is een opleidingsschool en dat trekt veel jonge collega’s aan. Als je bij ons komt werken, snijden we een tweejarig begeleidingstraject voor jou op maat. We maken je snel vertrouwd met alles wat met de school te maken heeft en je raakt al doende steeds meer vertrouwd met het Volledig Leren-concept.

Een jong en ambitieus onderwijsteam
Je komt terecht op een kleinschalige school met 1.150 leerlingen. Maar we groeien wel hard. Over een jaar of vier zullen we zo’n 1.350 leerlingen hebben. Daartoe trekken we jaarlijks ongeveer 25 nieuwe leraren aan en dat brengt een aangename dynamiek met zich mee. Het bruist van de initiatieven, je krijgt er veel energie van.

Tweetalig onderwijs (TTO) op alle niveaus
Met ingang van schooljaar 2018/2019 breiden we ons TTO-aanbod uit naar alle niveaus. Daarmee is Het Schoter ook op dit vlak een voorloper.
Onze docenten ervaren de tweetaligheid als een absolute verrijking. Als dat ook voor jou geldt, investeren wij graag in jouw opleiding tot gecertificeerd TTO-docent (indien je dat niet reeds bent).

We investeren in jouw ontwikkeling
Wij beseffen zeer goed dat onze docenten de kwaliteit van ons onderwijs bepalen. Daarom staan we altijd open voor jouw initiatieven om je verder te ontwikkelen. Misschien wil je een tweede bevoegdheid halen? We kijken altijd graag wat de mogelijkheden zijn om je actief te ondersteunen in je ontwikkeling en of we de kosten daarvoor voor onze rekening kunnen nemen.

Arbeidsvoorwaarden
Als docent op Het Schoter kun je rekenen op uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij bieden je onder andere:
·         een uitstekende verlofregeling;
·         een gedeeltelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering;
·         een eindejaarsuitkering van 7,4 procent van het jaarsalaris;
·         een bindingstoelage voor docenten die het maximum van hun salarisschaal bereikt hebben en goed functioneren;
·         goede doorstroommogelijkheden naar andere Dunamare-scholen;
·         automatische pensioenopbouw bij het ABP;
·         gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
·         goede mogelijkheden om in deeltijd te werken;
·         goede scholingsmogelijkheden, extern en intern via de Dunamare Academie;
·         een fiscaal aantrekkelijk fietsplan.

Dunamare
Het Schoter behoort tot de Dunamare Onderwijsgroep. Daaronder vallen 24 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Haarlem, Haarlemmermeer en Velsen (en nog een buitenbeentje in Harlingen). In totaal werken er 1.600 medewerkers bij Dunamare en bieden we onderwijs aan zo’n 13.500 leerlingen.
Om geweldig onderwijs te kunnen bieden, hebben we geweldige docenten nodig. Daarvan zijn we zeer goed doordrongen en daarom leggen we voor onszelf de lat ook nog wat hoger als het om ‘goed werkgeverschap’ gaat. We kijken uit naar jouw sollicitatie.
 
Neem contact met ons op
Voor inhoudelijke vragen en voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Mardi de Goede, email: m.degoede@schoter.nl 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.